Elrontottam, meghoztam az első rossz döntésemet a gyermeknevelés terén?
Annyira kétségbe vagyok esve,hogy elrontottam.
25 hónapos a lányom, szobatiszta,folyékonyan beszél.
Megbeszéltük,hogy nem kell neki a cumi, el is vitte a Mikulás, ő adta oda, nem volt kényszer!!
Az első 3-4 nap nem volt gond, azóta viszont egyre hisztisebb,mindent elkövet,hogy ne kelljen aludni, napközben semmit nem akar,csak mesét nézni.
És hiszti hiszti hátán, :(
Úgy látszik, hamarabb kellett volna kiírni a kérdést!!
Tegnap a délutáni ébredés után,mint akit kicseréltek,se hiszti, se nyafogás, semmi!!!
Este is szépen elaludt, nem is említette.
Ráadásul a kistesó cumizik pár hónapos, renszeritn a nagyobb adja oda neki a cumit, és esze ágában sincs azt elvenni,vagy bekapni.
Lehet elhamarkodott döntés volt, de anniyra rossz azt az ismerősöknél látni,hogy 4-5 éves gyerek cumizik, és a fogsora katasztrófa!!!
Ahogy a 10/11-es írja, meg kell értelmileg és érzelmileg érnie a gyermeknek arra, hogy elhagyja azt az anyaszomorító cumit. Én jó ötletnek tartom, hogy felajánlottátok a Mikulásnak, jobb, mint az ellopta a cica megoldás. Azt megérti, hogy a Mikulás már elment a nagy hegyekbe, nem fordul vissza egy vacak cumi miatt. Jobb, mint ha most visszakapná, mert így rájön arra, hogy nem lehet mindent visszacsinálni, ha ő úgy követeli.
De közös megegyezés kell, ő is akarja, hogy vigye a Miku.
Egyébként sok minden 2-3 nap alatt zajlik le náluk: megtanulnak járni, bilizni, nagy wc-re ülni, pohárból inni.És nem hiányzik a cumi sem többet. Talán ha beteg, levert, túlpörgött, akkor visszavágyná, de akkor lehet találni más módszert:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!