Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy van nálatok ez az oviban?...

Hogy van nálatok ez az oviban? Ebéd-kérdéses téma.

Figyelt kérdés

Most akadtam ki, amikor fizetésre került a sor.Számolgattam, számolgattam, hogy jött ki majdnem egy teljes hónap a gyerekemnek, hisz 11 napot volt oviban.Na, kiderült:

4x volt beteg a múlt hónapban, viszont amikor lebetegedett, és reggel telefonáltam 7-negyed 8-kor hogy nem megy, azt a napot is fizetnem kell.Ha mondjuk visszaviszem a dokihoz szerdán délután, akkor a csütörtököt ismét fizetem, mert nem tudják, hogy aznap nem fog ebédelni, vagy fog.A szabály, hogy előző nap 10 óráig kell jelezni, hogy másnap nem megy.

Jah, és olyan nincs, hogy ha délben hozom el a gyereket minden nap, akkor nem kérem az ebédet.Kötelező kérni minden napra!!!Én itthon vagyok gyes-en, főzök, délben hozom haza a nagyobbat, de akkor is ki kell fizetnem mindent.Tízórait, ebédet, uzsonnát.

Nálatok is így működik a rendszer?

2012. dec. 10. 14:03
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Nálink a délben hazajáró gyerekeknek nem kell kifizetni az uzsonnát (kb 2/3 összeget fizetnek, mint a háromszori étkezés)
2012. dec. 11. 08:03
 22/28 A kérdező kommentje:
Nem kapnak nálunk az óvónők Erzsébet utalványt.Ma megállított az egyik óvónő, és mondta, hogy totál egyetért velem.Amúgy ma megkérdeztem miért van ez így, és nem tudták elmagyarázni.Annyit mondtak, hogy a testület így döntött.Pont.
2012. dec. 11. 14:03
 23/28 anonim ***** válasza:
Nálunk reggel 8(!) óráig kell szólni, akkor tudják csak a másnapit kihúzni. Az aznapit mindenképpen ki kell fizetni. De hanem szólok 8-ig, akkor még a másnapit is.
2012. dec. 11. 20:38
 24/28 anonim ***** válasza:

Én már nem is kattogok ezen, hogy ha beteg lesz reggelre és dél körül tudom orvoshoz vinni, mert úgy megy csak busz, mire megtudom, hogy akkor mi van, addigra bőven túl vagyunk a 8órán, így az aznapi, meg a másnapi is elveszik úgymond. Bár már azt sikerült lebeszélnem, hogy legalább ha szólok, hogy mikortól kérek újra ebédet akkor egyúttal behúzzák nekem. így nem kell észben tartanom külön. Tehát mikor lemondom, már szólhatok, hogy mikortól kérek újból. Általában ha beteg a gyerek egy hétre írja ki. Tehát ha hétfő reggel akkor péntekig. Tehát hétfőre már kérhete a jövő héten. Már most lemondáskor. Így végül is csak két napot veszítettem el, de sikerült 3-at lemondani és újra kérni köv. hétfőre, azzal sincs gond külön pénteken. Mert ha elfelejtem akkor hétfőn bizony nem lesz a gyereknek kajája. Ha meg netán mégsem gyógyulna meg, vagy rosszabbodna akkor még mindig le tudom mondani, de általában javulni szokott, tehát hétfőre már kérek.

MOndjuk engem nem is zavar már igazából, hogy két napom elvész, de én már csak azt remélem, hogy a gyerekek kapják meg akik kérnek még repetát és nem a konyhás nénik viszik haza.

Amúgy azt én sem értem, hogy miért nem viheti el a szülő, ha már kifizette. Én amúgy valami eldugott sarokban kifüggesztve találtam egy papírt erről, és abban az ált, hogy el lehet vinni, ha beteg a gyerek és hirtelen jött a dolog, de ha már le lett főzve akkor elvihető. Bár nekünk is volt már jó párszor ilyen, de én meg azzal vagyok gondban, hogyha beteg nagyon és én vagyok vele itthon, akor nem fogom ezért betegen elrángatni az oviba, pláne télen. Ha meg mamára bízom, én dolgozok, akkor meg nem tudok érte elmeni. Ő sem. Így elvész. Megy a vakok javára.

Bár én azt nem értem, hogyha valamelyik gyerek csak tízóraizik és ebéd előtt elviszik akkor miért kell kifizetnie az ebédet és az uzsonnát. Mert akkor lehetne az a megoldás, hogy nem fizet semmit és ő visz be a gyereknek tízórait. Persze azért nagyjából olyasmit amit a többi eszik, hogy ebből se legyen probléma. Hát érdekes. Lehet érdemes lenne erről törvényeket olvasgatni. A tisztasági csomagról, a csoportpénzről stb-ről ne is beszéljünk.

2012. dec. 12. 18:05
 25/28 A kérdező kommentje:

Hétfőn nálunk közmeghallgatás lesz, amire elmegy apa, és megkérdezi miért van ez így.Kedden megírom mit válaszolt a jegyző, milyen rendelet alapján lehet így fizettetni.Akit érdekel, elolvashatja majd.

Köszi a válaszokat!

2012. dec. 14. 14:39
 26/28 anonim ***** válasza:

Pár dolgot pontosítanék a nálunk tapasztaltak, elmondottak alapján...

A konyhások általában hajnali 4-5kor már a konyhán vannak és főznek. Mert nem 2-3 gyerekre kell főzniük, hanem sok esetben több 100-ra (ha nem saját konyha van, de ha saját, akkor is lehet tippelgetni, hány gyerek jár az óvodába, akikre főzni kell) Ezt teljes bizonyossággal állíthatom, van konyhás ismerősöm, és ha nagyon korán kell mennünk, szoktam látni, hogy 6kor már sürögnek-forognak az ebéddel. Az aznapi reggelit is fél 7 körül már kiszállítják.

Ebédet azért nem adhatnak haza, mert a köjál nem engedi, megbüntetné az óvodát. Bár úgy látszik, sok óvoda nem foglalkozik ezzel a jelek szerint.

Az óvónők és az irodai néni azért esznek, mert ők is minden hónapban befizetik a 12ezer ft-ot az étkezésre. Volt már olyan, hogy befizetésnél óvónéni fizetett előttem a szemem láttára.

Ebéd előtt természetesen haza lehet vinni a gyereket (bár úgy tudom, hogy van valami szabály arra, hogy óvodaköteles gyereknek hány órát kell kötelezően az óvodában töltenie), de fél napot nem lehet fizetni, nem megoldható, viszont reggelit nem vihetsz be. Ételt csak akkor lehet bevinni külön a gyereknek, ha arra külön engedélyt kapsz, de ehhez olyan ok kell, mint a liszt/tojás/tejérzékenység, stb. Ennek az oka a szalmonellaveszély és társai.

Tisztasági csomagot azért kérnek az óvónők, mert az óvodának nincs rá pénze, a szülők meg gondolom szeretnék, hogy a gyerek ki tudja törölni a fenekét, ki tudja fújni az orrát. Nálunk fél évre kérnek 2 cs. zsepit, 2-3 tekercs wc papírt, szappant, szalvétát, fogkrémet. Ha nagy ritkán valami elfogy, abból kérnek még, de max egyszer a félév vége felé. A csoportpénz is úgy működik, hogy nem muszáj befizetni, de akkor a gyerek nem vehet részt a külön programon, mert a progit ki KELL fizetnie az óvodának, nem puszira megy. Nálunk amúgy tételesen le van bontva, hogy mire megy el, számlákkal, mindennel nyilván van tartva és megtekinthető.

Persze ez csak egy kerület a sok közül, nyilván máshol nem pont ugyanígy működik.

2012. dec. 18. 12:57
 27/28 anonim ***** válasza:
Óvónő vagyok. Nálunk a kedves szülők azt érték el a gyanúsítgatàssal, mondvàn az óvónők megeszik a gyerekek ennivalójàt fizetés nélkül, hogy mi màst eszünk. Minden nap rendelünk magunknak ebédet. Gondoljátok, hogy ez jobb? Hogy ott ülünk a gyerekekkel egy asztalnál, és làtjàk, hogy a miénk màs, esetleg finomabbnak is néz ki?
2015. okt. 23. 09:01
 28/28 anonim ***** válasza:

2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről

1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről

37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról

Erre nyugodtan lehet hivatkozni. Olyan nincs hogy nem adjàk oda. Csak maceràsabb odaadni,mint mondvacsinàlt indokkal elhajtani. A lemondàson pedig szinte kizàrt hogy vàltoztassanak,sajnos az az egy nap mindig bukò,illetve ha odaadnàk a kajàt,akkor nem annyira.

2016. febr. 12. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!