Hogy van nálatok ez az oviban? Ebéd-kérdéses téma.
Most akadtam ki, amikor fizetésre került a sor.Számolgattam, számolgattam, hogy jött ki majdnem egy teljes hónap a gyerekemnek, hisz 11 napot volt oviban.Na, kiderült:
4x volt beteg a múlt hónapban, viszont amikor lebetegedett, és reggel telefonáltam 7-negyed 8-kor hogy nem megy, azt a napot is fizetnem kell.Ha mondjuk visszaviszem a dokihoz szerdán délután, akkor a csütörtököt ismét fizetem, mert nem tudják, hogy aznap nem fog ebédelni, vagy fog.A szabály, hogy előző nap 10 óráig kell jelezni, hogy másnap nem megy.
Jah, és olyan nincs, hogy ha délben hozom el a gyereket minden nap, akkor nem kérem az ebédet.Kötelező kérni minden napra!!!Én itthon vagyok gyes-en, főzök, délben hozom haza a nagyobbat, de akkor is ki kell fizetnem mindent.Tízórait, ebédet, uzsonnát.
Nálatok is így működik a rendszer?
Szerintem elég logikus.
Az irodai dolgozó pedig azért csipeget mert a kajapénz kötelezően az ovi/suli menzáján tudja levásárolni. Így ő ugyan úgy fizet érte mint te.
Nálunk úgy van, hogy aznap reggel 8 óráig lehet lemondani az ebédet és már az aznapit sem kell fizetnem. Mivel saját konyhája van az ovinak, ami az épületen belül van. 8kor viszik körbe az oviba a létszámos füzetet, amibe az óvónéni beírja, hogy hány főre kérnek aznapra ebédet, tízórait, uzsonnát.
Nekünk ilyen szempontból jó ovink van, pedig egy 5000 fős kisvárosban élünk. Az önkormányzat fizeti a szeptember/október hónapi étkeztetést minden kis ovisnak (176 gyerek jár az idén). Igaz, hogy előre fizetjük az egész hónapot, de ugye a hiányzásokat a következő hónapban levonják. Én holnap fogom fizetni a decembert, picivel több, mint 5000 ft-omba kerül a hónap.
Az oviban főznek, és nem egy cég hozza.
Ha pl. 30 gyerek lebetegszik hétfő reggelre, akkor hova teszik azt a 30 adag ebédet??????Kutya nincs sem az oviban, sem a suliban.Jah, hogy hazaviszi a konyhás néni, meg az óvónő?Mert mást nem lehet vele tenni.Magyarul én fizetem a dolgozók ebédjét, amikor ők még pluszban ingyen kapnak is.Mert nálunk minden óvónő a gyerekekkel ebédel.
A férjem dolgozik éjjel-nappal, és ezért tartom ezt túlzásnak.
Megkérdeztem a környékbeli anyukákat.Egyik környező településen sem kell fizetni, ha reggel 8-ig odaszól a szülő.
Férjed kap Erzsébet utalványt?
Mert a óvónő azt kapja a fizetése mellé. 6000Ft kaja jegyet amit az ovi menzán tud levásárolni, sehol máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!