Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy van nálatok ez az oviban?...

Hogy van nálatok ez az oviban? Ebéd-kérdéses téma.

Figyelt kérdés

Most akadtam ki, amikor fizetésre került a sor.Számolgattam, számolgattam, hogy jött ki majdnem egy teljes hónap a gyerekemnek, hisz 11 napot volt oviban.Na, kiderült:

4x volt beteg a múlt hónapban, viszont amikor lebetegedett, és reggel telefonáltam 7-negyed 8-kor hogy nem megy, azt a napot is fizetnem kell.Ha mondjuk visszaviszem a dokihoz szerdán délután, akkor a csütörtököt ismét fizetem, mert nem tudják, hogy aznap nem fog ebédelni, vagy fog.A szabály, hogy előző nap 10 óráig kell jelezni, hogy másnap nem megy.

Jah, és olyan nincs, hogy ha délben hozom el a gyereket minden nap, akkor nem kérem az ebédet.Kötelező kérni minden napra!!!Én itthon vagyok gyes-en, főzök, délben hozom haza a nagyobbat, de akkor is ki kell fizetnem mindent.Tízórait, ebédet, uzsonnát.

Nálatok is így működik a rendszer?

2012. dec. 10. 14:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
nálunk is igy van és én sem értem,miért nem jó ha aznap még ugyis átmegy hogy elmondja mennyien vannak bent,ténylegesen,hát szóval én sem értem,ám nálunk az ebédet el lehet hozni,nem az oviból,hanem a konyháról.igy szeritem ott kérdezz rá.igya mikor reggel kell telefonálnom,akkor délben mindig megyek a kajájáért,és oda adják az usziját is.
2012. dec. 10. 14:58
 12/28 anonim ***** válasza:
Én sem hozhattam el soha,de ki kellett mindig fizetni.
2012. dec. 10. 15:34
 13/28 anonim ***** válasza:

Szerintem elég logikus.

Az irodai dolgozó pedig azért csipeget mert a kajapénz kötelezően az ovi/suli menzáján tudja levásárolni. Így ő ugyan úgy fizet érte mint te.

2012. dec. 10. 16:14
 14/28 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van, hogy aznap reggel 8 óráig lehet lemondani az ebédet és már az aznapit sem kell fizetnem. Mivel saját konyhája van az ovinak, ami az épületen belül van. 8kor viszik körbe az oviba a létszámos füzetet, amibe az óvónéni beírja, hogy hány főre kérnek aznapra ebédet, tízórait, uzsonnát.

Nekünk ilyen szempontból jó ovink van, pedig egy 5000 fős kisvárosban élünk. Az önkormányzat fizeti a szeptember/október hónapi étkeztetést minden kis ovisnak (176 gyerek jár az idén). Igaz, hogy előre fizetjük az egész hónapot, de ugye a hiányzásokat a következő hónapban levonják. Én holnap fogom fizetni a decembert, picivel több, mint 5000 ft-omba kerül a hónap.

2012. dec. 10. 18:24
 15/28 anonim ***** válasza:
Légy erős, nálunk fél tízig lehet lemondani a másnapi ebdet. Ugyanígy szoktam járni, ha visszaviszem a dokihoz, akkor a másnapi lemondásnak lőttek. Persze, hogy nem viheted, ha nincs befizetve, mit szólnál hozzá, ha nem kapna tízórait, míg a töbi gyerek eszik?
2012. dec. 10. 21:45
 16/28 anonim ***** válasza:
Régen mindig egy konyhai ellátó cég mellet vártam a buszt, és bizony reggel hatkor már főztek, áradt a kajaszag... Ahány gyerekre számítanak, annyira vásárolnak, annyira főznek. Ha kitör a járvány és a fele társaság lebetegszik, nem mehet csődbe emiatt a kajáltató cég, nem ők tehetnek róla, ez a családkockázata,benne van a pakliban. Amúgy nekem eszembe se jutna bemenni a kajáért és elhozni, hiszen nincs bébiszitter vagy rokon, akire lepasszolnám a gyereket, és ha a beteg gyerekkel vagyok itthon, nem fogom bevinni az oviba még az ebédért sem.
2012. dec. 10. 21:51
 17/28 A kérdező kommentje:

Az oviban főznek, és nem egy cég hozza.

Ha pl. 30 gyerek lebetegszik hétfő reggelre, akkor hova teszik azt a 30 adag ebédet??????Kutya nincs sem az oviban, sem a suliban.Jah, hogy hazaviszi a konyhás néni, meg az óvónő?Mert mást nem lehet vele tenni.Magyarul én fizetem a dolgozók ebédjét, amikor ők még pluszban ingyen kapnak is.Mert nálunk minden óvónő a gyerekekkel ebédel.

A férjem dolgozik éjjel-nappal, és ezért tartom ezt túlzásnak.

Megkérdeztem a környékbeli anyukákat.Egyik környező településen sem kell fizetni, ha reggel 8-ig odaszól a szülő.

2012. dec. 10. 22:13
 18/28 anonim ***** válasza:

Férjed kap Erzsébet utalványt?

Mert a óvónő azt kapja a fizetése mellé. 6000Ft kaja jegyet amit az ovi menzán tud levásárolni, sehol máshol.

2012. dec. 10. 22:19
 19/28 anonim ***** válasza:
Nálunk is így van, mert ha pl sült csirke lesz az ebéd, azt előtte este kiveszik a fagyóból, reggel 8-kor már késő lenne. Az egy dolog, hogy az óvónő, meg a daduska a gyerekekkel együtt eszik, de ők is fizetnek érte. Azt viszont nem értem, hogy ha ebéd után jártok haza, akkor miért kell a délutáni uzsit is kifizetni? Én is Gyesen vagyok, az én fiam ebéd előtt jár haza, így csak a tízórait kell fizetnem értelem szerűen.
2012. dec. 10. 22:32
 20/28 anonim ***** válasza:
nálunk az oviban főznek, reggel 8-ig le lehet mondani az aktuális napot, de a kerület többi ovijában nem, mert ott rendelik a kaját
2012. dec. 10. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!