Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért viszi sok szülő betegen...

Miért viszi sok szülő betegen is oviba a gyerekét?

Figyelt kérdés
Ne haragudjon senki a kérdésemért,de totál ki vagyok akadva!Az óvónőre,a szülőkre..mit tudom én.Szept-ben kezdtük az ovit,azóta szinte örökös az orrfolyás,valamint már kétszer kaptak a fiaim antibiotikumot.Amint megtaknyosodtak,vagy köhögtek én viszem őket dokihoz,és NEM mennek oviba.Rá egy hétre egészségesen indulnak újra,de ez nem tart csak max.1hétig.Ma az öltözőben 3 zöld taknyos gyerekkel,valamint egy jó hurutos köhögésűvel futottam össze!Ezt nem hiszem el!Én is melózok,és igen félek,nehogy kirúgjanak a sok táppénz miatt,de akkor sem viszem betegen oda őket!Ez mindenhol így megy?Óvónők miért nem szólnak anyukáknak,hogy így viszi a gyerekét??

2012. nov. 27. 14:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
51%

Hát pedig a sima takonyból lesz a bakteriális zöld takony kezelés, gyógyítás nélkül. Már én is tettem fel kérdést, mindenki lehurrogott.

Immár 3. hete van itthon a fiam, végig adta a taknyot nekünk, ami abból állt, hogy ugye folyik az orra, ami zöldre váltott, orrmelléküreg gyulladást kapott, kishuga középfülgyulladást, párom taknyot, én 12 napja tök beteg vagyok, mint még soha, és reménykedem, hgy nehogy meginduljon így a szülés, mert ott fulladok meg.

És csak taknyos gyerekek voltak az oviba. Na ja.

Felelőtlen sza..rházi szülők,akik beviszik így a gyereküket. Na, pontozzatok engem is.

Ja és 21 e ft gyógyszerköltségnél tartunk jelenleg.

2012. nov. 27. 15:43
 12/26 anonim ***** válasza:
45%
Hogy te milyen bunkó vagy! Te pontozgatsz le. Nem mi tehetünk róla hogy így jártatok. Mindenki másképp reagál minden fertőzésre. Elárulom nem minden takonyból lesz bakteriális fertőzés. 99%-ban legyőzi az immunrendszer. Nálunk meg ez a tapasztalat. Felelőtlen sz@rházi vagy te. Agyam eldobom milyen bunkók vannak. Ha túltengnek a hormonjaid ne itt vezesd le, inkább erősísd az immunrendszerét a családodnak.
2012. nov. 27. 15:47
 13/26 A kérdező kommentje:
Az oviban(nálunk,de szerintem máshol is)ez van kiírva:"nagyon taknyos,nagyon köhögő gyerek nem látogathatja az óvodát,csak orvosi igazolással".Én őrájuk gondoltam!Nem úgy mint a te esetedben,amikor látta orvos,mondta,hogy nem fertőz,csak kicsit köhög.Ezt értem és rendben is van.Nem vagyok hülye,1 csepp takony miatt én sem futok dokihoz és nem akarom"kirugatni"magam.De az olyan szülők igenis felelőtlenek,akiknek szemmel láthatóan BETEG a gyereke és mégis viszi.Vannak erősebb immunrendszerű gyerekek,akiknél némi takony után megáll és nem lesz gond.De nem mindegyik,ugyanis nálunk is legtöbbször felülfertőződik-sajnos.
2012. nov. 27. 16:01
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ez azért az óvoda felelőssége is, hogy ne vegyenek át láthatóan beteg gyereket.

Csak sajnos a mai világban tényleg sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy táppénzen maradjanak, mert az állásuk elvesztése gyakorlatilag a család végét jelentené.

2012. nov. 27. 16:17
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az én gyerekem 4 éves, így el tudja mondani, hogy mennyire beteg xy és hogy egész nap fulldoklott, lógott a zöld taknya.

Orvosi igazolás? legtöbbször dátum nélkül adják ki vagy az óvónő tényleg szemet huny felette, hogy taknya-nyála egyben a gyereknek.

Az én gyedem is véges és ha havonta csak a gyerekek gyógyszerére tizenezret költünk, akkor abba mi is tönkremegyünk és a másik 10 szülő is, akit az ilyesfajta szülő gyereke megfertőz.

Van bébiszitter, rokonság, bárki. Oldja meg a beteg gyerek felügyeletét.

2012. nov. 27. 16:22
 16/26 anonim ***** válasza:
53%

Akkor most én egy másik megközelítést írok le:

Kétféle étkezési támogatás van nálunk, az egyik a 3+-os gyerekkedvezmény, ez 50%, a másik a .......... hátrányos helyzetű, emelt családi pótlékos, rendszeres szociális segélyes/nevelési támogatásos, stb. ellátottak. Ők 100%-os étkezési térítési díj kedvezményt kapnak.

Múltkor volt "szerencsém" végignézni egy hétfő reggeli etetést az oviban. A szívem szorult el :( Az utóbbi csoportot képviselő gyerekek TÖMTÉK magukba az ételt. Később beszéltem az óvónővel, minden hétfőn és minden hiányzás után ez van... Gondolom senkinek nem kell ecsetelnem, hogy miért.

Na, akkor hogyan küldje haza az óvónő a gyereket???

Egyébként hidd el, jövőre jobb lesz. Az ovi első évében ez törvényszerű, hogy egy hét ovi-egy hét otthon. A szept. óta két antibiotikum kúra már nem annyira, egy kis immunerősítés nem ártana nekik.

2012. nov. 27. 16:25
 17/26 anonim ***** válasza:
43%

Mi ugyan most keztük el két napja a bölcsit nem tudom, hogy mi lesz még. De a tapasztalatom az, hogy a sok agyonfertőtlenítés amit sok anyuka csinl, hogy mindent lesterilizál a gyerek körül 6 hónapos koráig sem jó.

Biztos, hogy fog változni ez a helyzet mert mondom most keztük el két napja. De kop kop egy kezemen megtudom számolni, hogy a lányom hányszor volt beteg az elmúlt két évben. Igaz vitaminba gazdag ételeket adok neki és azért télen is rendszeresen viszem ki sétállni. Nem tudom mi a köztes megoldás, de az, hogy picit folyik a gyerek orra az sem jó megoldás, ha minden pici dologért otthon marad az ember. Én még nem nyilatkozok, mert még nem érintett a dolog. De ez az amikor már a babás kérdésnél írtam, hogy a7 hónapos gyereket nem engedik a környezettel ismerkedni ilyenkor jön elő az, hogy az immunrendszere a gyereknek nem úgy reagál ahogy kellene és minden apróságon lebetegszik.

2012. nov. 27. 17:38
 18/26 anonim ***** válasza:
0%
Nahát milyen furcsa hogy csak a háborgók válaszai hasznosak, a többiek meg lepontozva nullára. És még mi vagyunk a bunkók. Gratulálok kérdező. Minősíted magad.
2012. nov. 27. 20:21
 19/26 anonim ***** válasza:

Nem értem, mi a gond. Igazolás nélkül vitték vissza őket a szülők? Mert a beteg gyereket az óvónő hazaküldi ugye, és csak igazolással vihető vissza. Na most vagy az orvos a dilettáns, vagy az óvónő miért nem küldi haza, aki beteg. Ha a doki visszaengedi a gyereket, nem fog neki egy szülő se (bár már ebben se vagyok biztos) kunyizni, hogy hadd pihizzen még otthon pár napot a gyerekkel.

Reggel a rohanás után, mikor a hidegből bemegyünk a dög melegbe, én is köhögni szoktam, az orrom is ki kell fújnom, holott makkegészséges vagyok. Szép lenne, ha emiatt beszólna egy másik szülő.

Aki meg anya létére nem tud trágár kifejezések nélkül leírni egy épkézláb kommentet, az inkább duguljon el és szálljon mélyen magába.

2012. nov. 27. 21:21
 20/26 anonim ***** válasza:
55%

Akkor most én is írok valamit.

Sokszor előfordul, hogy a gyerek még látszólag nem beteg, de már lappang benne valami, és eközben már fertőz is! Sokszor az óvodai személyzet is hordozza a betegséget, miközben rajtuk semmi tünet nem ütközik ki, de a gyerekeknek passzolják a vírusokat.

Amúgy a legtöbb vírus 3 napos lappangási idővel indul, és azután törnek elő a tünetek.

Nálunk nincsenek az oviban kiírva ilyen olyan szabályok. Csak annyit mondtak, hogy lázas, fertőző (pl.bárányhimlő, skarlát)és hányás-hasmenés esetén maradjon otthon a gyerek. De sima nátha-köhögés nem akadály. Nyilván ha hörgőgyulladása van, vagy fülgyulladása, tüszős mandula gyulladása, akkor otthon marad. De a gyerekorvos eddig még mindig engedte egy kis takonnyal, köhögéssel oviba.

Ha minden nyavaja ellen féltve van, hogy fog megerősödni az immunrendszere?

2012. nov. 27. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!