Napkozben miket szoktatok játszani a gyerekkel? 2-3 éves gyerek? Hogyan osszatok be az idot?
nálunk is sajnos kevés idő jut a játékra.
reggel felkelünk és együtt rendet csinálunk aztán megkapja a reggelijét, addig közben megnéz egy 20perces mesét én meg nekiülök dolgozni. ha vége a mesének játszik kicsit majd ha már egyedül nincs el akkor hív, autózunk kicsit, festünk, rajzolunk, főzőcskézünk, közben ha elvan akkor folytatom a munkát (bedolgozás, így mellette ülök vele)
10kor nekiállunk az ebédnek, ebben is aktívan részt vesz, zöldséget pucol, darabol, paníroz, mindent, kivéve a tűzhely közelébe nem mehet.
aztán míg fő a kaja megint nekiülök dolgozni ő meg játszik, vagy mondókázunk, énekelünk, ilyesmi. ebédelünk, utána megnéz megint egy mesét (nem alszik délután így ez a pihenő), néha kettőt is, addig megint dolgozgatok.
majd elmegyünk sétálunk egy nagyot, ha jó az idő játszóterezünk, 5 körül érünk haza, akkor jön apa is ha laza napja van, akkor átveszi és estig játszi vele én meg dolgozom és vacsit főzök.
ha nem jön apa akkor együtt főzünk, bújócskázunk, kergetőzünk, birkózunk, legozunk, gyöngyöt fűzünk, repülőt hajtogatunk, mit tudom én mit csinálunk majd fürdés, vacsi, 8kor alvás neki, nekem meg meló 10-ig, 11-ig :)
Most már bölcsis a lányom, így hétköznap kicsit kevesebb időnk van. De nem sokkal, mert 3-ra megyek érte. Ha jó idő van, akkor két bölcsis társával és az anyukákkal megyünk játszótérre. Vagy a barátnőmékhez, vagy játszóházba. Sokszor csak vacsira jövünk haza, barátnőméktől csak utána, ott vacsizuk.
Hétvégén jobb, akkor több időnk van. Általában reggel felkelünk, én összerakom a lakást, felteszem az ebédet. Amíg az ebéd elkészül, addig esetleg gyors porszívózás, felmosás, mosás, teregetés. Utána meg megyünk ki. Ebédig kint vagyunk, főleg mostanában, mert nagyon szép idő volt a héten.
Aztán ebéd, alvás, aztán játék délután. Nem azt jelenti, hogy egész délután ülök mellette, és játszunk, mert közben én is csinálom azért a dolgomat. Pl kiteregetek, vasalok, ilyesmi. De közben beszélgetek vele, énekelek, meg oda is ülök mellé.
Egyedül nevelem, és dolgozom, szóval be kell azért osztani az időt. Apuka heti 2-3 alkalommal jön, általában 2-3 órára. Szóval az sem sok, de legalább jön. Ha itt van, akkor sem házimunkázom, inkább leülök melléjük én is, hogy a gyerekkel legyünk együtt kicsit.
Nálunk már ketten vannak, a nagy 2éves a kicsi lassan 3 hónapos. De a napirend szerencsére nem nagyon borult fel a kicsi érkezésével.
REggel fél7 körül felkelek, feldobom az ebédet, a kicsi fél8körül kel, őt ellátom, addigra felkel a nagy 8 után kicisvel, míg mesét néz, megissza a kakaót, összedobom,gyors a lakást.Megyünk a boltba együtt, hazajöttünk, vagy befejezem az ebédet,ha nem lett kész, vagy kiporszívózok,mosok, mikor mi. hA ven kedve segít, ha nicns akkor addig játszik valamit, Fél11 től "szabad" vagyok, akkor vagy az udavaron játszunk,vagy benn rajzolunk, olvasunk, gyúrmázunk, építőzünk,mikor mi. 12 előtt kicsivel ebédel,majd alszik kb fél4-ig. Addig vasalok,feltörlök, fürdő takarítás, így ha felébredt már nincs semmi munkám, estig csak séta, játék, barátnő jön, ilyesmi.
Este fél9kor kidől, alszik reggel 8ig mint egy kis mormota:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!