Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinél a 2-3 éves gyerek csak...

Akinél a 2-3 éves gyerek csak a pelusba volt hajlnadó kakilni mi hozta meg végül az áttörést?

Figyelt kérdés
Pisilés meg a wc-be ( igaz csak ha ő akarja), de a kaki nem, még csak meg se akarja próbálni. Ezért nem is erőltetem,kivárok, csak kíváncsi vagyok a válaszokra.
2012. nov. 22. 22:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia!Örömmel mondom hogy nálunk a héten tört meg a jég.A fiam januárban 3 éves lesz.A pisi kb egy éve nappal a wc-be megy.A kaka a pelusba,de úgy hogy alvás után benyomta,nagyon ritkán jött rá úgy hogy a gatyába ment nappal,mikor pelus nélkül volt,de a bilibe véletlenül se.Amit én csináltam az hogy beszéltem,beszéltem minden kakakiszedéskor.Elmondtam hova kell,miért oda(kérdezte),mit kell érezni,hol jön ki(ő is oda nyúlt).És azt is mennyire jó ha wc,bilibe megy,nem lesz kakás a fenék,lehúzzúk,stb-stb.Mostanában jött a már nagyfiú vagyok szöveg:)))és én mondtam az igazán nagy fiú nem kakál már lassan a pelusba,meg hogy milyen boldog is lennék.Annyira meg akart felelni,és akarta ő is hogy székrekedése lett,mert a pelusba se akarta benyomni,be se akart kakálni.Szólt nekem hogy kell,de nem engedte a bilibe se ki.A vége golyó lett ami kemény volt,szenvedett tőle mert fájt.Mondtam neki:Fiam nem baj ha bekakálsz,elég ha szólsz hogy vegyük ki úgy mint régen,csak ne tartsd vissza.Így is lett,visszaállt a régi rend.Ez kb egy hónapja volt.Most a héten 3x szólt hogy kakálni kell,és vissza is tartotta míg ráültettem,1x kakált be a pelusba.Tehát még zavaros a rendszer de elindult valami.Ja és a pelus nem volt pisis éjjel sem,délben sem.Hogy mi volt az áttörés nem tudom,de én mondtam neki mindig mindent hogy kell meg minden.Érdekelte is szerintem ez.
2012. nov. 22. 22:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi vettünk a Kisfiamnak egy "kakiszéket". Ez olyasmi, mint a bili, csak egy kis székbe van beletéve egy kivehető kis "tálka" (abba megy a kaki-pisi). Ha kakilnia kell, ebbe kakil. Előtte az én kisfiam is a pelusba kakilt, és megbeszéltük, hogy kap egy ilyen széket. Megígérte, hogy ebbe kakil majd. Aztán az újdonság ereje hatott, de csak egy-két kaki erejéig. Utána megint a pelusba kakilt (reggel az éjszakaiba vagy nap közben kért egy pelust). Idő közben beígértük neki, hogy ha ügyesen a kakiszékbe kakil minden nap, akkor kap egy játék laptopot (akkor az volt minden vágya), plusz még kitaláltam, hogy elfogyott a pelenka, és a Pelustündér jóindulatán múlik, hogy dob-e le az éjszakai alváshoz vagy sem. Így ha esetleg kérte is kakiláshoz, mondtam, hogy elfogyott a pelenka, szerencsére nem tartotta vissza. Azért még óvatosnak kell lenni, mert valamelyik reggel közölte, hogy akkor ő most belekakil a pelusba. Nem hagytam, rászóltam, hogy meg ne próbálja, mert azért nagyon megharagszom, igazi nagyfiúk már a kakiszékbe kakilnak.

Sok sikert, türelmet és kitartást! :)

2012. nov. 22. 23:23
 3/6 anonim ***** válasza:
A fiam 3 éves lesz decemberben, és ő is csak pelusba hajlandó kakilni. Nagyon jól tudja, hogy mikor kell, mert szól, hogy adjak rá pelenkát. Próbálkoztam mindenfélével, nincs pelus, elfogyott, ha kakil lefényképezzük és elküldjük a Mikulásnak, de eddig nem vált be semmi. Most megvettük neki a Bilikönyvet, ami szerintem egy nagy ökörség, de neki nagyon tetszik, azzal egy jó darabig elüldögélt a vécén, amikor szólt, hogy kakilnia kell, de mégsem kakilt végül, hanem csak pelusba. Én sem erőltetem különösebben, a gyerekorvos és a védőnő szerint nincs megérve rá. Hát nem tudom ... oviba menne januárban.
2012. nov. 22. 23:32
 4/6 anonim ***** válasza:
A kisfiam októberben volt 3 éves,ő egyik napról a másikra lett szobatiszta...Én nem erőltettem soha,azt vártam h érjen meg rá az idegrendszere,és amikor már úgy láttam h"fel nőt a feladathoz"akkor próbálkoztam. Pontosan augusztus végén,egy hét alatt bimbibe pisi,a kakit egy-két hétig csak a pelusba nyomta.Utána meg rászoktattam a wcre és kakilt is bele.......úgy gondolom,h erre megkell érni,és kb.2 hét alatt szoba és ágy tiszta lett.....a pelust kb.3 hétig rajta hagytam éjszakára és mindig száraz volt,pedig ő egy kis törpevízmü,rengeteget iszik...
2012. nov. 22. 23:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én lányom 3,5 éves volt mikor elhagyta a kakihoz a pelust. Addig nem eröltettük, csak azért időnként szóvá tettem, és megbeszéltük hogy nagy már és jó lenne a WC-be intézni. Erre 3,5 évesen karácsony napján közölte, hogy ő mától wc-be kakikl, ez a karácsonyi ajándék anyának. Azóta ez van :)
2012. nov. 23. 12:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 1éves és 8honapos amikor még kisebb volt akkor bilikét használtunk kb 2-3honapja a wc ulokét használjuk amit jobban is szeret mint a bilikét arra is kell figyelni mert nem mindegyik kénylemes sajnos mi már vettunk egy párat....Én tudtam hogy kb mikor kell neki kakilni és mindig akkor tettem rá a wc.re kozbe beszéltem hozzá elmagyaráztam neki a dolgokat hogy mi miért van miért kell oda kakilni ...stb,stb aztan mikor megvolt neki akkor megdicsértuk hogy milyen ugyes és hogy milyen nagyfiu már hogy a wc be kakil ez neki annyira tetszett hogy azota is oda kakil amikor kell neki akkor megy be és huzza le a nadrágját is.Most a pisikával vettuk fel a harcot reméljuk hogy az is igy fog neki tetszeni.Nektek kitartás nem szabad eroltetni mert az sokkal rosszabb probáljátok meg játékosan megismertetni vele
2012. nov. 23. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!