Akinél a 2-3 éves gyerek csak a pelusba volt hajlnadó kakilni mi hozta meg végül az áttörést?
Mi vettünk a Kisfiamnak egy "kakiszéket". Ez olyasmi, mint a bili, csak egy kis székbe van beletéve egy kivehető kis "tálka" (abba megy a kaki-pisi). Ha kakilnia kell, ebbe kakil. Előtte az én kisfiam is a pelusba kakilt, és megbeszéltük, hogy kap egy ilyen széket. Megígérte, hogy ebbe kakil majd. Aztán az újdonság ereje hatott, de csak egy-két kaki erejéig. Utána megint a pelusba kakilt (reggel az éjszakaiba vagy nap közben kért egy pelust). Idő közben beígértük neki, hogy ha ügyesen a kakiszékbe kakil minden nap, akkor kap egy játék laptopot (akkor az volt minden vágya), plusz még kitaláltam, hogy elfogyott a pelenka, és a Pelustündér jóindulatán múlik, hogy dob-e le az éjszakai alváshoz vagy sem. Így ha esetleg kérte is kakiláshoz, mondtam, hogy elfogyott a pelenka, szerencsére nem tartotta vissza. Azért még óvatosnak kell lenni, mert valamelyik reggel közölte, hogy akkor ő most belekakil a pelusba. Nem hagytam, rászóltam, hogy meg ne próbálja, mert azért nagyon megharagszom, igazi nagyfiúk már a kakiszékbe kakilnak.
Sok sikert, türelmet és kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!