Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Védőnővel másnak is megszűnik...

Védőnővel másnak is megszűnik a kapcsolata, ha a gyerek elmúlt 1 éves?

Figyelt kérdés
Nagyon rendes, jó fej védőnőnk van, rengeteg gyerek tartozik hozzá. Az első egy évben gyakran kerestem telefonon, karácsonyra kapott ajándékot, aztán ahogy nőtt a kicsim, úgy maradt is el minden. Most 2 éves elmúlt, bölcsis és már hónapok óta nem találkoztunk. Ez normális?

2012. nov. 22. 07:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2012. nov. 22. 08:00
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi is csak évente megyünk a szülinapos státuszra.

Ha látja,hogy el tudod látni segítség nélkül az anyai teendőidet,akkor nem "zaklat" feleslegesen:)!

2012. nov. 22. 08:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor már csak évente fogsz vele találkozni, ha csak nem te keresed fel valamiért.
2012. nov. 22. 08:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is az volt, hogy 1 éves kora után alig látta a lányomat. Most 5 éves, és azóta már a 3. védőnőnk van. A második sem volt kijárkálós. Ez az utolsó viszont kitalálta, hogy Ő 3 havonta akar jönni hozzánk, mert állítólag ez az előírás. Minek??? 5 éves, óvodás a gyerekem. Az elmúlt 4 évben max a státuszoknál kellett nekünk menni, ha kérdeztem valamit az előzőktől, az volt a válasz, hogy nézzem meg az interneten. Ezek után 3 havonta idejárkálni egy 5 éves gyerekhez teljesen fölösleges.
2012. nov. 22. 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:

1 éves koráig 3 védőnőnk volt, igaz az első csak a terhesség alatt. Elköltöztünk, a második 10 hónapos koráig volt, újabb költözés, a harmadik helyettes volt, pár hónapig. A 4. (aki most is van) kb. másfél éves koráig jött rendszeresen, utána 2 éves korában jött a státuszt megcsinálni, majd már csak a 3 éves státuszon találkoztunk kötelezően és mondta is, hogy most már csak évente fogunk találkozni, mert az oviban kötelezően nézik bizonyos időközönként a védőnők a gyerekeket, így házhoz már nem jön, mert ha az oviban valami gondot látnak, akkor úgyis felveszik velem a kapcsolatot. De bármikor hívhatom, mehetek hozzá (mentünk is, cipővásárlás előtt tanácsot kérni, vagy amikor gond volt a kukaccal).

Szoktunk összefutni az utcán, boltban, akkor is mindig érdeklődik, hogy vagyunk.

2012. nov. 22. 10:48
 6/10 anonim ***** válasza:
20%
Az eszem áll meg, amikor valaki hiányolja a védőnőt, bármilyen kedves is legyen. Őszintén nem értem, az internet korszakában mi pluszt tud adni? Barátkozni mással szoktam, tudást nem hoz, akkor...?
2012. nov. 22. 12:47
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy nő, úgy ritkulnak a találkozások. Már csak az éves státuszvizsgálatkor találkozunk. 4,5 éves kislány anyukája.
2012. nov. 22. 13:15
 8/10 anonim ***** válasza:
77%

6-os válaszolónak.

Ami pluszt tud nekem adni az az, hogy nem mindig az orvost zargatom minden apró gondommal. Mivel ő is 2 gyermekes édesanya, a kisfia pár hónappal idősebb az én fiamtól, a lánya már elsős kisiskolás.

Oké, van internet. De az internetnek nem tudom megmutatni a fiam kukacát, hogy vajon mi lehet az az izé, ami ott van rajta. Az orvosunk csak délelőtt rendel (akkor is csak 2 órát), egészséges rendelési ideje nincs. Egy pöttyel a kukin nem fogom a fiamat beteg gyerekek közé vinni. Vagy mikor szandált készültünk venni, az orvoshoz nem mehetek, hogy mégis milyet vegyek, a gyerek lábához milyen kellene. Vagy még egy példa, az én fiam a nagyon lassan hízók közé tartozik, 1 évesen 8 kg volt, 2 évesen 10 kg, most 3 évesen épp, hogy elérte a 12 kg-ot. Pedig változatosan eszik, tápláló ételeket, és viszonylag sokat is. Doki elküldte vérvételre, UH-ra, túl voltunk egy rakás kivizsgáláson, mégis nekem megnyugvást ad/adott, hogy a védőnő is támogat, figyelemmel kíséri a fejlődését.

2012. nov. 22. 13:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, mi nagyon jó kapcsolatban voltunk a védőnővel. Nem mondom, hogy napi, de hetente egyszer telefonoztunk egymással. Mondjuk én a helyi segítő szervezetben is benne vagyok, kb havonta vittem le kinőtt ruhát, megunt játékot, szerveztünk börzét stb.

Nem csak a státuszvizsgálaton találkoztunk, ha összefutottunk akkor is leálltunk pár szóra. A 3 éves státuszvizsgálatot még megcsinálta, majd könnyes ölelős búcsút vettünk, mert nyár végén nyugdíjba vonult. Azóta talán 3 alkalommal találkoztunk, mivel a város túlvégén lakik. :(

Az új védőnővel nem találkoztam, nem mondhatnám hogy aktív. Kezdő, most esett ki az iskolából, azóta se rendezvény, se gyűjtés se semmi. A segítő szándékot visszautasítja mondván nem ér rá, no meg mi már kinőttünk a korosztályából. :( :( :(

2012. nov. 22. 20:30
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a 8-as válaszolóval!A lányom 6 és fél éves,de van amikor miatta kérek tanácsot tőle!Kisfiam másfél éves és a védőnő írat fel popsikenőcsöt,tápszert stb.És jó viszonyban vagyunk,Énis ha van valami gond először hozzá megyek,utána a doktornőhöz!Szerintem nincs ezzel semmi gond!Ha Bármi gondom van a két gyerekkel kapcsolatban hozzá fordulok!(betegség,fogzás)stb.
2012. nov. 23. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!