Védőnővel másnak is megszűnik a kapcsolata, ha a gyerek elmúlt 1 éves?
Szia!
Mi is csak évente megyünk a szülinapos státuszra.
Ha látja,hogy el tudod látni segítség nélkül az anyai teendőidet,akkor nem "zaklat" feleslegesen:)!
1 éves koráig 3 védőnőnk volt, igaz az első csak a terhesség alatt. Elköltöztünk, a második 10 hónapos koráig volt, újabb költözés, a harmadik helyettes volt, pár hónapig. A 4. (aki most is van) kb. másfél éves koráig jött rendszeresen, utána 2 éves korában jött a státuszt megcsinálni, majd már csak a 3 éves státuszon találkoztunk kötelezően és mondta is, hogy most már csak évente fogunk találkozni, mert az oviban kötelezően nézik bizonyos időközönként a védőnők a gyerekeket, így házhoz már nem jön, mert ha az oviban valami gondot látnak, akkor úgyis felveszik velem a kapcsolatot. De bármikor hívhatom, mehetek hozzá (mentünk is, cipővásárlás előtt tanácsot kérni, vagy amikor gond volt a kukaccal).
Szoktunk összefutni az utcán, boltban, akkor is mindig érdeklődik, hogy vagyunk.
6-os válaszolónak.
Ami pluszt tud nekem adni az az, hogy nem mindig az orvost zargatom minden apró gondommal. Mivel ő is 2 gyermekes édesanya, a kisfia pár hónappal idősebb az én fiamtól, a lánya már elsős kisiskolás.
Oké, van internet. De az internetnek nem tudom megmutatni a fiam kukacát, hogy vajon mi lehet az az izé, ami ott van rajta. Az orvosunk csak délelőtt rendel (akkor is csak 2 órát), egészséges rendelési ideje nincs. Egy pöttyel a kukin nem fogom a fiamat beteg gyerekek közé vinni. Vagy mikor szandált készültünk venni, az orvoshoz nem mehetek, hogy mégis milyet vegyek, a gyerek lábához milyen kellene. Vagy még egy példa, az én fiam a nagyon lassan hízók közé tartozik, 1 évesen 8 kg volt, 2 évesen 10 kg, most 3 évesen épp, hogy elérte a 12 kg-ot. Pedig változatosan eszik, tápláló ételeket, és viszonylag sokat is. Doki elküldte vérvételre, UH-ra, túl voltunk egy rakás kivizsgáláson, mégis nekem megnyugvást ad/adott, hogy a védőnő is támogat, figyelemmel kíséri a fejlődését.
Hát nem tudom, mi nagyon jó kapcsolatban voltunk a védőnővel. Nem mondom, hogy napi, de hetente egyszer telefonoztunk egymással. Mondjuk én a helyi segítő szervezetben is benne vagyok, kb havonta vittem le kinőtt ruhát, megunt játékot, szerveztünk börzét stb.
Nem csak a státuszvizsgálaton találkoztunk, ha összefutottunk akkor is leálltunk pár szóra. A 3 éves státuszvizsgálatot még megcsinálta, majd könnyes ölelős búcsút vettünk, mert nyár végén nyugdíjba vonult. Azóta talán 3 alkalommal találkoztunk, mivel a város túlvégén lakik. :(
Az új védőnővel nem találkoztam, nem mondhatnám hogy aktív. Kezdő, most esett ki az iskolából, azóta se rendezvény, se gyűjtés se semmi. A segítő szándékot visszautasítja mondván nem ér rá, no meg mi már kinőttünk a korosztályából. :( :( :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!