Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy gyerek vagy több gyerek?...

Egy gyerek vagy több gyerek? Miért lett több, vagy miért maradtál csak az egynél?

Figyelt kérdés

Eszem ágában nincs ítélkezni vagy provokálni, egyszerűen kíváncsi vagyok az érvekre vagy ellenérvekve, bármelyik oldalon.

És a kiváltó ok mindösszesen annyi, hogy mikor megkérdezik tőlem, mikor lesz a lányomnak testvére én annyit mondok, nem lesz, mert nem szeretnénk. És a tapasztalatom szerint ez a (szerintem) egyszerű érv általában elfogathatatlan, mindenki keresi a miérteket.

2012. nov. 21. 08:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyenlőre egy van! A férjem szeretne még legalább egyet. Én még agyalok. Igaz, még kicsi, egy éves lesz.

Nekem a szülés rossz volt nagyon, ráadásul hipotón lett a fiam, hordjuk tornára. Van még egy pici lemaradása, más gond szerencsére nincs. De engem nagyon megviselt ez az egész, nem tudtam igazán élvezni, hogy babázok.

Nagyon félek még egy szüléstől, meg,hogy valami baja lesz stb.

De ha lesz, akkor max. még egy. Én szeretném,ha mindkettőt anyagi biztonságban nevelhetnénk!

2012. nov. 21. 08:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

2 volt a terv, 3 lett mert védekezés mellett terhes lettem.

Megértem azt is akinek elég 1, és az indokokat is (annak az egynek tárgyakban, lehetőségekben mindent megadni, vagy ha türelemmel, odafigyeléssel, energiával 1-et bírnak ).

Megértem a 2-t is mert nekem is az volt a terv, én még úgy érzem 2 gyereknek nem lehetetlenség erőnkhöz mérten megadni amit lehet.

De a nagycsaládosokat is megértem, mert most hogy 3-an vannak nagyon látom ennek előnyeit is, hgy hogyan húzzák egymást fejlődésben, képességekben, hogy hogyan támogatják és védelmezik egymást amit nagyon jó érzés látni, mert bízom benne, ha én nem leszek ők akkor is támogatják majd egymást. Mind három teljesen más kis ember és nagyon boldog vagyok, hogy mindhármukat "megismerhettem" mert mind3-an másra tanítanak és változtatnak az életemen.

2012. nov. 21. 08:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Beállítottság kérdése. Nagyon nehéz 2 gyerekkel már értem a mondást, hogy "egy gyerek nem gyerek", de nem adnám semmiért. Mikor megérkezett a kisfiam akkor éreztem hogy teljes a család, de több gyerekünk nem lesz. Nagyon nehéz terhességeim voltak. A doki szerint a harmadikat nem lenne szabad bevállalni. De mégis rossz érzés.

És szerintem ez a világ nem jó felé halad, nincsenek barátságok mert mindenki irigy egy idő után. Ha nem a testvérére, kire számítson az ember? Ezt nem akartam elvenni a lányomtól.

2012. nov. 21. 09:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
mi 3 mat szeretnénk nem többet uton a második babó. jobb ha a ygereknek van tesoja nem jo egyedül lenni ezt én jol tudom
2012. nov. 21. 09:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egyén függő.

Én mindig is arról álmodtam, hogy több gyermekem lesz.

Lett is három:)Tudatosan tervezve és ez így nekem nagyon jó.

2012. nov. 21. 12:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Kettő van, egy fiú és egy lány. A lány után sokáig én is azt mondtam, hogy soha többet gyerek, aztán valahogy mégis vágytam rá, meg kettő volt tervben is, így belevágtunk. Én azért szerettem volna kettőt, mert nekem is van tesó, és ő egy olyan pont az életemben, akire mindig mindenben számíthatok, ő az aki mindent meghallgat, mindent titokban tud tartani, akik feltétel nélkül megért és kívülállóként ítél, ha kell lehordjuk egymást a sárga földig, de mégis szeretjük egymást! És a lányomat ettől nem szeretem volna megfosztani, nagyon remélem, hogy ők ketten is ugyanilyen jó testvérek lesznek, legalábbis én mindent meg fogok tenni ennek érdekében.

Ennek ellenére nem ítélek el senki, azért mert egyet vállal. Ugyan miért kellene. Mások vagyunk, más beállítottsággal, mindenki mást hozott otthonról. Lehet ha én is egyke lennék, azt mondanám, hogy tök jó volt, minek tesó! Ki tudja.

Amúgy megnyugtatlak, hogy ezeknek a kérdéseknek soha nem lesz vége, mert most hogy megyek lassan vissza dolgozni, mindenki jön azzal, hogy na és mikor jön a harmadik?????? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

2012. nov. 21. 13:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egy van, és úgy érzem, ennyi a kapacitásunk, így vagyunk kerek család. Egyrészt így jut elég időnk egymásra, másrészt a férjemmel mindketten szeretünk mást is csinálni, mint gyereket nevelni, túl sok segítségünk nincs, de egy gyerek mellett még marad némi szabadidőnk. Annyira természetesnek érzem, hogy hárman vagyunk, hogy igazából el sem tudom képzelni, milyen lehet több gyerekkel, hogyan tudja az ember megosztani a figyelmét annyira, hogy mindegyiknek elég jusson (beleértve a férjet és az embert saját magát is). Illetve másképp fogalmazva: úgy érzem, nekem nem lenne elég energiám erre. No és szeretek egyedül lenni időnként, sőt, igénylem az egyedüllétet, szükségem van rá a normális működésemhez.
2012. nov. 21. 13:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A fiam egy éves koráig azt mondtam, nekem elég az egy gyerek, nem lesz több. ( a szoptatással szívtam sokat). Aztán elkezdtem vágyni egy kislányra. 2.5 év korkülönbség lett a két gyerek között. A lányom után 5 évre megszületett a kisebbik fiam, szintén tervezve. Nem mondom, hogy nem lesz több :), ha úgy alakulna, nem vetetném el, örülnék neki, de tudatosan egyelőre nem tervezzük a negyedik babát. Nagyon jó látni őket, ahogy együtt játszanak, segítik a másikat, összevesznek, aztán a következő pillanatban úgy játszanak, beszélgetnek, mintha mi sem történt volna:) Imádom a háromgyerekes életet. Olyanok vagyunk, mint egy olasz család. Főleg, ha a rokonság összegyűlik, van vagy 10 gyerek:)
2012. nov. 21. 15:05
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
"Egy gyerek nem gyerek"! Hát mi? Kiskutya???! Ugyan már. Egy fiam van és egyenlőre nem bánom...fizetjük a lakáshitelünket. mindketten dolgozunk..nem jól élünk de nem panaszkodom.. Nem lesz gond a karácsonyi ajándékkal sem és általában mindent megkap amire vágyik vagy szüksége van...Na és akárki akármit mond nem egy hátrány hogy nem kell fillérezni hónap végén.. Biztonságban érzem 1gyerekkel magunkat..2vel már félnék szerintem még pánikba is esnék olykor... Jó ez most így. Van aki szül helyettem egy kosárnyit is.:(
2012. nov. 21. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!