Másfél-két éves gyerek felállhat székre a konyhapulthoz?
tavaly karácsonykor 20 hónapos volt a lányom, én megengedtem, hogy kicsit "segítsen" mézeskalácsot gyúrni, szaggatni. De már elmúlt 2 éves, amikor igazán elkezdett érdeklődni, onnantól áll fel gyakrabban.
a 15 hónapos lányom meg kézmosáskor állhat a fellépő zsámolyon, úgy, hogy mögötte állok, meg én mosom a kezét. (tartani már nagyon nehéz, pláne, hogy nagyon pancsolós :))
persze mindig mögöttük álltam/állok szorosan.
enyém 3 éves, kb. 1,5 éve segít nekem a konyhában :)
ő áll a széken a pultnál, én mellette úgy, hogy a lábammal fogom a szék lábát nehogy kicsússzon alóla :)
semmi szörnyű nincs ebben, kap egy életlen díszképt és gyepálja a krumplit vagy répát vele én meg addig megpucolom a többi zöldséget. de sütit sütni is segít, borsót, babot, rizst válogatni, stb.
nagyon ügyes, most, 3 évesen már a zöldségpucolót is megkapja és ügyesen pucolja nekem a zöldségeket, nagyon pici élű díszkéssel felszeleteli a zöldségeket...
neki ez jó játék, nekem valós segítség :)
jaa, a legjobbat nem is írtam, ő panírozza a cukkinit és a gombát! én utálok panírozni, ő teljesen odavan érte :D persze nagytakarítani kell utána, de abba is lelkesen segít :)
az enyém feláll teljesen magától (13 hónapos) mint a villám úgy felszalad a szék tetejére
a gázhoz tilos , mosogatni segíthet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!