Másfél-két éves gyerek felállhat székre a konyhapulthoz?
én a konyhapultra ültetem és úgy állok,hogy ne tudjon leesni tőlem..Székre magától felmászik,de attól agybajt kapok:D
Amúgy szerintem ez tök sok mindentől függhet,mekkora a konyhapult,milyen biztosan áll/jár a gyerkőc,mit csinálok,stbstb...
Aki lehurrogott...
Többszintes házban lakunk, akárhányszor bejövünk az udvarról, étkezés előtt, stb. kezet kell mosni, a mosdó meg fent van... tartani már nem bírom, ezért székre áll (stabil szék, de a fellépő jó ötlet).
Rájött, hogy oda is tolhatja a széket, és fél órát is elvan, hogy nézelődik pl. fűszereket, én meg mondom, mi az. Szaggatott már velem pogácsát is, nyújtott tésztát, élvezte, jó móka volt neki. Minden veszélyes dolgot elpakolok mindig, de egyébként is mellette vagyok, egyedül nem lehet.
Csak kiváncsi voltam, másoknál hogy van.
22 hónapos.
Ha fogod, akkor igen, de egyébként én is veszélyesnek tartom.
5 éves voltam, amikor szintén így segítettem anyunak, aki a nagy sürgés közepette, egy picit meglökte a széket,amin álltam. Elvesztettem az egyensúlyom és a padlóra estem. Betört a fejem...
csak felügyelettel, de azzal igen (véreztem a kistestvérrel és meg kellett oldani h ne emelgessem).
Ilyen van a fürdőben kézmosáshoz:
a konyhába pultmagasságba akkor engedem ha tudok is rá figyelni, tehát gázhoz nem, de pacsmagoláshoz felléphet,ha kapaszkodik, ha le akar szállni, gond nélkül lelép a fokokon kapaszkodva.
Mivel új nekik a dolog, szerintem egyszer úgyis túl kell esni ezen a para dolgon h leesik, sőt, a gyereknek is meg kell tanulnia, h ha nem figyel, vagy nagyon nyújtózik, leeshet. Ezt tanulja mindkét fél, az már a szülőn múlik (vagy nálunk az élet hozta) hogy mikor engedi.
2 évesen már segített sütit sütni a konyha asztalnál. Gyúrtuk a tésztát, kinyujtottuk, kiszaggattuk, Tepsibe raktuk. Diót mákot darált... Cukrot lisztet szórta, neki is van kis nyújtó fája, meg deszkája.
A konyha asztalnál széken állt, én mellette, soha meg sem csúszott, meg sem billent, a fürdőszobás fellépőjéről nem érte el az asztalt.
Főzni nem engedem a konyhában, sógornóm 2 évesen leforrázta magát, az egész teste elől 3. Fokban megégett, mellette voltak a szülők, mégis ráömlött a húsleves. Majdnem bele halt, de megmaradt, csak rengeteg bőrátültetés, és még mindig nagyon ronda.
Mosogatni sem hagyom, sosem tudni kés van-e az edények között, amibe bele nyúl, vagy ott is ha tekergeti a csapot legorrázhatja magát.
4 éves, de még mindig csak az asztalnál segíthet a sütiknél.
Az én fiam is segít.
A konyhaasztalnál hokedlire ül, fogdoshatja a zöldségeket, adogathat stb. Arra mindig nagyon vigyázok, hogy kés, éles szerszám ne kerüljön a közelébe, de zöldséghámozót megkapja, simán pucolja a répát.
A pulthoz akkor állítom, ha robotgéppel süteménytésztát, krémet kavarunk. Velem együtt foghatja a gépet, én őt átkarolva fogom, nehogy lebillenjen.
A tűzhely tabu, de a mosogatógépből segíthet kipakolni.
Persze, hogy felállhat, nézheti, segíthet.
Nekünk van egy Ikea-s fellépőnk, aminek gumis az alja, nem csúszik. Ha kezet mos, akkor is arra áll fel, gyakran már egyedül is megmossa.
A konyhából meg egyszerűen nem lehet kihessegetni, imádja. A tűzhely és környéke szigorúan tilos, de sok mindent engedek neki, hogy segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!