Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két éves kisfiam fütyijén nem...

Két éves kisfiam fütyijén nem lehet felhúzni a bőrt! Mi jön ezután?

Figyelt kérdés

Csak egy pici nyílás van rajta. Panasza nincs.

De nem tudom, hogy rosszul döntöttem e azzal, hogy nem húzogattam?

Mi következhet ezután? Műtét?

2012. nov. 22. 13:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nálunk a gyerekorvos húzta hátra, nem kellett hozzá semmilyen eszköz, simán, lassan a kezével fokozatosan húzta hátra, mert le volt tapadva. A következő 2 nap nem volt túl vidám, minden pisilésnél sírt szegénykém, de azóta teljesen rendben van, ma már ő húzza hátra magának minden mosakodásnál.
2012. nov. 22. 14:03
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

3 éves a fiam, egyáltalán nem jön hátra a bőr (pár hónapos korától húzogatjuk, még sincs változás), csak a húgycsőnyílás látszik, voltunk már sebészeten is vele, nem csinálnak semmit. Felénk nem "szokás" beavatkozni az orvosok körében. Már magának húzogatja, vagyis csak próbálja. 2 hete voltunk ezzel megint orvosnál, mert valami csomók voltak a bőr alatt, de akkor is csak annyit mondott a doki, hogy semmi gond, húzogassuk tovább, amíg engedi a bőr, az majd ki fog jönni onnan (és tényleg ki is jött, meg szerinte 4 éves korára feljön neki, mert nem olyan vészes a letapadás). Azt mondták a sebészeten is, hogy 6-7 éves koráig ráér feljönni, addig nem is csinálnak semmit, ha panaszmentes (persze ha begyullad, fáj, akkor azonnal menjünk).

Unokaöcséim 30 km-re laknak, az egyik 8 éves, neki már hátra lehet húzni, bár még nem teljesen, a másik 6 éves, neki az egyik oldalt még teljesen le van tapadva. Ők is többször jártak már sebészeten, urológián, nem csinálnak semmit. Sógornőm védőnő, tehát nem hanyagolja el a dolgot.

2012. nov. 22. 14:10
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
Nem tudom, hogy jól döntöttél-e, most úgy látom ez a módi, hogy nem kell bántani. De egyszer muszáj lesz....a mi dokink meg annak a híve, hogy már a pici babáknak nézi, hogy le van-e tapadva és felszabadítja. Mi is húzogattuk már kisbaba korában is, nincs is gond azóta se(már 6 éves) teljesen jó, sehol nincs letapadva, ha rendesen van kezelve, minden nap hátrahúzva nem tapad le.
2012. nov. 22. 14:15
 4/13 anonim ***** válasza:
A gyerekorvos nem nézte meg eddig? Csak azért kérdezem, mert az én fiam januárban lesz 2,5 éves, neki a doktornő minden tanácsadáson megnézte, aztán egy éves korában el is küldött urológiára fitymaszűkülettel. Szerencsére kinőtte. Nekem egyébként az első látogatása alkalmával azt mondta, naponta egyszer húzzam hátra, és tisztogassam meg. Nem akarok veled kötözködni, ne értsd félre, csak kíváncsi vagyok.
2012. nov. 22. 14:29
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
Ha eddig nem nézte meg a gyerekorvos, jobb ha megmutatod neki!!! Két éves még nincs elkésve, az enyémnek is az orvos húzta fel 2 évesen, utána bepirosodott egy picit, érzékeny volt, de onnantól kezdve nagyon ügyeltünk arra, hogy minden este fürdés közben felhúzza magának, ez a napi rutin részévé vált. De van egy olyan ismerősöm, aki 4 évesen vitte a fiát az orvoshoz ezzel a problémával először, ott műtét lett a vége, túl késő volt.
2012. nov. 22. 14:38
 6/13 krisztivan ***** válasza:
100%
Gyereke és orvosa válogatja.Fiam szeptemberben volt 2 éves és akkor még csak egy pici luk volt.Mostanra pedig már kint van a"hegye" mert a szervezete egyik-napról a másikra elkezdett váladékot termelni a bőr alatt és azzal oldja a letapadást.(doki látta,ő mondta).Sose húzogattuk neki a bőrt.
2012. nov. 22. 15:03
 7/13 anonim ***** válasza:
68%
Hát én pont ilyen panaszok miatt döntöttem úgy, hogy körül lesz metélve, már pár hetes korában megcsinálták, most 4 hónapos, de mondta is a doki, hogy jobb, hogy akkor megcsináltuk, mert valószínűleg problémái lettek volna vele a jövőben, nagyon sok bőr volt neki a kukacán. Nagyon sok kisfiúnak 2-5 éves korában kell elvégezni a körülmetélést, és sokkal rosszabb akkor a gyóyulás, örülök, hogy már túl vagyunk rajta
2012. nov. 22. 17:06
 8/13 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 2,5 éves, neki is ugyanilyen. A gyerekorvos a szokásos státuszvizsgálatokon megnézte, de ő nem híve a felrántásnak, most a 2 évesen mondta, hogy huzkodjuk. (egyébként eddig is huzkodtuk neki, de egyáltalán nem jön fel)

De nem is bánom, még nem szobatiszta, állítólag amíg pelenkások, nem is kellene bántani.

2012. nov. 22. 17:54
 9/13 anonim ***** válasza:
94%

#7 kár, hogy a lehetőséget se adtad meg a gyereknek :/ Mit fogsz neki mondani, ha majd kérdi, hogy ő miért olyan, és a többiek miért nem? „Semmi bajod nem volt, csak nem akartunk vele foglalkozni”?

„sok volt a bőr a kukacán” – és az mióta rendellenes?

Igen, tudom, hogy feleslegesen teszem szóvá, és le is leszek hurrogva érte, de komolyan nem értem mi ez a mánia, hogy feltétlenül be kell avatkozni másnak a testi világába, csak mert nekünk úgy esik kedvünk. Sikerült megint valami badarságot eltanulnunk a nagy Amerikától...

Az egy teljesen más dolog, ha azért kell megcsinálni, mert neadjisten tényleg krízishelyzet van mert mondjuk nem tud pisilni a szerencsétlen. Egy szót nem szólnék miatta.

2012. nov. 22. 21:37
 10/13 anonim ***** válasza:
48%
Kedves utolsó, választásom sem lett volna, mivel a férjem afrikai és valássi okokból mindenképpen megcsináltatta volna, az csak egy dolog, hogy én is egyet értettem vele, mert sokkal higiénikusabb. Több férfinek kéne ezt megcsinálni, ugyan is a legtöbbjük jó kis bacikat hordoz ott a bőr alatt, amiket ti elkaptok aztán teszitek fel sorra a kérdéseket, hogy ez milyen folyás, meg, hogy nem múlik a gombátok, nem hát, mert a párotok visszafertőz. Azokban az országokban, ahol körülmetélik a kisbabákat, szinte alíg fordul elő méhnyakrák!!! Nem ártottam a gyereknek semmit sem azzal, hogy megcsináltuk neki, mellesleg, ha nem tettük volna, akkor pontosan azt kérdezné meg, hogy miért nem, mert az apjának is olyan, meg az összes unokatestvérének, stb... csak az európai ember ragaszkodik hozzá annyira, mert Isten oda teremtette, akkor biztos jó, aztán meg szenvedtek vele, és a kisfiúk nagy százaléka esik át 2 meg 5 évesen körülmetélésen emiatt, amikor ezerszer rosszabb a gyógyulás! Pl. a vakbélnek mi értelm van? semmi szerepe nincs, de Isten oda teremtette. Nem ismersz szóval ne ítélkezz, hogy huu micsoda ember vagyok meg sem adtam a gyerekemnek az esélyt... de igen, esélyt adtam neki arra, hogy egészséges, tiszta, higiénikus pénisze legyen!
2012. nov. 22. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!