Két éves kisfiam fütyijén nem lehet felhúzni a bőrt! Mi jön ezután?
Csak egy pici nyílás van rajta. Panasza nincs.
De nem tudom, hogy rosszul döntöttem e azzal, hogy nem húzogattam?
Mi következhet ezután? Műtét?
3 éves a fiam, egyáltalán nem jön hátra a bőr (pár hónapos korától húzogatjuk, még sincs változás), csak a húgycsőnyílás látszik, voltunk már sebészeten is vele, nem csinálnak semmit. Felénk nem "szokás" beavatkozni az orvosok körében. Már magának húzogatja, vagyis csak próbálja. 2 hete voltunk ezzel megint orvosnál, mert valami csomók voltak a bőr alatt, de akkor is csak annyit mondott a doki, hogy semmi gond, húzogassuk tovább, amíg engedi a bőr, az majd ki fog jönni onnan (és tényleg ki is jött, meg szerinte 4 éves korára feljön neki, mert nem olyan vészes a letapadás). Azt mondták a sebészeten is, hogy 6-7 éves koráig ráér feljönni, addig nem is csinálnak semmit, ha panaszmentes (persze ha begyullad, fáj, akkor azonnal menjünk).
Unokaöcséim 30 km-re laknak, az egyik 8 éves, neki már hátra lehet húzni, bár még nem teljesen, a másik 6 éves, neki az egyik oldalt még teljesen le van tapadva. Ők is többször jártak már sebészeten, urológián, nem csinálnak semmit. Sógornőm védőnő, tehát nem hanyagolja el a dolgot.
Az én kisfiam 2,5 éves, neki is ugyanilyen. A gyerekorvos a szokásos státuszvizsgálatokon megnézte, de ő nem híve a felrántásnak, most a 2 évesen mondta, hogy huzkodjuk. (egyébként eddig is huzkodtuk neki, de egyáltalán nem jön fel)
De nem is bánom, még nem szobatiszta, állítólag amíg pelenkások, nem is kellene bántani.
#7 kár, hogy a lehetőséget se adtad meg a gyereknek :/ Mit fogsz neki mondani, ha majd kérdi, hogy ő miért olyan, és a többiek miért nem? „Semmi bajod nem volt, csak nem akartunk vele foglalkozni”?
„sok volt a bőr a kukacán” – és az mióta rendellenes?
Igen, tudom, hogy feleslegesen teszem szóvá, és le is leszek hurrogva érte, de komolyan nem értem mi ez a mánia, hogy feltétlenül be kell avatkozni másnak a testi világába, csak mert nekünk úgy esik kedvünk. Sikerült megint valami badarságot eltanulnunk a nagy Amerikától...
Az egy teljesen más dolog, ha azért kell megcsinálni, mert neadjisten tényleg krízishelyzet van mert mondjuk nem tud pisilni a szerencsétlen. Egy szót nem szólnék miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!