Mit válaszoltok a "miért korszakban" a lenti szituban?
Fim javában a miért korszakát éli 3 évesen, és nem tudom, hogy olyankor mit mondjak neki, mikor azt kérdezi, hogy "miért öreg a bácsi?" - mert régen született - "miért régen született?" Itt megáll a tudományom.
Másik, ez már összetettebb, amikor olyan időről kérdez, amikor ő még nem volt, vagy a mikor a kistesója még nem volt: "hol voltam akkor?" "Miért nem voltam?" - még nem születtél meg - "hol voltam, mikor nem születtem meg?"
Már volt rá példa, hogy rokonunk, akit ő is ismert, nagyon öreg bácsi, meghalt, ő felment az angyalkákhoz. Szokta is emlegetni. Most mondjam, hogy ő is angyalka volt, csak lejött hozzánk, hogy velünk éljen? (én amúgy ezt a sztorit még felnőtt létemre is szeretném hinni :o), vagy ez butaság?) Ti hogy magyarázzátok ezt meg?
mi sztorink is hasonló mint amin gondolkozol :)
nekünk van mennyország és ott voltunk és majd oda megyünk :) kicsit ötvöztük a lélekvándorlással, de bevallom, én egész elhiszem és megnyugtat :D
mikor nem tudok válaszolni neki mint pl. a miért öreg a bácsi akkor egy hosszabb kitérőt teszek, megpróbálom persze a témával kapcsolatban :)
pl., hogy a bácsinak már biztos van 2, lehet 3 gyereke is, és már nekik is biztos vannak gyerekeik, mondjuk 2-2, tehát akkor a bácsinak már 4 vagy 6 unokája van. megmutatod az ujjaddal mennyi a 4?
kb így :d ha ügyes vagyok akkor elfelejti a miért... :)
de itt írta egyszer egy anyuka és nekem nagyon nagyon tetszett, megpróbálom idézni:
a miért korszakban megtanulhatják a gyerekek, hogy anya se tud mindent!
ez olyan reális :D
Az első kettő nálunk is szó szerint így hangzott el! :-)) Mi is a "régen született" magyarázatot adtuk, és a visszakérdezésre valami olyasmit, hogy "mert ha most született volna, akkor még kicsi baba lenne", és ezzel rendszerint sikerült a babák témájára terelni a szót :-)
A "hol voltam, mikor nem születtem meg" szintén beszédtéma, és ezzel igazából mi sem tudunk mit kezdeni - sehol, vagy a gondolatainkban.
Köszi! A visszakérdezést majd kipróbálom. Mi a menyországot nem keverjük bele, csak az angyalkákat.
Igazából mindegy is, hogy mit mondok, mert az utolsó kérdés mindig az övé. hol voltam? - sehol - Mért sehol?... végehossza nincs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!