Mit tehetek még a "minden enyém" korszakban?
A csere-bere be szokott válni. Ha egy játékot nem akar odaadni, ajánlj fel helyette Neki egy másikat. Mondd, hogy a kis lapáttal most had' játsszon a Pistike, Te pedig játsszál a szuper piros vödörrel. Ez persze csak addig működik amíg ott vagy. A bölcsiben talán változhat a helyzet, ha Ti sokat "gyakoroljátok" ezt, mondjuk a játszón.
Én még azt is szoktam csinálni, hogyha a kisfiamnak odaadnak valamilyen játékot, akkor megbeszéljük, hogy milyen kedves dolog volt a másik gyerektől és, hogy milyen jószívű, kedves, stb. Ilyenkor Ő is fel szokott lelkesedni egy kicsit, egy rövid ideig nem irigy. :)
köszi, igen, a cserélés eddig ment a barátokkal is, meg a jószívűségen ő is mindig lelkes, akkor ezeket gyakoroljuk tovább.
igen a bölcsi másik szitu, nem vagyok ott, több a gyerek is. nem vérre menő a dolog, csak szeretnék neki még jobban segíteni, hogy gyorsabban átessen ezen, a szomszéd gyereknek ez 2 éves korától 3,5 éves koráig volt meg, hogy nem ad oda semmit, én ezt nem szeretném, ha ilyen sokáig tartana..
Most tanulja ezeket a szerepeket, társas kapcsolatokat. Legyél következetes, majd szépen megtanulja idővel.
Amikor a kisebbik lányom 2 évesen bölcsibe került, az addig ártatlan kisangyalkából olyan harcias amazon lett, hogy ha ő babázni akart, mindenkit kipofozott a babaházból. Persze ezt nem engedték a bölcsiben, úgyhogy hamar megtanulta a társas viselkedés szabályait. Mire oviba ment, megint nagyon jó kislány lett, soha nem volt vele semmilyen magatartásbeli probléma, az óvónők kedvence lett és a társai is kedvelték. Sőt, ha most csak vele megyek el valahová és kap valamit, az első kérdése az, hogy a tesójának is kell mindenképp, vagy megosztja.
Ha a gondozó azt mondja, hogy nem vészes, akkor ne aggódj. Szerintem hagyd, majd idővel egyre "tapasztaltabb" lesz, látja, hogy a kölcsönadott kislapátot visszaadják, sőt esetleg ő is kap valamit cserébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!