Nagyon elrontottam. Kisfiam nem alszik el se vissza éjjel egyedül, mit tehetek már ilyenkor? 2év2hós
Próbáld fokozatosan leszoktatni. először legyél ott, de ne engedd, hgy piszkáljon.
ha ezen túl vagytok, ne legyél bent amikor elalszik.
Mikor sír meny be hozzá de csak épp 1 simogatás erejéig jó éjszakát és menj ki
Mutasd meg neki hogy nincs egyedül de ne maradj bent.
Ne hagyd hogy beléd csimpaszkodjon te se puszilgasd, ne beszélj hozzá, lehetőleg ne kapcsolj villanyt
Mikor ki jösz persze ugyanúgy sírni fog de csak 10 perc múlva meny be megint meg mutatni magad aztán 20 perc....
Idővel megszokja hogy nélküled is elalszik.
Én kb 1 évig bírtam a kialvatlanságot, a kisfiam 3-4szer kelt éjszaka és mindig vándoroltam. ekkor egész nap elkezdtem szédülni. voltam vérképen, semmi gond, mondta az orvosom is h az állandó fáradtság, stressz. szóval azóta együtt alszok a kisfiammal. a házaséletünk nem bánja, mert mikor elalszik még van 2-3 óránk a férjemmel. és végre mindenki alszik éjszaka.
A sírni hagyás nálunk azért nem volt jó módszer, mert van egy másfél évvel idősebb tesója és ő is felébredt a sírásra.
Én abba bízok ha majd nagyobb lesz,mondjuk óvodás akkor majd együtt alszanak a tesóval és kész.
Ezt csak azért írtam le, h ha károtok nem lesz belőle, nem olyan nagy gond ez.
Ja és az első gyerekemmel még én is abba a táborba tartoztam, h "mindenki aludjon a helyén és kész!" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!