Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha 13 hós kislányom (kis...

Ha 13 hós kislányom (kis megszakítással) de hónapok óta egyedül alszik el, fog-e változni? És ha már nem ébred éjjel, fog-e még?

Figyelt kérdés

6 hetes kora óta egyedül alszik el napközben is, este is. 9-10 hósan volt egy korszaka, amikor bent kellett maradnom vele. Most 13 hós, egyedül alszik el, és éjjel sem ébred már fel. 12 foga van, az utóbbi 4 úgy nőtt ki, hogy szinte észre se vettük.

Vajon ilyen idilli marad a dolog, vagy lesznek még nehézségek?

2011. júl. 29. 15:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Aranyos a kérdésed, megmosolyogtattál vele. :)

Nekem, mióta gyerekem van, szinte minden előtte hajtogatott „elvem” és elképzelésem megdőlt, csupán egy dologban vagyok biztos már: hogy egy gyerekkel kapcsolatban folyton minden változik, semmi sem tart örökké, semmi sem biztos.

Azért alapvetően azt mondanám, hogy ha ilyen szépen egyedül el tud aludni, nem lesz vele gondod a későbbiekben sem. Különféle korszakai mindig lesznek, lehet pl., hogy mikor pár évesen elkezdi foglalkoztatni a halál gondolata, szívesen veszi majd, ha mellette maradsz (csak egy példát hoztam).

Úgy érzem, neked az altatás különösen érzékeny pont, pedig sokan irigyelnének azért, hogy ilyen ügyesen, egyedül el tud aludni a kislányod.

Azt kívánom, sose legyen pár rossz éjszakánál nagyobb gondod! :)

2011. júl. 29. 17:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok rá érzékeny, csak tervezzük a kistesót, és kíváncsi vagyok, milyen esélyeim vannak a terhesség alatt aludni, meg majd a kisebb mellett milyenek lesznek vajon a napok, esték...
2011. júl. 29. 17:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok újra.

Szerintem erre is vonatkozik az, hogy sosem tudhatod. Jó esélyekkel indultok a nyugis napok/esték irányába, de a kistesó születésével annyira meg tud változni minden, hogy (legalábbis egy időre) biztos, hogy kizökken a gyermek.

No meg, ha látja majd, hogy a tesó sokat van ölben stb., lehet, hogy ő is jobban igényli a törődést. Arról nem is szólva, hogy felébresztheti, ha sír stb.

2011. júl. 29. 17:43
 4/6 anonim ***** válasza:
A kisfiam első perctől fogva egyedül alszik el. Pontosítok: aludt el... Másfél hete kikerült a kiságyból (nem volt ellenére a dolog!) nagyágyon alszik. Azóta főleg este oda kell üljek, feküdjek mellé, mert rendkívül élvezi, hogy le tud mászni, és tegnap is 4x tettük le aludni, ő meg 4x jött ki vigyorogva a szobából..
2011. aug. 1. 15:14
 5/6 A kérdező kommentje:
:) Mennyi idős? De gondolom majd ha megszokja,újra nem lesz gond ...
2011. aug. 1. 17:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt, aztán 16 hónaposan egyik napról a másikra átjött a franciaágyba mellém :S

Előtte mindenkinek osztottam az észt, hogy ez csak szoktatás kérdése, kifejezetten ellene voltam az együttalvásnak...

Szerintem mi a jóval kisebb százalékba esünk, inkább az a jellemző, hogy ez így marad nálatok! Drukk! :)

2011. aug. 1. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!