4 éves a leányzó, és olyan eszméletlenül szemtelen lett, hogy amikor náluk voltunk (ritkán találkozunk) nem szántam volna félóránként szájon vágni, pedig elég béketűrő vagyok. Csíp, rúg, harap, karmol (anyuka kézfejéből ömlött a vér!), "neked ehhez semmi közöd", "majd én megmondom, hogy mit csinálj" szövegek a szülőknek. Anyuka kétségbe van esve, ugyanis ő hiába nevelné a gyereket, ha apuka semmibe veszi. Nincs "büntilépcső", mert az ő kis hercegnőjét ne büntesse senki, nem szemtelen, nem hisztis szerinte. Nem tudom, hogy finoman tegyek-e megjegyzést, hogy ez nem helyes. Hogy apuka miért változott meg? Munkahelyi gondok.
2012. nov. 20. 15:14
1/6 anonim válasza:
""neked ehhez semmi közöd", "majd én megmondom, hogy mit csinálj""
ezeket egyértelműen a szüleitől tanulta, nem csoda hát, ha ő is így "kezeli" a konfliktusokat...Azt gondolom, hogy elsősorban a szülőket kéne "elővenni", hiszen a gyereket őket utánozza rossz és helyes viselkedésben is.
Nem lehet azért büntetni a gyereket, amit a szülő aztán ugyanúgy folytat tovább.
2012. nov. 20. 15:19
2/6 A kérdező kommentje:
Igazad van. Abba nem is gondotam bele (pedig de egyértelmű!), hogy nyilván hallja ezt többször is. A barátnőmet 1000 éve ismerem, vele biztos nincs ilyen gond. Apuka... Soha nem emelte fel a hangját, szépen beszél a barátnőmmel előttünk, fel sem merült bennem, hogy ha hármasban vannak, akkor hogy beszélhet. És a barátnőmet is tönkreteszi, látom rajta, hogy egyre elkeseredettebb. :(
2012. nov. 20. 15:26
3/6 anonim válasza:
5 éves ikreim vannak, szóval egyszerre kettővel kellett "küzdeni", soha nem ütöttünk rájuk, ültettük őket "büntibe" mégis tudják, hogy mi a normális, mit tehetnek, pedig csak szóban neveljük őket. Egyszerűen normális példát látnak, és ha valamit rosszalkodnak megbeszéljük. Utána elég egy "rossz nézés" részünkről és tudják, nem kell ehhez előtt percekig sarokba ülniük.
2012. nov. 20. 15:31
4/6 anonim válasza:
Első vagyok.
Igen, sokszor kap azért a gyerek, amiért a szülőnek magában kéne keresni a megoldást. Vagy nem magában, hanem a párjában. És ha a férj a ludas, akkor természetes, hogy a lány megpróbálja óvni a kicsit és nem ő is "büntetni", rátenni egy lapáttal.
Próbálj meg vele beszélgetni erről, hátha "kibukik" a dolog, hátha sikerül apukával megtáárgyalni a dolgokat, és ha kell, akkor szakmeber segítségét kérni(munkahelyi stressz levezetésében, konfliktuskezelésben, szülők közti párbeszédben...).
2012. nov. 20. 15:34
5/6 anonim válasza:
Én nem folynék bele a helyedben, mert csak balhé lesz belőle. Szokták mondani, hogy a saját gyerekét mindenki ugy b***a el ahogy akarja. Ez így elég durva kifejezés tudom, de neked ehez nem sok közöd van sztem. A barátnődnek kéne a sarkára állni.
2012. nov. 20. 16:28
6/6 anonim válasza:
Hacsak apuka megváltoztatására nincs recepted, fölösleges szóvá tenni és még jobban kínozni ezzel az anyát. Nyilván ő is tudja, amit mondani akarsz, hogy ez így nincs rendben -> semmi új információt nem kapna tőled, csak leszúrásnak, bántásnak venné (nem is lenne más).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!