Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Refluxos gyerekek szülei írnátok?

Refluxos gyerekek szülei írnátok?

Figyelt kérdés
9 éves kislányom hetek óta megállás nélkül büfög,étkezések után még intenzívebben.Négy nappal ezelőtt,reggel rosszulléttel ébredt,fájlalta a hasát és hánynia kellett,ez nem sikerült.A nap folyamán jöttünk rá,hogy igazából a büfögés lett nagyon erős,nem hányásról van szó.Étkezések után nagyon rosszul van,ilyenkor az étel is visszajön,de csak a nyelőcsőbe.Iszonyatosan elfárad az evések utáni kb. húsz-harminc perces rosszullétek alatt.Napközben is büfög,de ez nem viseli meg.A háziorvos beutalt minket a sürgősségi osztályra,mert bizony csak két hónapra adtak időpontot a gasztróenterológiára.Pénteken már annyira erőtlen volt,hogy bevittük mégis egyenesen a gasztróra,ott megnézték a folyosón és felajánlották,hogy két hét múlva fel tudják venni az osztályra és kivizsgálják.Addig szedjük a Losec nevű gyógyszert,ha hétfőig jobban lesz,akkor nem veszik fel a kórházba,hanem két hónap múlva mehetünk ambuláns kivizsgálásra.Engem felháborít ez az egész,a kislányom azóta is rosszul van és nem kap orvosi ellátást.Normális ez?Nem lesz ettől a későbbiekben baja?Tulajdonképpen úgy írtak fel egy gyógyszert,hogy semmilyen vizsgálatot nem végeztek,ettől is félek egy kicsit.Hasonló betegséggel küzdő anyukák írjatok,hogy nálatok milyen tünetek voltak és milyen vizsgálatokat végeztek!Előre is köszönöm!
2012. nov. 18. 10:16
 1/6 anonim válasza:

A reflux-ra jó gyógyszer a Losec.

Valósznűleg egy kitünő orvossal találkoztatok, ha így ezt meg tudta állapítani.

Vizsgálat: orrszondát tesznek fel (orron át bevezetnek a gyomorba egy vékony csövet és annak az eredményét egy készülék rögzíti 24 órán keresztül) Nem semmi!

Hol laktok? Melyik kórházban voltatok?

A nyitott gyomorszáj és nyelőcső felmaródhat a gyomorsav miatt és esetleg vérezhet. A szájon visszakerülő vér barna, a széklettel ürülő fekete. Erre figyelni kell!

Keveset feküdjön vizszintesen.

Nagyon gyorsan kórházi segítségre van szükség, ne nyugodjon bele, keressen másik kórházat!

2012. nov. 21. 07:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Szia,ne haragudj,hogy csak most válaszolok,dolgozok és nem voltam gép közelben.Szerencsére sikerült elintéznünk,hogy dec.3-án befeküdjünk a kórházba,ezt a szondázást mondták nekünk is,hogy elvégzik majd.A losec-ról le kellett állnunk,mert a vizsgálati eredményeket állítólag befolyásolja.Rosszul van folyamatosan szegény kislányom,az étkezések után főleg.Szerencsére nem véres a széklete és felül sem jön semmi véres.Azért reménykedek,hogy nem refluxos,hanem esetleg valami baktérium okozza,vagy gyomorhurut,azért örülnék ha ezt a szondázást a végére hagynák,ha már kizártak egyéb betegségeket is.Azt vettem észre,hogy ha pl. péksüteményt eszik,vagy tésztát,kenyeret,akkor sokkal rosszabbul van.Ezt is megemlítem az orvosnak.Nem lehet,hogy esetleg lisztérzékeny?Az nem okozhat ilyen tüneteket.Eddig is sovány volt,de a rosszullétek miatt sokszor eszik inkább keveset,sőt,már inkább alig-alig eszik,a bordái is kilátszanak már.Alig várom,hogy végre kivizsgálják.Köszönöm a válaszodat!!!
2012. nov. 22. 18:26
 3/6 A kérdező kommentje:
MÉg annyit,hogy mélységesen elszomorít a mai egészségügy helyzete.Már a gyerekeket sem látják el rendesen (nem mintha a felnőtteket nem kéne!)Arról nem beszélve,hogy a rosszullétek mellett még iskolába is kell járnia és bizony megviseli az is,hogy állandóan büfög és ez kellemetlen tanítási órákon,a mindennapi életben.Dolgozat írás közben csak az ő büfögését lehetett hallani és bizony nagyon kellemetlenül érezte magát.Tudom,hogy ez nem elsődleges szempont,de akkor is.Aztán ott van egy súlyosabb probléma,hogy teljes egészében a szülőre hárítják a felelőséget.Döntsünk mi,hogy mi számít súlyosnak és mi nem,nem mondanak semmit,nem vizsgálnak semmit.Legalább egy ultrahangot csináltak volna,hogy nincs komolyabb baj a pocakjában és akkor mi szülők is nyugodtabban várjuk ki azt a két hetet.Pontosan azt mondták,hogy amennyiben rosszabbodik az állapota,vagy vért hány,vagy ürít,akkor azonnal vigyük be és ezt az ambuláns lapra le is írják.Amúgy Budapest,Heim Pál gyermekkórház a helyszín.Sajnálom,hogy panaszkodok,de legalább jól esik kiírni magamból.És ami még nagyon rosszul esik,hogy a gyerekorvosunk azonnal beküld minket a sürgősségire,el is mondja,hogy azért,mert hónapokat kell várni időpontra a gasztrón.A sürgősségin velünk acsarkodnak,hogy miért mentünk oda,hát könyörgöm,azt tesszük,amit az orvos mond nekünk.Nem mi találtuk ki,nem értünk hozzá,csak a gyermekünkért aggódunk,de nagyon.
2012. nov. 22. 18:40
 4/6 anonim válasza:

Mi annak idején a Bethesdában voltunk. Nagyon becsületes orvosokkal találkoztam.

Mindent megtettek a gyermekemért, és az én megnyugtatásomra mindent elmagyaráztak. Éjjel-nappal ott lehettem a gyermekem mellett.

Amikor felhívtam őket telefonon, és elmondtam a tüneteket, azt mondták, anyuka azonnal jöjjenek be.

Nem volt még beutalónk sem.

Csak egy orvos neve volt.

Mi a sebészeten voltunk.

Nagyszerű orvosok, emberségesek, fáradhatatlanok.

Gyermekednek jobbulást kívánok!

Ne hagyd magad, keress egy jó orvost!

2012. nov. 29. 17:55
 5/6 A kérdező kommentje:
És nálatok mik voltak a tünetek?Nálunk nagyon változó minden.Van egy-két nap,ami nagyon jó,büfög kétszer-háromszor naponta kb. negyed órát,viszont vannak napok,amikor egész nap büfög és rosszul van étkezések után.Nagyon figyelünk már a kajálásra,sokszor eszik keveset.Két hét alatt másfél kilót fogyott,ez aggaszt egy picit,mert soknak tartom.Pár napja már panaszkodott,hogy fáj a nyelés neki.Azért a helyzet sokkal jobb,mint volt!Köszönöm,hogy írsz!!!
2012. dec. 2. 20:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Holnap megyünk be a kórházba,a megbeszéltek szerint befekszünk,de azon sem csodálkoznék,ha elhajtanának minket,mert mondjuk jobb napunk van.De nem fogjuk hagyni magunkat!
2012. dec. 2. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!