Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a 4 éves gyereked nagyon...

Ha a 4 éves gyereked nagyon gyakran bántja a 2 éves kistestvérét, hogy readálod le? Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés

Az elmúlt egyévben nem használt:

-szép szó, kérés, elmagyarázás, hogy nem szabad és miért nem, a kiabálás, a büntetősarok.

Általában jól elvannak, de a nagy sokszor elfajul és vagy figyelmetlenségből repít 2 m-t a kicsin vagy irigy a játékaira és ellöki, rácsap, játékaival fejbeveri......

Napi szintű ez a probléma

Mit tennétek a helyemben?

A kicsin sokszor napokig meglátszik az ütés nyoma.

2012. nov. 13. 18:26
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Nagy élvezettel olvastam a tanácsokat, főleg a 12-13-as válaszolóét és Gyáva Oroszlánt! Szerintem kiváló tanácsokat ad, sokat tanultam én is. Nekem a fiam 3 éves, lányom 1 éves és én is sokat szomorkodom a nagy viselkedésén, de talán nálunk "normálisabb" kategóriájú a testvérféltékenység megnyilvánulása. Csak irigylem a jó testvéreket, sokat látok ilyet a környezetemben (megjegyzem mindenhol a lány az idősebb).

Én javasolnék könyveket pl. Ranschburg Jenőtől vagy Vekerdytől, meg hogy fogadd meg Gyáva Oroszlán tanácsait. Egyébként ovi nélkül én is megbolondulnék. Kitartás, és szerintem első lépésként apával próbáljatok közös nevezőre jutni a gyereknevelés/fegyelmezés terén.

2012. nov. 14. 14:07
 32/34 anonim ***** válasza:

6-12-13-14 vagyok.:) Ott a pont a 22-es kommentedben!:) A Szuperdadusban találsz jó ötleteket a büntihely kiválasztásához (pl.: lehet ez egy kisszék is).

Majd számolj be,hogy alakul a dolog!:) Kitartás Nektek!

2012. nov. 14. 19:36
 33/34 anonim ***** válasza:
Na tudod mi jutott még eszembe? Hogy mikor megtörténik a durvaság,akkor először csak figyelmeztesd,ha ez mégegyszer előfordul megy a büntibe. Így lehetőséget adsz Neki a saját belátásra... Remélem sikerült új büntihelyet találni és a pontos módszert elkapni!?:) Majd írj azért,hogy haladsz!:)
2012. nov. 17. 08:24
 34/34 anonim ***** válasza:
Szia! Végül hogy alakult nálatok a testvérféltékenység? Melyik módszer segített? Ugyanez a helyzet van nálunk is, csak 2 kislánnyal.
2020. okt. 15. 05:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!