Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetek, ha semmit nem...

Mit tehetek, ha semmit nem eszik meg az óvodában?

Figyelt kérdés

Okt. közepén kezdte az óvodát a lányom (3 éves.)

Nagyon nem akarja, megy a sírás, meg a hiszti, nagyon nem tudok mit tenni, nem egyedi eset.

De egész nap nem eszik bent semmit. Reggel ha megetetem, azt minden alkalommal kihányja.

Amúgy sem egy jóevő gyerek, de nemsokára nem tudom megoldani, hogy fél1kor el legyen hozva, mert dolgoznom kell. Mit tehetnék, ha nem akarom, hogy reggeltől délután 3-ig evés nélkül legyen?

Tapasztalatok? Volt/van valaki hasonló helyzetben?

2012. nov. 6. 15:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
36%

Sokmindent nem értek.

Miért reggelizik otthon? Ott nem kapnak reggelit?

Nálunk azt mondták a beszokó gyerekek anyukáinak, hogy 1 héten belül ott kell aludnia annak a gyereknek, aki ottalvós lesz, mert később már nem szokja meg.

Biztos vagyok benne, hogy fog reggelizni, ebédelni. Ha fél 11-kor elhoztad, akkor nyilván nem is ebédelt ott.

Érdekes egy óvoda... (nálunk külön szóltak, hogy ne adjunk reggelit, különben nem eszik az oviban)

2012. nov. 6. 15:25
 2/14 anonim ***** válasza:
66%

Nyugi, nem lesz evés nélkül.

Éhes is lesz majd, a többiek is esznek,ő is enni fog!

2012. nov. 6. 15:27
 3/14 anonim ***** válasza:
66%

Reggel nem kellene enni adnod neki.

Időt adj neki, bele fog szokni, ez biztos.

2012. nov. 6. 15:29
 4/14 anonim ***** válasza:
66%
Hát biztosan nem lesz könnyű menet,de biztos vagyok benne,hogy a gyermeked sem fogja sokáig bírni egész nap éhen.Az éhség pedig nagy úr...ha látja,hogy a kis pajtások milyen jóízűen (többé kevésbé)eszegetik a reggelit,ebédet,hidd el,ha másnem a közösség hatására,ő is neki fog ülni.
2012. nov. 6. 15:29
 5/14 A kérdező kommentje:

Fél1-kor hozzuk el, nem fél11-kor.

Tehát ott van ebédnél, csak nem eszik...

Reggelit (tejeskávét) azért adtam, mert első 3 nap étlen-szomjan volt bent, vizet sem ivott. Akkor nem hányt.

Nem adok minden nap... Ma kapott egy fél banán, de kihányta (múltkor is a banánt, előtte tejeskávét...)

Nekem az óvónő ezekre hivatkozva (hogy nem eszik...), azt mondta, addig nem aludhat bent...

2012. nov. 6. 15:52
 6/14 anonim ***** válasza:
66%

Azért mert nem eszik miért nem aludhatna bent? Nem értem. Szerintem nem erről van szó, az ovónő csak bepróbálkozott, látta hogy nem dolgozol, ezért megkért hogy gyere érte, csak hogy eggyel kevesebb gyerek aludjon bent. Sajnos ilyen van, sok szülővel megcsinálják ezt. Velünk is.

És hidd el, idővel fog enni is. Ne adj neki otthon reggelit. Éhen halni úgysem fog abban biztos lehetsz. Lehet hogy pont azért nem eszik, mert tudja, hogy reggelit azért nem kell az oviban enni, mert te adsz neki, és ebédet is azért nem eszik, mert megvárja hogy te adj neki.

A lányom csoportjában van egy kisfiú, szeptembertől jár, ő sem evett ezidáig semmit, és most mondta az anyukájának az ovonő hogy elkezdett enni, még repetázott is.

2012. nov. 6. 16:07
 7/14 anonim ***** válasza:
83%

De hülye óvónő, már bocs!

Pont fordítva kéne, hogy legyen!

Maradjon ott délután, és magától enni kezdene.

Ezzel az óvónéni semmire se megy!

Mit csinál?

Nem tömheti bele az ételt!

2012. nov. 6. 16:11
 8/14 A kérdező kommentje:

Ismerem a lányom, és tudom, hogy képes nem enni délután 4-ig... És igazából ezt akartam elkerülni.

(És nagyon kevés étel van, amit megeszik, ezért is zavar.... Az óvónő azt mondta, elfordul az asztaltól...)

2012. nov. 6. 16:25
 9/14 anonim ***** válasza:
78%

Nyugi, közösségben enni fog!

Nem rögtön, de enni fog!

Már maga a "csoportnyomás" is efelé viszi majd.

Ne fókuszálj erre az evés témára, mert így a kislányodba tudat alatt berögződik, hogy evéssel-nem evéssel elérhet dolgokat, mondjuk, hogy hazavigyék...

Ez akár egy későbbi táplálkozási zavar kiindulása is lehet.

2012. nov. 6. 16:32
 10/14 anonim ***** válasza:
66%

Ez a hányás dolog gyakori a kislányodnál?

Csak azért kérdezem, mert egy ekkora gyereknél ez már nem szokványos dolog!

2012. nov. 8. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!