Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodában történt valami,...

Levelek kérdése:

Óvodában történt valami, tegyünk valamit vagy sem?

Figyelt kérdés
Fiúnk 3 éves 10 hónapja szobatiszta.Szeptembertől ovis.Nagyon szereti az óvodát,könnyen beszokott az óvónénik nagyon szeretik,minden nap megdicsérik,hogy bár eleven engedelmes, szófogadó.Pénteken bábelőadás volt.több mint egy órás,nagyon ráunt,elkezdett fetrengeni,és a többieket is magával rántotta.Délután szólt az óvónénije ,ma nagyon rossz volt.Vasárnap kétszer is bepisilt,majd elsírta magát és azt mondta ő rossz és kivitték a bábról és nagyon szomorú volt és félt.Ma reggel megkérdeztem az óvónénit,hogy tényleg kivitték-e ,és mondta ja tényleg,megkérdeztem sírt?Csak amikor már kivitték.Nagyon megsajnáltam,tudom nem jókedvükből vitték ki,de megszakadt a szívem.Ma nem akart oviba menni és amikor bement a csoportba csendben leült.Máskor berohan és egyből játszik.Nem tudom beszéljek e az óvónénijével,mert eddig nagyon szerette mindkettőt és nekem is szimpatikusak.Vagy hagyjam a csudába az egészet.Nagyon sajnálom a drágánkat mert még sosem volt ilyen lehangolt.Meg új gyógyszert kap mert asztmás és szóltam is hogy felpörgetheti a gyereket.Remélem nem hagy mély nyomot a gyerekünkben.

2012. okt. 29. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem az ovó néninek is fel fog tűnni, hogy a mindig jókedvű gyerek, most hirtelen csak ülés gubbaszt. Nekem is nagyon fájnak ezek a dolgok. Eszméletlen tudom ilyenkor sajnálni a gyereket, de a bünti az bünti. Én első körben inkább beszélnék a gyerekkel, majd csak utána az ovó nénivel.
2012. okt. 29. 12:23
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm!Várok még.tegnap sokat beszéltünk vele arról,hogy nem illik így viselkedni,mert a többi gyerek is elkezdett fetrengeni és senki nem látta a mesét.
2012. okt. 29. 12:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Én már ma beszéltem volna az óvónénivel... Azt teljesen jól tetted, hogy elmagyaráztad neki, hogy ilyet nem illik. Szerintem viszont fontos lenne, hogy ha már megvolt a rossz cselekedet meg a büntetés és bűnhődik is szegény sokkal jobban, mint kellene, akkor a feloldozás is kijár már! Nem vagyok egy szentfazék, de itt sztem jó ez a hasonlat. A fiad most azért lelkibeteg, mert az óvónénitől kellene hallania, hogy ő ettől még nem rossz gyerek, hiába viselkedett illetlenül. Hidd el, hogy amint az óvónéni "megbocsát" neki, minden a régi lesz. De ez fontos is, mert ha csak magában rágódik rajta, attól csak sokkal rosszabb lesz.
2012. okt. 29. 13:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Délután megyek érte,lehet óvatosan megkérdezem,mert most is az az óvónéni lesz aki vele volt és elmondom mennyire bántotta a gyerkőcöt a dolog.Ez nem is jutott eszembe,hogy fontos lehet az óvónéni megbocsájtás,de van benne valami. Ráadásul nagyon szeretik egymást:)
2012. okt. 29. 13:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Na megoldódott.Az óvónéni nagyon kedves és megértő volt.Elmondta hogy nem volt itt akkor baj.Csak addig ment ki vele míg lecsendesedett,és a gyerkőc is jókedvű volt mikor mentem érte.Lehet még nekem kell hozzászokni az ovihoz.És mondta az óvónéni,hogy az előadás volt túl hosszú,nem is csodálja hogy unta magát.A fiammal meg igyekszem megbeszélni ,hogy ne fetrengjen:)
2012. okt. 29. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!