Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vegyes csoportú óvoda, egy...

Vegyes csoportú óvoda, egy csoportba kerüljenek a tesók vagy sem?

Figyelt kérdés

a nagy már 2.éve ovis(most lett vegyes a csoport,ő 4éves) a tesó,szeptemberben kezd,(2múlt).Nem a legjobb tesók,nem igazán játszanak együtt,a nagy féltékeny,nem hagyja őt játszani,állandóan piszkálja csapkod felé.....de vannak pillanatok,mikor kiáll érte és látványosan szereti.

attól tartok,hogy az oviban is "bántaná",és így a többi gyerek is azt gondolja majd,hogy lehet bántani.(tegyem hozzá a kicsi bátrabb az idegenekkel,és nem nagyon hagyja magát,csak a tesóval)

vagy oviban összefognának?

nem tudom,hogy hogy lenne nekik jobb,együtt,vagy adjam meg a kicsinek is azt a lehetőséget,hogy ő az ovis,és rohan felém,mint most a bátyja...

2012. okt. 30. 12:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A külön csoport lenne a megoldás. Ugyanis jár nekik, hogy elmesélhessék a kis napjukat, és neked ne kétszeresen kelljen végighallgatni. Másrészt így sokkal önállóbbak lesznek.
2012. okt. 30. 12:55
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk esküsznek az óvónők a külön csoportra, és a Ti esetetekben szerintem jó lenne.
2012. okt. 30. 13:08
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Két fiam egy csoportba jár.

Mondjuk ők jó tesók, ölelik, szeretik a másikat (persze azért vannak erőfitogtatások, mert 14 hónap van közöttük)

Eddig nem volt gond azzal, hogy egy csoportba járnak, sőt a nagy sokszor segít a kisebbnek (nehezen érthetően beszél)

Nekem szempont volt az is, hogy ne kelljen két felé mennem értük (ebéd után jönnek haza) ne kelljen 2 szülőire menni stb...

Van még egy 11 hónapos babám, miatta muszáj leegyszerűsíteni a dolgokat.

Szerintem nálatok is lehet, hogy jó hatással lenne rájuk az, hogy egy csoportba járnak.

Lennének közös élmények!

Össze tudnának fogni!

Nem egész nap vannak együtt ám!

Nálunk a kicsiket kiviszik az udvarra amíg a nagyobbak festenek, vagy más kézműves dolgokat csinálnak. Aztán a anagyok mennek sétálni addig amíg a kisebbek gyurmáznak stb...

Étkezéskor külön ülnek korosztály szerint ( a nagyoknál már van napos, a kicsiknél még nincs)

Nem is merem a Te gyerekeidet de én a közös ovis csoport mellett szavazok.

Neked kell eldönteni, hogy melyik lenne jobb hatással rájuk.

Esetleg a védőnő vagy a nagytesó óvonénije tanácsát is kikérném!

2012. okt. 30. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!