Vegyes csoportú óvoda, egy csoportba kerüljenek a tesók vagy sem?
a nagy már 2.éve ovis(most lett vegyes a csoport,ő 4éves) a tesó,szeptemberben kezd,(2múlt).Nem a legjobb tesók,nem igazán játszanak együtt,a nagy féltékeny,nem hagyja őt játszani,állandóan piszkálja csapkod felé.....de vannak pillanatok,mikor kiáll érte és látványosan szereti.
attól tartok,hogy az oviban is "bántaná",és így a többi gyerek is azt gondolja majd,hogy lehet bántani.(tegyem hozzá a kicsi bátrabb az idegenekkel,és nem nagyon hagyja magát,csak a tesóval)
vagy oviban összefognának?
nem tudom,hogy hogy lenne nekik jobb,együtt,vagy adjam meg a kicsinek is azt a lehetőséget,hogy ő az ovis,és rohan felém,mint most a bátyja...
Két fiam egy csoportba jár.
Mondjuk ők jó tesók, ölelik, szeretik a másikat (persze azért vannak erőfitogtatások, mert 14 hónap van közöttük)
Eddig nem volt gond azzal, hogy egy csoportba járnak, sőt a nagy sokszor segít a kisebbnek (nehezen érthetően beszél)
Nekem szempont volt az is, hogy ne kelljen két felé mennem értük (ebéd után jönnek haza) ne kelljen 2 szülőire menni stb...
Van még egy 11 hónapos babám, miatta muszáj leegyszerűsíteni a dolgokat.
Szerintem nálatok is lehet, hogy jó hatással lenne rájuk az, hogy egy csoportba járnak.
Lennének közös élmények!
Össze tudnának fogni!
Nem egész nap vannak együtt ám!
Nálunk a kicsiket kiviszik az udvarra amíg a nagyobbak festenek, vagy más kézműves dolgokat csinálnak. Aztán a anagyok mennek sétálni addig amíg a kisebbek gyurmáznak stb...
Étkezéskor külön ülnek korosztály szerint ( a nagyoknál már van napos, a kicsiknél még nincs)
Nem is merem a Te gyerekeidet de én a közös ovis csoport mellett szavazok.
Neked kell eldönteni, hogy melyik lenne jobb hatással rájuk.
Esetleg a védőnő vagy a nagytesó óvonénije tanácsát is kikérném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!