Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adnátok egy pici, otthoni...

Adnátok egy pici, otthoni játékot a kisgyereketeknek az oviba, ha az megnyugtatja őt és könnyebbé teszi a beszokást?

Figyelt kérdés
1 hónapja kezdte a fiam az ovit, az első két hét elég sírósan telt. Aztán amikor annyira nem akart reggel menni, odaadtam neki egy itthoni kis plüssállatot (markában elfér), és másnaptól kezdve megszűntek a sírások. Óvónő mondta, hogy egész nap a kezében szorongatja a nyuszit, de részt vesz mindenben, jól érzi magát. Egy hét után viszont elveszett a nyuszi, onnantól kezdve megint sírós napok következtek, a múlt hét szörnyű volt. Igazából nem tudom biztosra, hogy van-e összefüggés a nyuszi és a sírás között, vagy véletlen egybeesés, ezért nem is tudom most mit tegyek. Ugyanis megkerült a nyuszi, és nem tudom mivel teszek jobbat: ha nem adom neki vissza, és majdcsak megszokja az ovit nélküle is, vagy adjam vissza, vigye minden nap az oviba, kitéve annak, hogy majd megint eltűnik, vagy csak állandóan elkéri, elveszi tőle a többi gyerek. Egyébként a fiam nagyon szereti az ilyen kis állatokat, megnyugtatja, vigasztalja őt. Itthon is van neki, ha bármi baja van, rögtön azt szorongatja. Mit tennétek?
2012. okt. 29. 13:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekem bölcsis a kisfiam,kicsike kora óta textilpelussal alszik,meg picibb korában húzta-vonta itthon.Így ő a bölcsibe mintás kis ruhazsepit kapott,amit minden reggel visz be,reggelikor pedig berakják a szekrényébe és nem is keresi egész nap.Ez azért jó,m a többi gyereket nem igazán érdekel egy 'darab anyag' és van belőle 4 db,ha eltűnne v hasonló,mert van,h a bölcsibe elkeveredik azért,de erre az esetre ott a tartalék.

Szerintem add neki oda a kisnyuszit,jót tesz a lelkének!!!

2012. okt. 29. 15:11
 12/13 anonim ***** válasza:

Odaadnám.

Nekünk is van. Születése óta vele van Macirongyi. Bölcsibe is hordta, most oviba is hordja. Biztonság kedvéért 2 db van, ha elveszne, vagy mosásban van. Most ha minden igaz, tudok beszerezni 3. rajtszámút is, mivel az első eléggé lestrapált állapotban van már.

Megnyugtatja, szereti, biztos pont a nagy ismeretlenben.

2012. okt. 29. 21:18
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor én is visszaadom neki. Remélem segíteni fog neki a beszokásban!
2012. okt. 30. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!