Adnátok egy pici, otthoni játékot a kisgyereketeknek az oviba, ha az megnyugtatja őt és könnyebbé teszi a beszokást?
Az enyém is vitte mindig valamelyik plüsst. Egy veszett el a 4 év alatt, de abban ő volt a hibás.
Neki megnyugvás volt az otthoni játék, egy idő után a többiek sem nézték meg. Drága játékot nem engedtem bevinni.
Viszont megmondtam neki, hogy a játék az ő felelőssége. Ő dönthet, hogy beviszi-e vagy sem. De ha elveszik, akkor ne legyen miatta sírás.
Nálunk pont ezért nem lehet játékot bevinni.
Ha valaki cumizik, vagy van alvó állatkája/bármi/, azt lehet vinni, de csak alváshoz kapják meg.
Én biztosan nem adnám vissza, inkább kérném az óvónőt, a lehetőségeihez képest figyeljen oda a fiamra kicsit jobban (tudom-tudom, 25 gyerek van...).
Nem adnék neki!
Nálunk csak pénteken lehet bevinni, de így is keresni kell, hol van, majd csak hétfőre lesz meg, addig meg sírdogál érte. Volt hogy elszakadt amit bevitt, mert valaki meg akarta zézni, ő nem engedte, addig húzták tépték míg elszakadt!
Igazából egy kisbarátot kellene keresni neki!
Hívd át magadhoz az egyik csoport társát akit kedvel!
Szerintem add oda neki.
Az én lányom is 3 éves lesz, most kezdte az ovit szeptember közepén-végén. Ő is minden nap egy itthoni játékkal megy az oviba, mert a kedvenc vagy ismert játék biztonság ézetet ad neki. Az ő játéka amit hord magával, egy kb 5-6cm-es kis póni. Nálunk úgy van az oviban, hogy reggel amikor bemegy nála van, utána 9kor, evés előtt beleteszik egy kosárba (az összes gyerektől beszedik ilyenkor a hozott játékokat és ebben a kosárban csak ezek vannak). Utána pedig már nincs is eszében a kis kedvenc, elvonja a figyelmét a többi gyerek és játék. Alváshoz megkapják, utána megint összeszedik. De olyan is volt már, főleg az elején, hogy nem akarta odaadni, nem csináltak belőle ügyet, nála lehetett egész nap ha akarta. Én nem vonnám meg a lányomtól a kis játékát, ha ő ettől nyugodt és jól érzi magát.
Én odaadnám a helyedben a kisfiadnak a nyuszit. Minek sírjon, kinlódjon az oviban, ha csak ennyin múlik az ő jó közérzete? Majd idővel el fogja hagyni, de most még nagyon az elején van, szüksége van rá. Nincs ezzel semmi gond.
Nálunk bárki vihet be 1 db játékot az oviba (általában plüsst, de volt, hogy kirakót vitt be a lányom), soha nem veszett el semmi, és nem is szokott vita lenni belőle. Alapszabály, hogy amit bevisznek az közös, és ha nem játszanak vele, be kell tenni a kincsesbe. Van egy kislány, aki a maciját hordja be minden nap (már nagycsoportosok) atöbbiek simán elfogadták, hogy ez az övé, nem piszkálnak hozzá, őt pedig megnyugtatja, hogy ott van.
Szóval igen, én odaadnám a nyuszit a helyedben a kisfiadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!