Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tanítottátok meg...

Hogyan tanítottátok meg kisgyereketeknek fogmosásnál az öblögetést és mennyi idős volt?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves és nem köpi még ki. Tudja, hogy ki kell köpni "valamit" és úgy tesz mintha köpne, de hiába mutatom, nem köp ki semmit.
2012. jún. 27. 18:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
kb. 2,5 éves korától köpi ki. Előtte ő is kiköpött bármit, csak a vizet nem:-)
2012. jún. 27. 20:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Lassan 3 éves és kb fele alkalommal köpi ki. Szerintem ez még nem gond ennyi idős korban, Gabi fogkrémat használunk, azt akár le is nyelheti.

Szoktam neki mondani, hogy köpd ki, de még így is sokszor lenyeli és utána próbál köpni.

Ráér még.

2012. jún. 27. 20:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Kb. másfél éves korától köpi ki a fiam, látta, hogy én hogy csinálom és utánzott. Öblöget és kiköpi.
2012. jún. 27. 20:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, mentek a kezecskék:-) Úgy olvasom, nem gyakori, hogy ilyen idősen kiköpje, így várok türelmesen. Nenedentet használok Neki, keveset rakok rá. Én is előtte mosok fogat, de a fogkrémet nem köpi még ki.
2012. jún. 27. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A Nenedentnek van olyan fajtája, amit ki se kell köpni, mert xilit van benne, nem fluorid, de a gyerekfogkrémekben is általában csökkentett fluoridmennyiség van, ha egy kicsit lenyel belőle, nem okoz bajt. 2.5 éves a fiam, kb. 2 hónapja használunk ilyet, előtte nem tudott köpni, mi is Nenedentet használtunk. Üdv:figorvosasszisztens anyuka.
2012. jún. 27. 21:12
 6/8 anonim ***** válasza:
figorvosasszisztens=fogorvosasszisztens
2012. jún. 27. 21:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm. Örülök, hogy írtál, mert az tudtam, hogy nem baj ha lenyeli, azt viszont nem, hogy nem is kéne kiköpni:-)
2012. jún. 27. 21:53
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
éves fiam kb 1 hónapja köpi ki. Felváltva köpdöstük előtte a vizet a csapba Apával, ez nagyon tetszett neki, meg vittem magammal fogat mosni, és mindig szóltam: nézd anya is ki fogja köpni a fogkrémet/vizet. Most még mindig mondogatom neki: köpjél,és kántálok még neki az öblítésnél: kortyol-köp, kortyol-köp. Mi is Nenedenttel kezdtünk, és még nem akarok váltani, csak ha teljesen rutinos lesz.
2012. jún. 27. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!