Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tanítottátok meg kifújni...

Hogy tanítottátok meg kifújni a gyerek orrát? Ikreim 2 évesek, de nem tudják, mikor mondom fújd ki az orrod, mindig a szájukkal csinálják. Még nem nagyon beszélnek, tehát megbeszélni annyira nem lehet velük.

Figyelt kérdés
Taktikákra lennék kiváncsi.Előre is köszi
2012. márc. 30. 15:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Lányom sokszor felhúzta az orrát, ha valami nem tetszett neki és "fújtatott" úgymond.

Később ezt felhasználtam az orrfújáshoz.

Mindig azt mondom neki, hogy haragudj a zsepire.

Ilyenkor elkezd "fújtatni".

2012. márc. 30. 15:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Tegyél papírzsepi darabokat az asztalra és mond nekik, hogy az orrukkal fújják le onnan de persze mutasd meg nekik hogy kell. Ezt én is itt olvastam és nagyon jó ötlet.
2012. márc. 30. 15:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem 16 hónapos ikreim vannak:-)

Én most tanítom nekik pld a fogmosást. Úgy csináljuk, hogy én mosom előttük, ők meg utánoznak. Napról napra jobban megy.

Valahogy így gondoltam az orrfújást is. Persze az nehezebb dió lesz.

2012. márc. 30. 15:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem nehezebb egy cseppet sem kedves utolsó. A gyerek utánozva tanul. Ergo, te megmutatod neki és megkéred, hogy csinálja. Így szép lassan beletanul. Persze azt nem várd, hogy 2 évesen majd tisztára fújja az orrát, de valamennyit segít a szíváson.
2012. márc. 30. 15:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem valahogy nem kellett ezt tanítani, mindkét gyerekem "elleste" a dolgot. Az oviban mondták is, hogy a hároméves lányom szebben fújja az orrát, mint a legtöbb nagycsoportos. De már a 20 hós fiam is szépen orrot fúj, sokszor kihagyható az orrszívás, mert képes rendesen kifújni.

Nálunk amúgy a mérges elefánt jelző a bejövős. Trombitálj, mint a mérges elefánt! - és már fújják is az orrukat ezerrel. :-)

2012. márc. 30. 17:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk kicsit nehezen ment, hiába vetettem be a praktikákat, egyszerűen nem tetszett neki, ahogy érezte, hogy milliméterenként jön ki a cucc az orrából, gyorsabb és kényelmesebb volt neki porszívóval szívni.

Azért én nem adtam fel és kitartó voltam. Mostanában már fújja, nem csak dörgöli, de ha nagyobb valami van benne (bocs) azt nem szereti fújni.

Ja és a technika: én gyertyát gyújtottam, kértem csukja be a száját és az orrával fújja el. Persze mutattam is.

Ha nem akarod a gyertyát, nehogy véletlen túl közel hajoljon hozzá, akkor a zsepis megoldás is szuper, amit ajánlottak az előbb.

2012. márc. 30. 17:37
 7/7 anonim ***** válasza:
2 évesen még nagyon kicsik ehhez, szerintem. A lányom 3,5 éves volt, amikor megtanulta. Magától, egyszer csak csinálta. Pedig előtte már mindenfélét próbáltunk. Egyszer itt írta valaki, hogy fújjon el gyertyát az orrával. Azzal néha sikerült is 3 évesen kifújni az orrát, de azért utána még használtam a porszívót.
2012. márc. 30. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!