Hogy tanítottátok meg kifújni a gyerek orrát? Ikreim 2 évesek, de nem tudják, mikor mondom fújd ki az orrod, mindig a szájukkal csinálják. Még nem nagyon beszélnek, tehát megbeszélni annyira nem lehet velük.
Lányom sokszor felhúzta az orrát, ha valami nem tetszett neki és "fújtatott" úgymond.
Később ezt felhasználtam az orrfújáshoz.
Mindig azt mondom neki, hogy haragudj a zsepire.
Ilyenkor elkezd "fújtatni".
Nekem 16 hónapos ikreim vannak:-)
Én most tanítom nekik pld a fogmosást. Úgy csináljuk, hogy én mosom előttük, ők meg utánoznak. Napról napra jobban megy.
Valahogy így gondoltam az orrfújást is. Persze az nehezebb dió lesz.
Nekem valahogy nem kellett ezt tanítani, mindkét gyerekem "elleste" a dolgot. Az oviban mondták is, hogy a hároméves lányom szebben fújja az orrát, mint a legtöbb nagycsoportos. De már a 20 hós fiam is szépen orrot fúj, sokszor kihagyható az orrszívás, mert képes rendesen kifújni.
Nálunk amúgy a mérges elefánt jelző a bejövős. Trombitálj, mint a mérges elefánt! - és már fújják is az orrukat ezerrel. :-)
Nálunk kicsit nehezen ment, hiába vetettem be a praktikákat, egyszerűen nem tetszett neki, ahogy érezte, hogy milliméterenként jön ki a cucc az orrából, gyorsabb és kényelmesebb volt neki porszívóval szívni.
Azért én nem adtam fel és kitartó voltam. Mostanában már fújja, nem csak dörgöli, de ha nagyobb valami van benne (bocs) azt nem szereti fújni.
Ja és a technika: én gyertyát gyújtottam, kértem csukja be a száját és az orrával fújja el. Persze mutattam is.
Ha nem akarod a gyertyát, nehogy véletlen túl közel hajoljon hozzá, akkor a zsepis megoldás is szuper, amit ajánlottak az előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!