Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit kezdjek egy 2.5 évessel,...

Mit kezdjek egy 2.5 évessel, ha sokszor üti, karmolja az arcom, agresszív, meg hisztis, próbáltam pár dolgot, nem használt, nem én vagyok az anya, de a megélhetésem múlik ezen?

Figyelt kérdés

Már teljes kapacitással dolgozom ott sokszor, de merül az elemem, az idegrendszeremet csikarja a gyerek. Külföldön dolgozom és vigyázok egy két és fél éves fiúra, plusz még egy 1 éves kislányra. Sokszor elvagyok vele, meg próbálok szépen beszélni vele, betartom a napi rutinját, játszunk stb, tanítom magyarul, de sokszor olyan agresszív és jön durcás fejjel csak úgy felém és veri az arcomat, karmolja a nyakamat én meg mondom, hogy nem, nem, nem és bólogatok jobbra-balra, ő meg durcás fejet vág és vagy folytatja, vagy elkezd teljes torka szakadtából sírni, akkor mondom, hogy ne csináld, nem szabad bántani a másikat, meg fájdalmat okozol, próbáltam már kedvesen, utána már felemeltem a hangom, akkor bevittem a szobájába és ott hagytam egy fél órát, után amegnyugszik, aztán csak úgy teljes felindulásból elkezdi megint. Már nem vagyok vele kedves, mert már próbáltam, nem használt, nagyon idegesít és ugye mivel nem az én gyerekem én mem tudok elfogult lenni vele, komolyan sokszor van mostanában az az érzésem, hogy úgy leönteném már hideg vízzel, mert ez már tűrhetetlen. El van kényeztetve, meg olyan kövér is, mivel a szülei adnak neki mindig csokit és ő meg kiharcolja, hogy azt egyen és ha nem kap, akkor meg üvölt, én meg nem adtam neki, hagytam had bőgjön, felváltam neki almát kicsi szeletekre, hogy próbálja azt, azt sem tudta mi az, aztán ettem előtte és kért, érdekes az egészet megette utána, a szülők meg csodálkoztak, hogy megette az almát. Én biztos, hogy szigorú szülő lennék.

Na jó, ez egy kitérő volt, de tényleg mit lehet ezzel a gyerekkel kezdeni?

2012. okt. 28. 07:44
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
7-esnek szántam az utolsót.
2012. okt. 28. 08:17
 12/13 anonim ***** válasza:
58%
olvass Jo Frostot. Nem bekeményíteni kell, meg felemelni a hangod, hanem következetesnek lenni és BÜNTETNI/JUTALMAZNI!
2012. okt. 28. 09:47
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

"El van kényeztetve, meg olyan kövér is..."

Ez a mondat annyira bánt. Ilyet nem illik mondani-írni se gyerekről, se felnőttről.

A gyereket pedig ne ítéld meg a szülei butasága miatt.

De a kérdésre válaszolva: éppen 2,5 éves kisfiam hasonlóan kezdett el viselkedni 1 hete, kicsit verekedősen.

Tudom, hogy 2 oka lehet: figyelemfelkeltés vagy indulatok törnek elő és nem tudja, hogyan kéne levezetni. Egy biztos: 2,5 éves gyerek nem azért verekszik, mert fájdalmat akar okozni.

2x elmondtam, hogy nem szabad, nekem ez fájt, irgum burgum... 3. esetnél beállítottam a sarokba 2 percre, utána leguggoltam és elmondtam miért volt büntibe, adtunk puszit egymásnak és bocsánatot kért. 3-4 nap kellett, hogy a verekedést abbahagyja.

Egyben bevezettem egy új jutalmazást: ha elmegy mellettem és megsimogat, finoman az arcomat, vállamat, hátamat... kap egy dicséretet (szóban), vagy elkapom és megpuszilom vagy én is megcirógatom (helyzetfüggő).

2012. okt. 28. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!