Átállás egy alvásra: Jól csinálom?
Figyelt kérdés
Kisfiam 14 hónapos. Eddig zseniális napirendünk volt, délelőtt 9:30-tól 10:30-10:45-ig aludt, délután 14:30-tól 16:30-ig. Percre pontosan aludt és ébredt vagy kelteni kellett. Az elejétől úgy szoktattam, hogy alvásidőben leteszem, kap egy cumit és már alszik is szépen egyedül. Pár napja azonban minden megváltozott. De. és du. is fél órával később aludt el, de azt is csak úgy, hogy ha simogattam, különben amikor kijöttem a szobájából, felállt és kidobta a cumit és ordított, amíg vissza nem adtam neki és ez így ment egymás után sokszor. Gondoltam, ma véget vetek ennek, mert cseppet sem vagyunk kiegyensúlyozottak, és ideje egyet csinálni a két alvásból. Úgy kezdtem, hogy a 10:45-ös alvás utáni tízórait előrehoztam 10:30-ra és 11:00-kor tettem le aludni. Azt hittem, lesz annyira fáradt (7:00-kor kel), hogy simán elaludjon, mint "régen", de ugyanúgy dobálta a cumit és ordított, amikor kijöttem. Kicsit megnyugtattam, de nem simogattam, amíg elalszik és talán mostanra (11:30) sikerült elaludnia. Fogalmam sincs, meddig fog aludni, mikor lesz az uzsonna. Kész káosz, eltűnt a napirendünk. Másnál is így van ez az átállási időszakban? Kivannak az idegeim.2012. okt. 26. 11:25
1/10 anonim válasza:
nekem 1 évesen állt át 1 szeri alvásra vagy 11 töl fél 1ig vagy fél 1töl fél 2ig este meg fél 9kor alvás
2/10 anonim válasza:
Jól értem, ez az első nap az új rendszerben? Nyugodj meg, és adj magatoknak egy kis türelmi időt, esetleg 1-2 hetet is. Persze, hogy ideges vagy, hiszen a kiszámíthatóság helyébe a káosz költözött, de valószínűleg nem tart sokáig. Egyébként meg kell jegyeznem, óriási mázlid van az eddigiek miatt, azt ugye tudod? :-))
3/10 A kérdező kommentje:
Kedves első, és fél egytől kibírta estig? Vagy közbeiktattál még egy fél órás pauzát a babakocsiban délután?
2012. okt. 26. 11:39
4/10 anonim válasza:
2. vagyok, bemásolom, amit nemrég írtam egy másik kérdéshez:
Nekem mindkét gyerekem 10 hónapos kora körül szokott rá a napi 1x-i alvásra, mert rettentő keveset aludtak egyhuzamban (a lányom pl. 20-30 perceket). Ezt követően viszont 2,5-3 órákat szunyáltak, hogy az mekkora királyság volt! :-))
Úgy csináltam, hogy a délelőtti alvást húztam ki apránként ebéd utánra, mindennap 10-15 perccel kitolva az előző napihoz képest.
5/10 A kérdező kommentje:
Másodiknak: Igen, ez az első ilyen nap. De már az előző kettő se volt túl egyszerű, egész nap olyan volt a gyerek, mintha belebújt volna a kisördög. :S Amikor átálltunk a kettő alvásra nyár elején, akkor két hétig tartott, mire kialakult a normális napirend, addig káosz volt. Szóval tudom, hogy idő kell ennek is, de jól csinálom így? És mindennap egy picit toljak a délelőtti alváson, amíg el nem érünk ebéd utánig? Vagy milyen időközönként?
2012. okt. 26. 11:41
6/10 anonim válasza:
siman birta most két éves de még mindig ugyaneza felálás (elsö vagyok)
ű
7/10 A kérdező kommentje:
Aham, közben megkaptam tőled a választ, köszönöm! :) Akkor ha ma 11:30-kor aludt el, akkor holnap ekkor teszem le és talán délre aludni fog. Az a gáz, hogy vasárnap meg óraátállítás is van!
2012. okt. 26. 11:43
8/10 anonim válasza:
Jól csinálod, és lásd előző hozzászólásom. :-) Persze tudom, az, hogy nálunk így volt, nem garantálja, hogy máshol is működik, de nekem így látatlanban úgy tűnik, hogy a te gyereked jól tud alkalmazkodni. :-)
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a biztatást, felkötöm a gatyámat és túléljük ezt is! :)
2012. okt. 26. 11:58
10/10 anonim válasza:
én nem csináltam nagy ugyet ebbôl annak idején. elmúlt 1 éves a fiam, nem akart délelôtt aludni. sírt, jôtt volna ki.. mondtam ok, akkor holnaptol napi 1 alvás. tudtam, h kb 5 orát képes jokedvuen ébren lenni, tehát ha 7kor kelt reggel, akkor ebéd után, fél 1kor ágybadugtam, elaludt, aludt kb 2 orát,fél 3-3 kôrul felkelt, 8-kor altattam megint, aludt reggelig. tôkéletesen mukôdôtt a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!