Már nem tudom őszintén szeretni a gyerekemet, mit lehet tenni ilyenkor?
Igazából lehetne kedves aranyos is, de vmiért az mégsem megy neki.
Valamelyikünk tuti nem normális... láttam már más korabelieket is, akik kezelhetőek. Tudom, hogy sz.r anya és sz.r ember vagyok, ezeket kár is leírni. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e esély arra, hogy ez legalább ne legyen még rosszabb, és hogy segíthetnék.
Ennél a kis boszorkánynál semmi sem válik be sajnos. A következetesség sem, különben nem ülnék itt 2 óra alvás után remegő gyomorral. Azért imádkozom, hogy egyszer ne húzzon fel annyira, hogy elragadtassam magam, és kárt tegyek benne. Tudom, nem is érdemlem meg, hogy gyerekem legyen, de úgy érzem jobb lenne, ha nem lenne :(.
Menj el a nevelési tanácsadóba, ott megmondják hogyan kellene kezelned a gyermeked, hogy szófogadóbb legyen!
Én nagyon sok hasznos dolgot tanúltam ott, amit itthon alkalmaztam, és azóta a gyermekem sokkal kezelhetőbb!!!
Konkrétan miket csinál a gyermek?
Gyermekpszichológus,nevelési tanácsadó.
Neked pedig egy jó adag magne b6 forte.Nem leszel ennyire stresszes.
Nem szeretnék kötekedni,de nem lehet,hogy nem úgy viszonyulsz a gyermekhez ahogy kellene és ezt ő érzi?
Bár,ahogy jobban olvasom a soraidat,lehet,hogy egy pszichológus Neked sem ártana.
Én megkérdezném a védőnőt is, hogy mit javasol.
Egy biztos: pihenés kell neked, mert ha te kiegyensúlyozott lennél, a 2 éves kicsi gyerek nem tudna ennyire felbosszantani és tudnál nevetni a csacska dolgain.
Nálunk is volt már éjjeli szórakoztatás, ital kilocsolás, étel szétkenés az ágyban... de sikerült együtt ágyathúzni, maradékot összetakarítani és így közösen oldottuk meg a problémát, ez is együtt töltött idő lett, közös elfoglaltság.
Próbáld meg leadni a gyereket a rokonoknak a 4 napos ünnep alatt és sétálj, olvass, pihenj kicsit. Utána másként fogod látni a gyereket :)
És ne hibáztasd magad, mindenki elfárad, minden anyuka haragszik néha magában a gyerekre, csak van aki nem mondja ki. Egyre figyelj: ne üvölts, ne rángasd, ne bántsd akkor sem, ha úgy érzed, nem bírod tovább. Inkább próbálj mindig szeretettel fordulni a gyerek felé, és minél többször próbálod, annál könnyebben fog menni.
Én szándékosan mosolygok, megölelem a gyereket, ha rosszat csinál és úgy magyarázom el, hogy irgum burgum... nem szabad... anya ettől szomorú... (az enyém is 2 éves).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!