Hogyan lehetne leszoktatni a 4 éves lányomat arról, hogy
fogja a kezemet mikor alszik?
Figyelt kérdés
Elalváskor is és mikor fel-fel ébred éjjel (rosszat álmodik, pisilni kell stb), akkor is kéri. Ha nem nyulok be és fogom meg a kezét, akkor sir és dobálja magát.
Drasztikusan álljak hozzá, ne adjam oda és kész? Mint a cumit? Hiába beszélek vele, nem érdekli.
2012. okt. 17. 14:28
1/5 anonim válasza:
Ezt szokta meg, ne büntesd azzal, hogy ne3m foghatja a kezed. Próbáltál már valami kedvencet odaadni neki ilyenkor? Vagy csinálhatnád úgy, hogy mikor kéri a kezed, add oda neki, és mondd azt, hogy : nézd a macinak/kutyának/bárminek is fogjuk meg a kezét, hogy ő is aludjon. És ő fogja meg a plüss kezét, vagy mindketten. Aztán fokozatosan át lehetne szokatni arra, hogy csak a játékot fogja, és a te kezed már ne kelljen neki.
2012. okt. 17. 14:32
2/5 A kérdező kommentje:
Már próbáltam plüsst adni, meg babát, aztán egyik kezében a plüss, a másikban meg az én kezem.
Megpróbálom igy is, ahogy irtad, köszi!
2012. okt. 17. 14:34
3/5 anonim válasza:
a fiam is ilyen. nem szoktatom le róla, mert képtelenésg :))) max ezzel a plüssös megoldással, ez beválik időnként.
2012. okt. 17. 14:44
4/5 anonim válasza:
Első vagyok. Ha nem szokna le a kezedről a plüss fogása ellenére, akkor próbáld bevezetni, hogy de a másik macika/kutyuska/akármicsodácska is vele akar aludni, és az ő kezét is fogja meg. Így már 2plüss lesz a kezében, de az a cél, hogy a te kezed "elengedje". Majd idővel elkopnak az állatok is. Ja, és ha hisztizne amiatt, hogy nem tudja fogni a kezed, mert mindkét keze tele van plüssel, akkor te meg fogd meg a 2plüss kezét. Hátha ezt így elfogadja, és pár nap után, mikor már leszokik a kezed érzésétől, elég lesznek neki a plüssök is. Egy próbát megér. Remélem kapsz még ötletes válaszokat.
2012. okt. 17. 14:45
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
Elképzeltam ahogy benyulok a rácsok között (mert rácsos ágya van) mindkét kezemmel és fogom a 2 plüss kezét és a lányom is :) Apa jól szorakona, hogy ahhoz képest hogy már kivagyok attól, hogy a kezem állandóan beszorul a rácsok közé, most miket csinálok :)
De okvetlenül kipróbálom, mert már unom.
Különben a mi ágyunk mellett van a kiságy úgy, hogy összeér a fejrész.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!