Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 és fél éves lányomat szeretn...

2 és fél éves lányomat szeretném leszoktatni az éjszakai teázásrol sokszor kell kimennem teáért és ha nem hozok hisztizik!?

Figyelt kérdés
igy vizont amig ennyi teát megiszik nem tudom elhagyatni vele a pelust
2010. jún. 21. 20:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez a probléma (csak nekem fiam van). Vizet adtam neki (persze hisztizett) Ez kb két három napig tartott és elfogadta, h csak vizet kap mellé bújtam, simogattam és elaludt. Azóta ritkábban kel föl és max két dl. vizet iszik este. Macerás, de megéri, mert azóta jobban alszik. Próbáld ki, hátha bejön. Cumizik a kislány? Nálunk az is nyugtatja. Jó éjszakát!
2010. jún. 21. 21:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekünk is a vizes trükk jött be.

Egyre hígabb levet adtam neki, szépen lassan átmentünk vizbe :) Persze volt balhé, de ezt be kellett vállalni pár napig. Most már csak víz van éjszaka, ráadásul odateszem neki "csőrősben" , így nincs értelme neki engem sem riasztani! Azóta alvás van :D

2010. jún. 21. 21:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Lehet én vagyok a kivétel de én sosem adtam nekik éjjel inni mióta nem esznek éjjel. Sztem jobb leszoktatni mert az éjjeli szobatisztaságot ez lehetetlenné teszi, hiszen még egy felnőtt is felkel pisilni ha iszik lefekvéskor.
2010. jún. 21. 22:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Máshol is hallottam, hogy odateszik a kiságyba a vizet és a csemete kiszolgálja magát. Én ezt sosem tettem, mert mindig attól tartottam, hogy kiborul, kiszivárog a cumiból / itatóból és vizes lesz az ágy.

Én az esti tejet hígítom, és így szoktatom le a csemetét az esti tejivásról. Ha lassan hígítod, akkor nem fogja nagyon észrevenni, főként ha napközben is csak a hígított teát kapja.

Hiszti nélkül viszont szerintem nagyon kicsi az esély, hogy a leszoktatást véghezvidd. :-(

2010. jún. 21. 22:40
 5/9 anonim ***** válasza:
szia, sztem mondjuk 1x még normális ha megébred és kér inni, ez felnőttekkel is előfordul, hogy megszomjaznak. ma de sokszor már nem. én is vzet adnék neki, valami magyarázat keretében, a hisztivel meg nem törődnék, hanem addig magyaráznám neki, amíg beletörődik. ha sírna, megvigasztalnám.
2010. jún. 22. 13:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk az a helyzet, hogy még én is felkelek éjszaka inni többször is. Így a kisfiamat sem fogom leszoktatni róla, ha szomjas had igyon. Így is szobatiszta lett.
2010. jún. 22. 14:08
 7/9 A kérdező kommentje:

na ezt nem értem

mi a jo abban ha higitom a teát és aztán vizet kap egy pár nap után azt is ugyanugy issza sztem az enyémnek az a lényeg hogy legyen valami a cumisüvegbe és el tudjon aludni szerintem ha késöbb vizet kapna az is megfelelne neki aztán megint a négy öt üvegnél tartanánk

2010. jún. 22. 18:15
 8/9 anonim ***** válasza:
A többiek nevében nem tudok beszélni, de nálunk akkor csökkent le maximum 1 ivásra a dolog, amikor vizet ivott (úgy tűnik, hogy azért mégsem érdemes felébredni) + amikor nem cumisüvegből, hanem csőrösből itta + betettem mellé, így nem érte meg azért inni, hogy én az éjszaka közepén vele foglalkozzam.
2010. jún. 22. 21:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Én az első vagyok. 1 hónapig tartott nálunk mire a fiam nem iszik legalább ötször egy éjszaka. Vizet kapott. Először abból is rendgeteget ivott, de most már a csőrösből kb 1-2 dl fogyéjszaka. Mellé rakom és este kiszolgálja magát. Mi felnőttek is megszomjazunk este. Hozzáteszem éjszakára még van pelus, d e napközben nincs.
2010. jún. 23. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!