Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szóljak neki? Kényes kérdés,...

Szóljak neki? Kényes kérdés, nem tudom, egyáltalán van-e jogom szólni.

Figyelt kérdés

Elsősorban óvónéniknek, tanítónéniknek szánom a kérdést, de természetesen mindenkinek a véleményére kíváncsi vagyok.

Óvónő vagyok, idén kezdett a csoportomba járni egy kislány, aki rendezett, gondozott, tiszta ruhákban jár, kiegyensúlyozott, kedves kislány, az anyukája is látszólag teljesen rendben van, ápolt, "normális"....mégis nagyon gyakran érzek alkoholszagot rajta. Ez engem annyira megdöbbent! Volt már "szerencsém" alkoholista apukához, akiről 10 méterről sütött a szenvedélye.

Ez a nő látszólag teljesen hétköznapi, normális. Elég zárkózott, épp csak a legfontosabbakat tudtuk eddig megbeszélni a gyerekével, ovival kapcsolatban. Amikor érzem rajta a piaszagot, akkor mintha oldottabb, lazább, beszédesebb lenne, de nem akad össze a nyelve, nincs berúgva, nem is elkent a beszéde, egyszerűen csak közvetlenebb. de még akkor sem annyira, hogy rá merjek kérdezni a dologra.

És hát azt sem tudom, kell-e, van-e jogom ebbe a dologba beleszólni úgy, hogy a kislányon semmiféle veszélyeztetettséget nem látok. Nem riadt, nincs verésnyom rajta, nyugodt, kiegyensúlyozott kislány.

Tegyem szóvá, vagy hallgassak és figyeljek?

Aki került már hasonló helyzetbe, megosztaná a tapasztalatait?

2012. okt. 15. 18:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Menj ki család látogatni és figyeld a kislányt!
2012. okt. 15. 20:31
 12/16 anonim ***** válasza:
Nekem is a családlátogatás ugrott be, akkor kötetlenebb, oldottabb a hangulat, hátha kiderül valami.
2012. okt. 15. 22:32
 13/16 anonim ***** válasza:
Bár én egy kezemen meg tudom számolni hányszor iszom egy évben alkoholt, ennek ellenére az a véleményem ha ez az anyuka megiszik 1-1 akármit mondjuk nap/munka végén, én azt nem látom olyan súlyos problémának, hogy szólni kelljen erről "valakinek", hiszen a kislányon semmilyen jel nem utal arra, hogy otthon probléma lenne. Egyébként vércukorprobléma is okozhat acetonos/alkoholos leheletet. Figyeld fokozottan a kislányt, és anyukáját. Egyelőre szerintem ennyi bőven elég.
2012. okt. 16. 05:59
 14/16 A kérdező kommentje:

nem a nap végén érzem rajta, hanem vagy a nap elején (reggel fél 9 körül, amikor érkeznek), vagy délben, amikor hazamennek (nem alszik az oviban a kislány).

Igen, én is gondoltam cukorbetegségre, és nem is értek igazán hozzá, de két kolléganőm is cukorbeteg, soha, egyiken sem éreztem alkohol (aceton) szagot, és ami még feltűnt, hogy amikor ezen az anyukán érzem, akkor lazább, közvetlenebb is egyben. Nem akad a nyelve, de jobban megered, az tény.

Egyelőre szerintem sem lépek, mert nem látom értelmét, csak a viszonyunkat ásnám alá, de figyelni fogok. Mindenesetre tényleg megdöbbentő számomra, hogy egy huszon-harminc körüli nő, egy kisgyerekes anya olyan szinten iszik, hogy reggel vagy délben érzik rajta. A cukorbeteg-témában nem vagyok jártas...

2012. okt. 16. 06:11
 15/16 A kérdező kommentje:
Ma délben megint cseverészős hangulatban volt anyuka....és éreztem a szagot ismét :-(
2012. okt. 16. 16:17
 16/16 anonim ***** válasza:
Akkor beszélgess vele: hogy van, mit csinál nap közben, otthon van, dolgozik, férje mit csinál stb....
2012. okt. 16. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!