Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fütyimutogatás oviban. Szóljak...

Fütyimutogatás oviban. Szóljak vagy ne?

Figyelt kérdés
4 és fél éves a fiam. Mesélte otthon, hogy torna órán az XY (másik kisfiú) mondta neki, hogy mutassa meg a fütyijét, ő meg megmutatta, meg még több kisfiú is. Hát majdnem rosszul lettem. Kérdeztem, hogy hát az óvó néni mit szólt ehhez? Hát, nem látta, mert telefonált. Elmagyaráztam a fiamnak persze, amit ilyenkor kell, meg is értette. De nem megy ki a fejemből a dolog, hogy már erre kellene az óvónőkkel beszélnem? Vagy csak említsem meg a dolgot? A fiam szereti mindkét óvó nénit, elégedett vagyok mindennel, de ezen -vagy éppen ezért- nagyon kiakadtam. Félek, hogy nehogy a telefonáló óvó néni másképp viszonyuljon a gyerekemhez, vagy bármi. Értitek? Vagy ne csináljak ebből nagy ügyet? Minden kisgyerekkel előfordul ez és ez most a "tanulás" ideje, hogy ilyet nem szabad? Tanácstalan vagyok.
2012. ápr. 4. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

Te jártál oviba?

Különben is, mi akar ez lenni, hogy: "Félek, hogy nehogy a telefonáló óvó néni másképp viszonyuljon a gyerekemhez, vagy bármi. Értitek? "

Nem, nem értem.

Nem az óvónéni kérte, hogy mutassa meg, hanem egy másik kiskölyök.

2012. ápr. 4. 13:45
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Basszus minden gyereknél természetes /főleg ebben a korba/, hogy érdeklődnek egymás nemisége után!

Lányom /3 éves/ is tudja,hogy a fiúk állva pisilnek az oviban, az is lehet, hogy látott már kukit.

2012. ápr. 4. 13:47
 3/7 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem is túl nagy feneket kerítel ennek. :) Én tisztán emlékszem, hogy az oviban annak idején már bújtunk a bokorba, fiúk-lányok együtt és mutogattuk, nézegettük kinek milye van. :) Szerintem ez teljesen természetes. Persze attól még mondhatod a kisfiadnak, hogy nem illik mutogatni, de azt gondolom, hogy ez a korszak velejárója. Nem tudom, hogy a fiam mit fog csinálni, ő 3,5 éves, de már tudja, hogy a lányoknak nunija van, a fiúknak bigusza, szokott látni engem is, az apukáját is meztelenül. Azzal is tisztában van, hogy majd ő is lesz olyan szőrös mint mi. :)
2012. ápr. 4. 13:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Oké :-) köszönöm szépen a válaszokat. Akkor túlparáztam/túlreagáltam a dolgot.
2012. ápr. 4. 14:09
 5/7 anonim ***** válasza:
87%

Ez a "bigusz" nagyon jó :-)

Hogy sikerült kitalálnod?

Amúgy teljesen normális, hogy ennyi idősen érdeklődnek a téma iránt. Nem is ez a baj, hanem a telefonálgató óvó néni. Mert nem csak ártatlan dolgok történhetnek, amikor nem figyel oda.

Ha egyszeri eset, akkor nincs gáz, de ha gyakran csinálja...

Hát akkor nem tudom mi van. Mert az is gáz lehet, ha szólsz miatta.

A fütyi, punci, kié mekkora kérdéssel meg nincs sok teendőd. ha kérdez, válaszolj, lehetőleg pironkodás nélkül. és azt is elmondhatod neki, hogy nem illik mutogatni, ti sem mutogatjátok mindenkinek.

Még a saját kisfiam esete jutott az eszembe. Olyan 4 éves lehetett, amikor meghallottam, miről beszélget a kis barátjával:

- A te apukádnak is nagy fütyije van?

- Igen, nagy, nagyon-nagy!

Hát erről ennyit.

2012. ápr. 4. 14:10
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
Elég sokszor előfordul oviban, hogy a kisfiúk és kislányok mutogatják egymásnak a kukijukat, puncijukat! Ne csinálj ebből ekkora ügyet, mert ez természetes, és hozzá tartozik a szexuális fejlődéshez!
2012. ápr. 5. 06:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Megnyugtattatok.
2012. ápr. 5. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!