Köteles vagyok elhozni délben a lányomat?
Óvodába jár a lányom. Én jelenleg dolgozom, de terhes vagyok.
Most kezd látszani a hasam és a bölcz óvodai "őrök" már jelezték a hét elején a férjemnek, hogy délben vigyük haza a lányunkat.
A férjem nem foglalkozott ezzel, mert mind ketten dolgozunk (jogviszonyi papír is be lett adva mind a két részről az óvodának, mert így kérik!) és egyikünk sem tud érte menni, se otthon lenni vele.
Ma reggel vittem be a lányunkat és jött a dadus, hogy feltünt nekik, hogy terhes vagyok. Mondtam, hogy igen. Kérdezték, hogy mikor fog születni. Eltrécseltünk pár percig, majd a mosolyból hirtelen morci lett és közölte a dadus, hogy jó lenne, ha délben hazavinnénk a lányunkat, ha már amúgy is terhes vagyok. Mivel a szülőkkel jobb lenni, mint idegenekkel!
Mondtam neki, hogy dolgozom és a férjem is. Nyilván ezért jár óvodába a lányunk. Plusz egyedül nem fogom otthon hagyni, tehát hül*ének se nézzenek.
Pampogott nekem a dadus, hogy mástól vesszük el a helyet, stb..
Most panaszt tettem a vezetőnél, aki "kivizsgálja" az esetet és majd ír egy jogállást róla.
Kötelességem hazahozni a lányomat?
De ha nem tudom (mivel dolgozom), akkor hogy?
Ha megszületik a tesó, akkor eltanácsolják majd vagy mi?!
Ha nem fogom akkor sem hazahozni ebéd után, akkor mi lesz? Kirakják a kapu elé?
Mégis hogy venném el így más helyét?! Amikor az óvodát kezdte, még nem voltam terhes. Nem is tudtuk, hogy jönni fog. Nem terveztük, de végül jött és meg is tartjuk..
Ha délig van bent és hazahozom, akkor másik 10 gyereket délutánra betudnak rakni az óvodába?!
Most őszintén, nekik nem mindegy? Laza 2 év után, hogy meddig van a lányom óvodába?
Az ilyesmit azonnal jelenteni kell az önkormányzatnál. Az óvónők nem tudnak természetesen délutánra betenni gyereket, így még ha az ovi előtti padon feküdnél egész nap, akkor sincs ilyet kérni tőletek.
Nagyon sok óvodában arra utaznak, hogy minél kevesebb legyen a meló, persze a pénzt azt elkéri az ovi a gyerek után és az óvónők fizetése sem fog változni a létszámmal...
Nálunk ez teljesen másképp van. Én gyesen vagyok itthon a kicsivel, a 28 fős csoportból 10 gyerek anyja van gyesen a kistesóval, de még soha egyikünknek sem jeleztek hasonlót sem. Mivel megtehettem, ezért én eleinte a fiamat csak 9-re vittem és fél 4-kor elhoztam, gondoltam nem terhelem az óvónőket, de pár hét után szóltak, hogy vigyem már be legkésőbb 8-ig és csak fél 5 körül jöjjek érte, mert pont a szabad játékból marad ki (hozzáteszem, hogy problémás gyerek és mégis).
Megvárom, hogy mit reagál a főnökasszony.. elég vicces szitut próbáltak kialakítani, de nem fogom elhozni a lányom. Fizikailag képtelen vagyok szétszakadni. Nagyszülők pedig nincsenek.. vagyis dolgoznak ők is, másik városban (120 km-re). Úgyhogy ennyit erről!
Azt tudom, hogy a bölcsődékben ilyet megtehetnek, de az óvodákról nem gondoltam volna.
A bölcsöde az egészen más, az egészségügyi intézmény, aminek az "igénybevétele" munkaviszonyhoz kötött (mondjuk neked ez megvan, szóval tök értelmetlen amit csinálnak).
Az óvoda oktatási intézmény, ami semmilyen formában nem kötődik a szülők munkaviszonyához, legfeljebb annyiban, hogy ha túl sok a gyerek, akkor a nem dolgozó szülők gyerekeivel szemben a dolgozóké előnyt élveznek.
Nálunk is ez van!
Ha valaki terhes, vagy otthon van a picivel, csak délig lehet a gyerek!
Ez teljesen törvénytelen, nem értem, hogy miért nem jelentitek? Az óvoda minden költsége, az óvónők fizetése a te, a férjed és minden más ember adójából van kifizetve, ők pedig nem látják el a feladatukat.
Olyan, mintha elmennél egy orvosi rendelésre, ahol közlik, hogy délután csak óránként 1 beteget látnak el 4 helyett, mert az orvosok szeretnének kicsit kávé mellett beszélgetni. Egyszerűen felháborító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!