Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két nap múlva kiderül, hgy...

Két nap múlva kiderül, hgy felvették-e a lányomat az óvodába, ha igen, akkor utána mivel, hogyan kell készülni a szeptemberi kezdére?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy működik ez az óvoda dolog. Nyilván minden hol más, de mégis. Mi épp a kezdés előtti 2 hétben megyünk nyaralni, akkor már nem lesz annyi időm ezen agyalni.

Kapunk majd egy bevásárló listát, hogy miket kell vinni?

Lesz majd egy szülői értekezlet hogy elmondjanak mindent?

Mások a szabályok, szokások a bölcsődéhez képest?

2012. aug. 8. 13:48
 1/5 anonim ***** válasza:
fel fognak hívni az óvónők és mennek családlátogatásra, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz.
2012. aug. 8. 13:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia!Minden oviba mást kérnek.Ami biztosan kell váltócipő,ovizsák,törölköző,fogkefe,fogmosó pohár,fésű,váltóruha 1-2 garnitúra.Ha ottalvós lesz a kicsi akkor kell még takaró huzat,lepedő,pizsi.Az első szülőin majd úgyis elmondanak mindent.Tisztasági csomagot is majd megmondják.Nálunk pl pénzt szednek abból veszik a csomagot.
2012. aug. 8. 13:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Az első szülőin mindent el fognak mondani. Ha megkapod az értesítést a felvételről, gondolom azon is rajta lesz, hogy mikor lesz az első szülői és az ebédbefizetés (nálunk pl. a jövő héten lesz). Ami nálunk kellett: oviszsák, váltócipő (szandál), egy váltás váltóruha, kinti játszós nadrág az udvarra, fogpohár, fogkefe, fogkrém, paplan, párna, takaró és ezekre huzat és alvós állat. A tisztasági csomagot minden hónapban be kellett vinni, nálunk ez wc papír, szalvéta, szappan, papírzsepi összeállítás volt. Havonta vittünk be gyümölcsöt és havonta kellett fizetni a csoportpénzt. Én is megvettem előre a törölközőket, hogy legyen kisméretű ovis, mire kiderült, hogy azt nálunk adnak.
2012. aug. 8. 14:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Látod, már ebből a 2 válaszból is kiderül, hogy mindenhol más a szokás.

Nálunk nem jönnek ki családlátogatásra. Mikor küldték az értesítőt, azon rajta volt, hogy mit kérnek, és mikor lesz az első szülői, ahol mindent elmondanak (általában kezdés előtt 1 héttel van, úgyhogy a nyaralás miatt nem is biztos, hogy el tudsz menni).

Nálunk 2 óvoda van. Egy vezetőség alá tartozik, mégis még így is vannak különbségek. Pl. az egyikbe nem kell oviszsák, mert ők adják. Ahogy ágynemű sem kell.

A másikba kell ágynemű (huzat is és takaró+párna, lepedő nem), viszont nem kell pl. fogmosó pohár, mert azt ők adják. Pizsi is kell nálunk, de pl. a szomszéd városban még nem is hallottak ilyet, hogy átöltöztetik a gyerekeket alváshoz.

Úgyhogy a váltócipő a tuti, meg a váltás ruha, a többi minden oviban más.

Ha felvették, esetleg majd telefonálj rájuk vagy sétáljatok be, hogy mégis nagyjából mit kérnek, mert mentek nyaralni, és előtte még be szeretnéd szerezni a dolgokat.

2012. aug. 8. 14:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha két nap múlva kiderül, hogy felvették-e, akkor kiderül az is, hogy mi fog kelleni.

Nálunk pl levelet sem küldenek, csak kiteszik az ovi ajtajára a felvett gyerekek névsorát majd augusztus közepén.

Nálunk aug 28-án lesz szülői értekezlet, akkor mondják el, mi kell. Előre fölösleges vásárolni bármit is, csak olyat vegyél, amit otthon is használtok (szalvéta, pzs, fogkefe, fogkrém, törcsi...) mert lehet, hogy nem is lesz rájuk szükség.

Szerintem 2 nap múlva sétáljatok be a kicsivel az oviba, legalább ő is látja, keress egy óvónőt, vagy a vezetőt, egy csomó mindent el fog mondani.

Mi többször voltunk bent már az oviban, volt, hogy ott is maradtunk játszani, így szokja egy kicsit az ovis légkört, még jelet is választhatott (meg tudtam az óvodavezetővel is beszélni). Szerintem ezt mindenhol megengedik.

Az ovis zsákot tegnap varrtam meg, 1 óra alatt megvolt, de csillivilli lett, jellel, névvel... pedig nem vagyok egy nagy varróművész.

2012. aug. 9. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!