Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem haborodna fel, ha elviszed...

Nem haborodna fel, ha elviszed gyerekorvoshoz a nem beszelö gyereket, es olyan beutalot ad fuleszetre ahova azt irja ra, h enyhen autisztikus tuneteket produkal?

Figyelt kérdés
2,5 eves kisfiurol van szo,aki csak szavakat mond,szoval keveset beszel.az orvos a fuleszeti beutalora azt irta,hogy hallasvizsgalatoot ker,diagnozis enyhe autisztikus tunet.a gyereket nem is latta,mert egyedul volt a parom a beutaloert.1 nem beszelö gyermek autisztikus tunetnek szamit?

2012. okt. 9. 21:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
igen a beszedjet akarom kivizsgaltatni,nem azt hogy autista e,azt kulönben meg szaembernek kell diagnosztizalnia,nem gyerekorvosnak,meg fulorvosnak nem?
2012. okt. 9. 22:15
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
De ha fülészeten csak 3. év után nézik meg a gyereket akkor nem írhatta oda, hogy de anyuka 2,5 évesen szeretné megnézetni. Ez orvosi duma arra, hogy megnézzék. Ettől még nem lesz autista.
2012. okt. 9. 22:28
 13/19 anonim ***** válasza:
Miért háborodsz fel? El sem vitted a gyereket vizsgálatra, csak a párod ugrott be a dokihoz beutalóért...
2012. okt. 9. 22:58
 14/19 anonim ***** válasza:

De akkor ez most egy új/helyettes gyerekdoki volt, vagy az, aki már ismeri a gyereket évek óta?

Mert ha ez utóbbi, akkor az is lehet, hogy egyéb, más korábbi jelekból gyanakszik autizmusra.

És lehet, hogy pont azért nem kötötte az orrotokra a gyanúját, mert Te ilyen felháborodós tipusu anyuka vagy, aki egyből kikéri magának, hogy a gyerekével valami nem stimmelhet.

2012. okt. 10. 09:22
 15/19 anonim ***** válasza:
Fülészetre, orr-fül-gégészetre pontosabban minket is beutaltak, méghozzá azért, mert a lányom logopédiai foglalkozásra kötelezett évek óta. Ilyenkor mindenképpen megvizsgálják a hallást és azt, hogy nincs-e valamilyen szervi elváltozás, amit a háziorvos vagy a gyerekorvos nem vett észre.
2012. okt. 10. 09:40
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem AKUSZTIKUSt írt véletlenül???

Szerintem elolvastátok. Nem kell rögtön a dokit szidni.

2012. okt. 10. 09:50
 17/19 anonim ***** válasza:

Már válaszoltam, le is pontoztatok.

Én pl. nem azért háborodnék fel, mert az orvos betegséget gyanít, hanem hogy nem nekünk mondja, hogy baj lehet, hanem beutalóról tudom meg. Azért nem ez a módja, hogy a szülő megtudja, hogy esetleg baj van. Lehet, hogy a Kérdező azért háborodott fel, hogy lehet, hogy autista a kisfia, azért viszont nem háborodnék fel.

2012. okt. 10. 10:26
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem kell a beutalóra okot írni, csak hogy kérem a fent nevezett kivizsgálását. A mienken legalábbis ez van. Szintén 2,5 éves, egy szót se mond, de minden orvos azt mondja, várjunk 3 éves koráig. A beutalót én kértem, biztos, ami biztos.
2012. okt. 10. 12:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Autisztikus tünet. Mi ezzel a gond? Ezzel még nem sütötte rá a bélyeget, hogy autista. Nem kell ilyeneken felzaklatnod magad. Amúgy a védőnő is tud csinálni hallásvizsgálatot, ha a kisgyerek együttműködő.
2012. okt. 10. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!