Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek hogy meséljem el...

Szerintetek hogy meséljem el a 6 éves kisfiamnak, hogy meghalt a kutyusa?

Figyelt kérdés
Ma egész nap a mamánál volt csak este jött haza nem kereste még a kutyust mert épp zuhogott az eső mikor megjöttünk. De nap közben nem vettük észre hogy meglógott valahogy az udvarból, kerestük, és sajnos egy szomszéd holtan hozta vissza. Nem tudtuk mit tegyünk így gyorsan elástuk, hogy a gyerek ne lássa így, de hogy mondjam meg neki? Vagy mondjam csak azt hogy elszökött? Reggel már tuti keresni fogja. Még kicsi kutya volt csak 3 hete volt nálunk, de már én is úgy megszerettem, most tiszta lelkiismeret furdalásom van:)) Az hülye ötlet hogy meg sem mondjuk neki, és szerzünk gyorsan egy ugyanolyan másikat? fekete spániel volt szóval nem lenne lehetetlen.
2012. okt. 7. 23:22
 1/8 gelazso ***** válasza:
mond hogy elaludt és nem ébredt fel, mert öreg volt
2012. okt. 7. 23:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez jó megoldás lenne, hogy elszökött, majd megkerült. Így legalább meg lenne a magyarázat arra is, hogy miért viselkedik picit másképp a kutyus. Megviselték a történtek.
2012. okt. 7. 23:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

én annak vagyok a híve, hogy a gyereknek igazat kell mondani, persze az ő szintjén. de most azt mondom, hogy én vennék egy ugyanolyat. ha holnap nem sikerül akkor mondhatod, hogy visszament kicsit az anyukájához mert nagyon hiányzott neki, de pár nap és visszahozzátok.

bár nem szép dolog, de 3 hét után azért nem sokkolnám azzal, hogy elaludt a kutyus, rengeteg rossza gondolatot ébreszthet benne, szerintem az egy kisgyereknek is emészthető, hogy az öregek felköltöznek a mennybe, na de 3 hét után? :(

2012. okt. 7. 23:31
 4/8 A kérdező kommentje:
hát épp ez az még engem is sokkolt hát még a gyereket:(( amúgy is olyan lelkis... szegény kutyus belefulladt a szomszéd kerti tavába.. pedig még tyúkhálóval is körbefontuk a kerítést, é most engem is nagyon bánt hát még őt hogy bántaná.
2012. okt. 7. 23:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 3. válaszolóval. Ebben a helyzetben az a legjobb, ha keresel egy ugyanolyan kutyát.

Ha nem csak három hete hanem már évek óta meglett volna a kutya, az teljesen más, akkor megmondanám az igazat.

2012. okt. 7. 23:43
 6/8 anonim ***** válasza:
55%

Én biztosan elmondanám az igazat! Sőt, hasonló helyzetben, hasonló korú gyereknek el is mondtam. A halál az élet része, előbb-utóbb úgyis szembesülni fog vele, hogy az élőlények meghalnak... megértik, fel tudják dolgozni, el tudják fogadni.

Attól függetlenül lehet új kutyus, de én semmilyen körülmények között nem hazudnék a gyerekemnek, még kegyes hazugságokban sem!

2012. okt. 7. 23:50
 7/8 anonim ***** válasza:
56%
Hát én vagy elmondanám, hogy megfulladt a kutyus és ennyi, vagy vennék egy kis idő múlva újat, de arról nem állítanám, hogy az az eredeti - ez esetben viszont lehet, hogy nem mondanám el, hogy meglett. Engem gyerekként az viselt meg a legjobban, hogy ha meghal egy háziállatom, esélyem sem volt a gyászra, mert a szüleim szerint könnyen pótolható... Szóval ha esély van rá, hogy kiderüljön a kutyus sorsa mondjuk bármelyik szomszédtól, akkor jobb az igazság vagy legalább ne hazudj.
2012. okt. 8. 10:07
 8/8 anonim ***** válasza:
56%
Simán lehet, hogy a szomszédok véletlenül elkotyogják az igazságot, és egy életre elveszíted a gyerek bizalmát!
2012. okt. 8. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!