Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van még valaki rajtam kívül,...

Van még valaki rajtam kívül, aki 2 éves gyermekétől még egy óránál többet nem töltött külön?

Figyelt kérdés
Apuka sokat dolgozik, anyóssal nem jó a kapcsolat, rá nem bízom, anyu meg, nem is tudom, valahogy mindig kitér az elvitel elől, pedig szereti az unokáját, de ezt mégsem teszi meg. Hogy oldjátok meg? Emberből vagyok, s már szükségem van egy picit más társaságra is, mint a Fiam - akit szeretek a végtelenségig, mielőtt még jönne az olyan válasz, hogy ez a dolgom, ezért vagyok anya, stb. De én két éve még ki nem tettem a lábam nélküle sehova...
2012. okt. 5. 14:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
én csak fél délelőttre hagytam a páromra
2012. okt. 5. 14:32
 2/13 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ez nem okés, mármint főleg, ha másra vágysz.

Beszéljétek át apával az anyagi lehetőségeket, és keressetek pótmamát vagy bébicsőszt.

Ha ez sehogy sem megy, próbálj hasonló kisgyerekes barátnővel egyezkedni. Egyszer Te vállalod be az ő gyerekét pár órára, egyszer fordítva.

Nálunk van nagyi, de ennek ellenére a barátnőmmel szoktunk ilyet csinálni.

2012. okt. 5. 14:33
 3/13 anonim ***** válasza:
Merrefelé laksz? A lakókörnyezetedben van olyan hasonló anyuka, akivel egy-egy alkalommal tudnátok vigyázni a gyerekekre? Beszélj a védőnőddel is, hátha van ötlete...
2012. okt. 5. 14:41
 4/13 anonim ***** válasza:
Pedig szerintem mostantól el kellene kezdened "lepasszolgatni". Már bocs hogy ezt írom, de nemsokára itt az ovoda, így sokkal nehezebb lesz szegénynek a beilleszkedés és neked is nehéz lesz ezt látni. Ez a saját tapasztalatom, mert nálunk is ez volt, nekem sem volt sok lehetőségem másra bízni, de leginkább az volt a probléma, hogy a párom nem nagyon akarta hogy más vigyázzon rá. Így bárhová mentünk mindig velünk volt. Most hogy elkezdődött az ovoda nagyon nehéz vele, folyton sír utánam, és még azt is mondták az ovonénik, hogy nem elég érett az ovodára, pedig tudom hogy ez nem igaz, mert látom hogy otthon én már kevés vagyok neki. Azzal van a baj, hogy 3 évig csak velem volt, és most különösen nehéz a beilleszkedés. Ha visszacsinálhatnám, akkor biztos kihasználnék minden alkalmat, hogy másra bízzam.
2012. okt. 5. 14:48
 5/13 A kérdező kommentje:
Pont ez az, hogy a környezetemben mindenkinek van olyan közeli rokona, aki néha-néha pár órát tud vigyázni a gyerekre. Mert én sem vágyom sokra - elképzelni nem is tudnék többet a Fiam nélkül :) - mint pár havonta néhány óra délelőtt, amikor ezt-azt el tudok intézni.
2012. okt. 5. 14:49
 6/13 anonim ***** válasza:

Én is így voltam, soha nem volt kire hagynom, csak a párom szülei élnek csak, de ők idősek, nem merték elvállalni még egy órára sem. Férjem egyszer-kétszer vigyázott rá maximum, amíg orvoshoz mentem mondjuk. Aztán 2,5 éves korában azt mondtam, hogy ez a gyereknek sem jó, ha állandóan csak velem van, muszáj mással is időt töltenie, nehogy majd az oviban legyen az először, hogy nélkülem van.

úgyhogy elvittem a mamához, mondván már nem kisbaba, nem kell úgy félteni, ők is elbírnak vele; elvittem tesómhoz, meg itthagytam a férjemre is. Na nem sokszor volt ez, összesen talán 6x 1 óra, de a semmihez képest ez is jó volt. Neked is határozott kéne lenned, hogy most neked dolgod van, legyenek szívesek rá vigyázni egy kicsit, biztos nem mondanak nemet. És hagy válasszanak ők, hogy elviszik, vagy inkább nálatok vigyáznak rá, hiszen csak jobban otthon érzi magát a fiad a játékai között. Sok sikert!

2012. okt. 5. 14:52
 7/13 A kérdező kommentje:
14:48as teljesen egyet értek veled, s már előre félek is az ovitól, s pont ezt ecseteltem anyunak, hogy még ő sem vigyázott rá, akkor hogy bízzam olyanra, akit nem is ismerek, s főleg ez majd az Ő pici lelkét mennyire meg fogja viselni, hogy anya otthagyta valahol, ahol senkit nem ismer igazán... már előre látom a mindennapos sírást, hogy ő nem akar menni, mert nem vagyok ott!
2012. okt. 5. 14:53
 8/13 anonim ***** válasza:
nagyon egyszerű. Keress egy jó babysittert.
2012. okt. 6. 00:21
 9/13 anonim ***** válasza:
8: Tudod mennyibe kerül egy órára egy bébiszitter?
2012. okt. 6. 00:32
 10/13 anonim ***** válasza:

"már előre látom a mindennapos sírást,"

Kedves Kérdező!

Ez az a hozzáállás, amit gyorsan ki kell magadból gyomlálni, hogy mire ovis lesz a gyereked, el tudd engedni.

Mert a gyerek erősen érző lény, a "kis lelke" érzi azt, hogy anya fél az elválástól, és ezért ő is félni fog, illetve valóban sírni fog.

Mire 3 lesz, kell majd neki már a társaság, és egy jó oviban minden gyerek jól érzi magát, ha "hagyják".

Úgyhogy ne nehezítsd meg a kis életét ezzel!

És ez független attól, hogy abban az egy éveb amíg még nem ovis, hányszor és hány órára lesz távol Tőled, mert nem ezen múlik, hanem a "belső elengedésen", hogy elhiszed-e, hogy a fiad képes nélküled is boldogulni, sőt, igazából erre kell nevelned...

2012. okt. 6. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!