Anyukák! Mi mindent tetettek meg, hogy minél tartalmasabb legyen a gyermeketekkel az otthon töltött 3 év?
Tanultam, szereztem egy új szakmát, kapcsolatokat kerestem, hogy jobb/új állásom legyen, és igyekeztem saját kézműves termékeket eladni a neten.
Kertet műveltem, állatot tartottam, hogy "bio" élelmiszerekkel járuljak hozzá a családfenntartáshoz, ha pénzem nincs is, de időm van bőven felkiáltással.
Fejlesztettem a gyereket és foglalkoztam vele annyit, hogy a veleszületett fogyatékosságai jóformán észrevehetetlenek a környezetének.
Az utolsó másfél évben aktívan kerestem állást, és tényleg pont a harmadik év végére sikerült csak elhelyezkednem. De ha nem lépek időben, akkor talán soha.
Mindezek mellett sokszor éreztem úgy, hogy "csak ülök otthon és nem érek semmit", főleg álláskeresésnél, és amikor a karrierista ismerősökkel beszélgettem.
Azóta eltelt lassan egy év, és egyre többször emlegeti némi nosztalgiával a párom ezt a három évet, és a gyerek is hiányolja, hogy anya nincs mindig otthon, tehát úgy érzem, eredményesnek tekinthető három év volt. Munkahelyemen a kutya se hiányolna, ha nem mennék többet. :S
5 éves most a lányom , az ikrek pedig már 1 évesek. 2 éve jár óvodába a lányom de amég itthon voltam vele jártam műkörmös tanfolyamra és most év végéig talán a szalonom is kész lesz. Amióta az ikrekkel vagyok itthon, csak sportolni volt időm és babázni , meg 1 napos tanfolyamokra jártam/járok a műkörömmel kapcsolatosan.
35.N
Alapvetően az együttlétek hangulata határozza meg az együtt töltött idő minőségét szerintem, nem az, hogy hol vagytok vagy hogy milyen szuperkreatív programot szervezel.
De azért volt naponta legalább egy de inkább két játszótéri játék (több is vagy a környékünkön, bőven lehet válogatni), vagy egy kirándulás (Duna-part, Kopaszi-gát, Margit-sziget, Feneketlen-tó stb), alkalmanként játszóház, közös sütés, gyurmázás, színezés, bunkizás, barátnőzés (a barátnőm lánya a lányom barátnője :)) és a szokásos olvasás meg hasonlók.
Én annak vagyok a híve, hogy hagyni kell a gyerekeket már kisbaba korukban egyedül játszani, hadd fedezze fel a világot a maga tempójában, hadd építse fel a saját kis fantáziavilágát, hadd meséljen magának az ismerős mesekönyvből, ezek csupa jó dolgok. Másrészt egy kisgyerek számára a közös bevásárlás is élmény, megtanul közben sok-sok mindent, hogy az árukat hogyan csoportosítják, hogy csak akkor eheti meg a kiflit, ha kifizettük, hogy mielőtt kimegyünk a boltból, vissza kell venni a sapkát stb. Jártunk párszor Ringatóra, Menő-manó tornára is de a kislányom nem szerette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!