Mit kezdtek 2 éves gyermeketekkel otthon ilyenkor télen?
Komolyan azt várod egy két évestől, hogy tekintettel legyen az állapotodra? Talán még ki is takarítson, amíg te életkedv nélkül pihengetsz? És vállalsz mellé még egy gyereket? Ez roppant megfontolt döntésnek tűnik.
Szerintem egyébként megfontolhatnád az intézetbe adást, hátha ott lenne valaki aki ért a gyerekekhez és többet foglalkozna vele. Vagy még jobb lenne, ha észbe kapnál, hogy felelős vagy azért, akit a világra hoztál, összekapnád magad és elkezdenél foglalkozni vele. Két évessel már rengeteg mindent lehet játszani, sőt meg lehet tanítani arra is, hogy egyedül eljátszon. De pihengetni egy két éves mellett nemigen lehet. Két gyerek mellett meg pláne nem.
én azt mondom barátkozz kisgyerekesekkel! keress föl régi isemrősöket, vagy találj újakat. egy két óra beszélgetés helyrepofozza az ember napját.
kisgyerekről meg annyit, még most állíts határokat, mert nem tudom mennyi idő van a kistesóig, de a dacolás az nem hetekig tart, hanem hosszú hosszú hónapokig, akár 3,5 éves korig is, és ha megszületik a baba, ő még benne a dacba, plusz jön a testvérféltékenység, na az lesz a kőkemény. most kell határt állítani neki, mert aztán már késő, és tényleg ok lesz a panaszra.
de egy szó mint száz társaság a megoldás! első-második voltam
"Van fél évünk,hogy leszokjunk a pelusról,szépen együnk,önállósodjunk(öltözködés,rendrakás,stb.)"
Úristen, ez komoly?! Nagy csalódás lesz... Az enyém is 21 hónapos, most lett kishuga (2 hónapos), de egyiket sem csinélja a fentiek közül aztán mégis megvagyunk. Amúgy azt nem értem, hogy miért nem mentek ki? Mi ma is a 8 hetessel és a naggyal lent voltunk egy órán át. Kcisi kocsiban, naggyal meg hóembert építettünk, rohangáltunk, kergettem, hógolyóztunk.
Amíg terhes voltam - még kicsit jobb idő volt 2 hónapja - is ugyanúgy lent voltunk végig napi 3-4 órákat.
Itthon egyébként play-doh gyurmázok vele, mesekönyvezünk, mesefilmet néz, zenélünk, pedig az én gyerekem sem egy matyóhímzés, enyhén szólva hiperaktív. mikor a terhesség végén jártam én is inkább feküdtem az ágyon és úgy játszottunk mindenfélét, pl. főzőset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!