Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan csináltátok a korházban...

Hogyan csináltátok a korházban töltött napokat a kistesóval, hogy a nagyot a legkevésbé se viselje meg?

Figyelt kérdés
2011. dec. 13. 13:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Erre én is kiváncsi vagyok, nekünk senki segítségünk nem lesz míg haza nem megyünk, akkor jön az elsö segítség (vagy még lehet akkor sem)
2011. dec. 13. 13:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Az attól függ, hogy a kistesó most született-e vagy betegség miatt van kórházban és attól, hogy mekkora a nagy.

Én egyfolytában mondogattam a kistesónak, hogy húzzon bele a gyógyulásba (ha újszülött, akkor a súlygyarapodásba), hogy mehessünk haza a nagy nővéréhez.

Amikor született a kicsi, akkor a nagy 1,5 éves volt, nem hozta be apa meglátogatni minket, csak 72 órát töltöttünk bent. Korábban is volt, hogy egy-két hétvégén a mamáéknál volt, nem volt neki trauma, hogy pár napig nem lát engem.

Amikor majdnem kettő volt a kicsi és kórházba mentem vele, akkor a második nap közösen felhívtuk a nővérét, beszélgettek is telefonon.

2011. dec. 13. 13:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Apa szabit vett ki, és ő volt otthon a naggyal. Látogatni bejöttek együtt. Nem viselte meg a lányomat, akkor volt 2 éves, de megértette szépen, hogy miről volt szó. Szüléskor a mamánál aludt, akkor életében először, de még tetszett is neki, nem volt gond.
2011. dec. 13. 14:15
 4/6 anonim ***** válasza:

2,5 éves a nagy. Én azt csináltam, hogy amikor már látszott a pocim, meséltem neki arról, hogy ott a kistesó, és majd menni kell a kórházba anyának, ott lesz pár napot, de természetesen bejöhet majd hozzánk.

Nem lódítok, semmilyen probléma nem volt, szépen szótfogadott az apjának, és a kórházban sem volt sírós jelenet. Valahogy "felfogta" mi a helyzet. Beszélgetni kell velük erről. Értik ők ám!:)

2011. dec. 13. 14:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem 3 éves lesz a nagy lányom és 35 hetes terhes vagyok. A múlt héten váratlanul kórházba kerültem 2 éjszakára (nem a terhesség miatt hanem egy kis szívprobléma volt). Apja volt vele itthon mert más segítségünk nincs, 200kmre vagyunk a család többi tagjától. A 2. este volt egy kis sírás, hogy anya hol van pedig voltak nálam bent és akkor mondtuk neki, hogy anyának még egyet itt kell aludni. Más gond nem volt, nem viselte meg de legalábbis én nem látom rajta. Amit észrevettünk, hogy azóta nagyon apás. Szerintem jó az ha meglátogat. Olyan aranyos volt, felkéredzkedett az apjához ölbe mintha valami idegen lennék. De szerintem inkább csak a kórház miatt ijedt meg meg, hogy ott pizsiben voltam délben. Aztán felengedett akkor már hozzám is akart jönni meg amikor hazaértek beszéltünk telefonon is. Nekem viszont nagyon hiányzott, többször kerülgetett a sírás. Pl amikor a telefonban hallottam a kis hangját...hát nem bírtam egy pár másodpercig megszólalni. :( Én szeretném ha bejönnének hozzám majd a szülés után is. Ráadásul valszeg csaszi lesz, így 4 napot kell majd bent lennem.
2011. dec. 13. 15:39
 6/6 anonim ***** válasza:

A nagyobb ( másfél éves) a mamáéknál töltötte azt az időt, míg a kicsivel a kórházban voltunk. Jól érezte magát, de azért hiányoztam neki. Mikor hazajöttünk a nyakamba ugrott, és sokáig csak szorított. Pedig a Mamáéknál egyszer sem sírt utánam, végig jókedvű volt...

Szerintem neki ez volt a legjobb megoldás.

2011. dec. 13. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!