Hogyan csináltátok a korházban töltött napokat a kistesóval, hogy a nagyot a legkevésbé se viselje meg?
Az attól függ, hogy a kistesó most született-e vagy betegség miatt van kórházban és attól, hogy mekkora a nagy.
Én egyfolytában mondogattam a kistesónak, hogy húzzon bele a gyógyulásba (ha újszülött, akkor a súlygyarapodásba), hogy mehessünk haza a nagy nővéréhez.
Amikor született a kicsi, akkor a nagy 1,5 éves volt, nem hozta be apa meglátogatni minket, csak 72 órát töltöttünk bent. Korábban is volt, hogy egy-két hétvégén a mamáéknál volt, nem volt neki trauma, hogy pár napig nem lát engem.
Amikor majdnem kettő volt a kicsi és kórházba mentem vele, akkor a második nap közösen felhívtuk a nővérét, beszélgettek is telefonon.
2,5 éves a nagy. Én azt csináltam, hogy amikor már látszott a pocim, meséltem neki arról, hogy ott a kistesó, és majd menni kell a kórházba anyának, ott lesz pár napot, de természetesen bejöhet majd hozzánk.
Nem lódítok, semmilyen probléma nem volt, szépen szótfogadott az apjának, és a kórházban sem volt sírós jelenet. Valahogy "felfogta" mi a helyzet. Beszélgetni kell velük erről. Értik ők ám!:)
A nagyobb ( másfél éves) a mamáéknál töltötte azt az időt, míg a kicsivel a kórházban voltunk. Jól érezte magát, de azért hiányoztam neki. Mikor hazajöttünk a nyakamba ugrott, és sokáig csak szorított. Pedig a Mamáéknál egyszer sem sírt utánam, végig jókedvű volt...
Szerintem neki ez volt a legjobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!