Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyermeketek milyen?

2 éves gyermeketek milyen?

Figyelt kérdés
Az én fiam pl nem beszél,csak utánozza a szavakat,néha lökdösi a kis barátját,csak a számítógép és a tv érdekelné.Remélem tudok még rajta változtatni.Ti nem vagytok így?Nálatok minden idilli???
2012. okt. 4. 14:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
38%
ezért kell kikapcsolni a gépet és a v és rögtön megjön a beszéde nálunk is éjje nallap Mikey egér ment (amikor beteg volt) ezt anya megunta a és csak zenét lehet hallgatni
2012. okt. 4. 14:23
 2/13 anonim ***** válasza:

Ugyan dehogy :) A lányom 2 éves ő folyton nyavalyog, ha valamit nem kap meg akkor képes teljesen kétségbe esni. Ugráltatja a nővérét (pedig alig beszél, de mégis képes rá). Még csak pár szót mond és azokat variálja...és még csak most kezdődik az igazi dackorszak (legalább is, ha a nagylányomból indulok ki, ő 2-3 között volt a legdurvább).

Számítógép és tv őt is érdekli, ez ellen úgy védekezek, hogy amikor fent van minimálisan kapcsoljuk be, aztán ha tehetné egész nap csokit enne, de nyilván nem kap...

A viselkedése meg...nos amolyan "normális" 2 éves. Nagyon akar mindent, néha azt sem tudja, hogy mit...de azt is rettenetesen és ha nem tudjuk mi a baja kiborul :)

2012. okt. 4. 14:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Pelenkás, szavakat mond, mondatokat nem. Csak a rohangálás, labda és autó egész nap és ordítás ha bármi nem tetszik neki. Amúgy tv 5 percig se köti le, laptopon néha néz mesét de csakis autósat.
2012. okt. 4. 14:25
 4/13 anonim ***** válasza:

a beszéddel a lányom se állt fényesen. volt amit nem tudott és volt amire lusta volt.

a dévédét már ekkor is klasszul kezelte a távirányító is ment neki .

Ők már ebben nőnek fel és nem biztos hogy hiba az ilyetén önállóságuk.

játékok terén babázott ezerrel a könyvekkel ismerkedett mi ekkor kezdtük el bevezetni az esti mesét én meséltem könyvből az apuka fejből.

evészet jól ment ügyesen evett már korábban is kanállal villával is. jó evő volt bár voltak abszolút kedvencek úgymint ketchup mindegy mire téve , pizza sülthús kompóttal .

életkori sajátosság a viselkedése egyfelöl de még tudjátok befolyásolni jó irányban . a közlekedést , a saját családját - ki kicsoda hol lakik - most lehet megtanitani és az illem a nagyon fontos . a szobatisztaság ezek a kulcs pontok az első 3 évben tehát ami még rá vár.

2012. okt. 4. 14:25
 5/13 anonim ***** válasza:

Nekem egypetéjű ikerfiaim vannak, autusztusban voltak 2 évesek. Kb 2 hónapja kedztek el igazán beszélni, ma már mondokáznak, főleg az egyik szereti produkálni magát. (a másik inkább csendes megfigyelő mindenben, tudom hogy ő is tudja szinte ugyanazokat a verseket, mert múltkor is a fűrdőkádban, ahol csak én hallottam, elmondta, de máshol nem). Nagy kópék, szeretnek együtt játszani, veszekedés nagyon ritkán van (koppkoppkopp), általában akkor ha fáradtak már vagy betegek. Számítógép nem érdekli őket, nincsenek ideengedve, tegnap volt az első, hogy vonatokat szerettek volna, és mivel aznap nem mentünk az állomás felé, itt a neten néztek egy-egy vonatos kis filmet a youtube-on, ahol mennek az igazi vonatok, azokért rajonganak nagyon!!! Meg aminek kereke van, és berreg. :-)

Tévében van egy-két mese ami leköti őket, de nem nagyon szeretik.

Lányom ennyi idősen szerette a meséket, de ő is csak válogatva nézte, és csak amennyit engedtem neki. Számítógép neki sem volt engedve, most nemrég játszott egy sminkes játékkal, pár napig érdekelte, azóta nem is járt errefelé ( 4 éves). Ő is már szépen beszélt 2 évesen, de szerintem ez semmit nem jelent. Inkább genetika, én is nagyon korán beszéltem és verseltem. Ha már utánozza a szavakat, akkor semmi gond nincs, hamarosan le sem fogod tudni lőni, annyit fog dumálni!

Lökdősődés is "normális", nem tudják még mit szabad, mit nem, el kell nekik mondani, valószínű elsőre nem fogja megérteni, vagy legalábbis azonnal nem oldódik meg ez a dolog, többször kell elmondani neki.

Én a tévét, de főleg a számítógépet még hanyagolnám amennyire lehet. Amúgy egy nagyon édes, és normális két évesed van!

2012. okt. 4. 14:35
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A fiam augusztusban volt 2 éves, akkor kb. 10 szót tudott, most már 50-et, de sokszor még ő is hablatyol, mutogat. Sokkal hisztisebb és vadulósabb lett, és a szelektív süketsége :) is egészen előrehaladott, de összehasonlítva a többi gyerekkel a játszón és bölcsiben (amit most kezdett) még mindig elég nyugis típus :)

A youtube-t/egeret kiválóan kezeli, de maximáltam már a mesék számát - ezt előre megbeszéltem vele, hányat lehet (3-ig már tud számolni) és akkor nincs is hiszti, ha ezt tartjuk és ő választhat.

Evésben nagyon válogatós, állandó a közelharc, de szép lassan azzal is haladunk (fél évig csak 3 félét evett, ma már vagy 7-et...)

2012. okt. 4. 14:42
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Lánykám kétévesen leszokóban volt a pelóról, akkor kezdett beszélni (első szó 2 év 1 naposan), rajzolgatott (nem felismerhető dolgokat), elég ügyesen színezett, elég önállóan öltözködött (cippzár összeillesztése, meg persze a cipőkötés semmilyen szinten nem ment, de póló, nadrág, le-fel rendben ment). Kisebb gyerekeket nem igazán kultiválta, nagyobbakat inkább. Irigy volt mint a kutya. Tv, számítógép nem érdekelte. Könyveket, ritmusos verseket szerette. Rengeteget jártunk játszóra.
2012. okt. 4. 14:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Nallunk ugyan olyan volt a helyzet mint a harmadik valaszadonal. A tv 5 percig lekototte de akkor is csak a forma 1, motorcross es a top gear amibe autok vannak. Semmilyen mese nem erdekelte csak a vad autos programok. Autos magazinok nallunk meg nagyon bejottek. :)

Rohanglas meg a labda szinten kedvenc volt. Ha nem mehetett ki az udvarra akkor az egyik szobabol rohangalt a masikba. :) Az orditas az nallunk is slager volt 2 evesen es azota is (32 honapos) ha valami nem ugy tortenik ahogyan o elkepzelte.

Kisfiam beszel mar regota mondatokba de o 1 eves kora ota bolcsis es ott kenytelen volt megtanulni eleg hamar, hogy megertsek az igenyeit. Szinten ennek koszonhetoen rengeteg eneket meg mondokat tud.

Viszont mi a szobatisztasag teren meg fenyevekre allunk. Kezaugyessege sem az igazi mert sajnos semmi fejleszto jatek (gondolok itt kirakora, puzzle-re, epito jatekokra, gyurma...) nem koti le csak az autok. Nagyritkan legozik de abbol is termeszetesen csak a forma 1 valtozattal ami autos.

Persze en is szeretnek valtoztatni bizonyos dolgokon es fejleszteni egy kicsit a kezugyesseget de ha nem erdekli sajnos nem tudom raeroltetni. Talan majd kedvet kap hozza valamikor.

2012. okt. 4. 17:27
 9/13 anonim ***** válasza:
szivesen néz tévébe mesét ,vagy a youtobun az elmo világát ,és szeret énekelni és szivesen játszozik ha azt mondom megyünk a játszora akor hoza motorját.vonatal,autoval,legoval is szivesen játszik.
2012. okt. 4. 19:16
 10/13 anonim ***** válasza:

Májusban volt 2 éves a fiam, ő szeret mesét nézni, ami nekem áldás néha, mert van pár perc nyugtom:-). nálunk a TŰzoltó Sam, és a Kisvakond a menő. De korlátozva, mert egész nap elnézné. Ő elég régóta beszél, és mondja-mondja-mondja, pont mint az anyja:-),sokáig csak a szavak elejét mondta ki, de mióta mesét néz azóta beszél "szépen", persze sok szót elhadar, de ez majd tisztulni fog. Szépen mondókázik,énekel, zenél. Mindenféle hangszer a kedvence(a szomszédok legnagyobb örömére, gondolom én, mondjuk nem panaszkodtak eddig). Ez így volt 2 évesen is. Kézügyessége fantasztikus, mondjuk ez is genetika, nekem is nagyon jó,anyumnak, is sőt a nagyszülőknek is, és apai ágon is hasonló. Ez már hamar megmutatkozott nála. Nagy kedvenc a munkagépek, repülők, vonatok. Pont 1 hete rakta ki először egyedül a 9db-os puzzle-t, amin markoló, repülő, vonat van. Szeret "olvasni". Lego ha heti 1* előkerül max, nem köti le igazán.

Július óta szobatiszta, szeptember óta ágytiszta.

És a sok pozitíum után a "negatívumok" :-)

Mindennek ott kell lennie, ahol a helye van, ami sokszor kiborító, vannak olyan szokásai, hogy a reggeli "kávét" csak a kanapéján hajlandó megenni. Önző eléggé, de ez most a napköziben ugy tűnik kezd megoldódni, és ha valaminem tetszik neki, akkor csapkod, vagy verekszik,ami 4 hónapja még kiborító volt, mert utáltam vele közösségbe menni, azért mert ilyen, de a folyamatos rászolás stb... által nagyon sokat javult, most már csak akkor van gond, ha fáradt, és már látom mikor kezd "eldurrani az agya", és akkor gyorsan terelem a figyelmét. DE pár hónaposan úgy éreztem, hogy őt mindenki utálnifogja mert ilyen, pedig itthon ilyet nem lát, meg folyamtosan rá van szólva, nem hagyom ott, nagyon figyelek rá közösségben is. Szabálykövető rettenetesen.Nem veszi fel az új dolgokat(ruha, cipő)előtte pár napig kint van az előszobába, megbarátkozik vele. Vanna dolgok amiket nem szabad neki, abból nem engedek, hiszti nem vészes, de mostmár töbször próbálkozik, de próbálok én lenni a főnök.:-) Cumizik, és nem tudom, mikor fogom leszoktatni :-(

2012. okt. 14. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!