Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek sorban jöttek a gyereke...

Akinek sorban jöttek a gyerekek és csak gyest kaphat-munkahely megszűnt stb-miért kevesebb mint az aki ikreket szül? Nekik miért jár dupla-tripla gyes, nekünk miért nem?

Figyelt kérdés
nem az ikresek ellen vagyok,hanem a jogszabály ellen!
2012. okt. 1. 12:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Csakhogy az ingyen tankönyv az államé, nem a gyereké, év végén vissza kell adni új állapotban. Sem beleírni nem lehet, sem elővenni évekkel később, hátha kellhet.

Ingyen tankönyv nálam azt jelenti, hogy nekem adják örökbe. Tévedek?

2012. okt. 1. 14:32
 12/17 anonim ***** válasza:

Nos, én számoltam:

Legyen 1 év a korkülönbség a gyerekek között, akkor:

fél év TGYÁS

fél év gyed,

fél év tgyás

1,5 év gyed

1 év gyes ez 4,5 év alatt

Összesítem úgy hogy legyen a gyed és TGYás 95 ezer ft

1 év tgyás 12*95e=1140e

2 év gyed 24*95e=2280e

1 év gyed 12*25e=300e

Összesen 3720 e ft 4,5 év alatt

4,5 év alatt ikrekkel:

fél év TGYÁs: 6*95 =570e

1,5 év gyed: 18*95 =1710e

2,5 év dupla gyes 30*50=1500e

Összesen így 4,5 év alatt3780 e ft.

Hajjaj, kapnak az ikresek ezek szerint a 4,5 év alatt 60ezer forinttal többet. :-)

2012. okt. 1. 14:32
 13/17 anonim ***** válasza:
51%
Nekem baromi sok könyvem van amibe belese néztek csak meg kellett venni, vagy át tértek másikra és a két évvel kisebbik már teljesen másból tanult. A pincében porosodik nagy része, ennyire azért nem nagy kincs egy gyerek tankönyv. Könyvebe általában nem is kell beleírni csak a munkafüzetbe szoktak.
2012. okt. 1. 14:36
 14/17 anonim ***** válasza:
36%

2-3 gyerekkel azért anyuka több időt, energiát, karriert "áldoz" fel, akárhogy is nézzük.

Szeretjük a gyerekeinket, de lássuk be a gyerekneveléssel feladjuk a karrierünket a nagy általánosságban.

2-3 gyerek 5-6 év kiesés a munka világából, illetve minél több idő telik el, annál valószínűbb, hogy soha többé nem lesz jó állása a többgyerekes anyukának.

2012. okt. 1. 14:42
 15/17 anonim ***** válasza:
49%
Most ez is olyan, hogy senki nem kényszeríti, hogy maradjon otthon 5-6 évig. Persze az elején nagyon fontos az anya a gyerek életében de később ahogy növekszik akár már az apa is elmehet gyesre, vagy vissza is térhet dolgozni 1-2év után, nem törvényszerű hogy otthon kell maradni gyesen.
2012. okt. 1. 14:51
 16/17 anonim ***** válasza:
70%

Úgy gondolom, mindenkinek a saját döntése (+férj) és elhatározása, hogy több gyerek mellett feladja-e a karrierjét, munkáját vagy sem. Nekem többgyerekes anyuka munkatársaim is vannak, akik vissza tudtak térni a munkába, felelős állásba. Sőt, akár ügyvezető igazgatói pozíciókban is vannak többgyerekes (jó mondjuk 2 az általános, de van 3 gyerekes is)anyák a munkahelyemen. De mindegyikre igaz, hogy nem voltak otthon 5-6-8 éveket a gyerekekkel, hanem az Észak- és Nyugat-Európában teljesen megszokott és elfogadott szemlélet szerint 1-másfél év múlva visszatértek dolgozni. Vannak olyanok, akik a gyerek 2-3 éves koráig 6 órás állásban vannak, persze tudom, ez nem mindenhol megoldható. Meg persze az sem, hogy ha beteg a gyerek, akkor folyton betegállományban legyenek otthon. Ilyenkor nagyik, bébiszitter, keresztmama stb. kell, hogy besegítsen.

A kalkulációhoz néhány hozzászólással előbb: szerintem hasznos így látni az összehasonlítást, de az a bér függvényében változik, hogy éppen ikrekkel vagy nem ikrekkel jön-e ki jobban az ember, mert azért a TGYÁS nem mindenkinek 95ezer (ha mondjuk jól keresett), a GYED-nek is van maximuma, de nem mindenki azt kapja... stb., szóval attól függ, hogy mi jön ki, hogy éppen mekkora fizetéssel kalkuláljuk.

2012. okt. 2. 09:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, a számolgatós vagyok. Azóta már észrevettem, hogy rosszúl is számoltam, így nem is az ikres kap többet, ....mindegy.

Azért számoltam ugyanazzal az összeggel, hogy kb ugyanolyan keresetű két személy által kapott összegek jöjjenek ki, mert csak ezt lehet igazán összehasonlítani. Ha még hozzátesszük hogy azokat is amit te írtál, még siralmasabb az ikres helyzet.

2012. okt. 2. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!