Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek sorban jöttek a gyereke...

Akinek sorban jöttek a gyerekek és csak gyest kaphat-munkahely megszűnt stb-miért kevesebb mint az aki ikreket szül? Nekik miért jár dupla-tripla gyes, nekünk miért nem?

Figyelt kérdés
nem az ikresek ellen vagyok,hanem a jogszabály ellen!
2012. okt. 1. 12:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%

Mert ugyanazt a pénzt megkapod gyerekenként, amit ő megkap, csak egyszerre.

Pont ugyanannyi jár/gyerekre.

Nekik egyszerre vannak nagyobb kiadásaik. A rendszer ez esetben nem rossz, a te gondolkodásod az, gondold át.:)

ők azért lázadhatnának, hogy ha te évekig otthon vagy, akkor miért kapsz többet.

2012. okt. 1. 12:36
 2/17 anonim ***** válasza:
13%
tripla gyes nincs ugy tudom.amugy az elso babarol sokmindent orokolhet a masodik,de ikreknel tobb dologbol dupla kell.
2012. okt. 1. 12:38
 3/17 A kérdező kommentje:

én miben kapok többet? 1 gyes,2 családi. nekik 2 gyes,2 családi. nem értem mit gondolok én rosszul. a kiadások nekem is egyszerre vannak. dolgozni én sem tudok elmenni kicsik mellett.

újra leírom h nem vagyok ikres anyuka ellenes!!!

2012. okt. 1. 12:39
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Hármasikres anyuka vagyok.

Gondolom, azért van így a jogszabály, mert 2 éves korig a GYED járt (már akinek volt előtte munkahelye, és jogosult rá). 2 - nem iker - gyerek között min 1 év korkülönbség van, de inkább ennél több, másfél-2 év (biztosan van erre statisztika). Azaz amire a kisebb gyerek 2 éves lesz (aki után GYED-re vagy jogosult), addigra a nagyobb már betölti a 3 évet, azaz már nem kaphatnál utána GYES-t sem. Nem tudom, mennyire írtam le érthetően.

Amúgy megjegyzem, hogy a TGYÁS és a GYED 2 vagy 3 gyerek (ikrek) esetén is pont ugyanannyi, mint 1 gyereknél, azaz nincs dupla meg tripla GYED, pedig a dupla-tripla kiadás majdnem megvan, hiszen kiságyat, pelenkát, popsitörlőt , tápszert stb. meg kell annyiszor venni, és a ruhát sem tudják egymástól örökölni.

Nem tudom, a gyesb-ől ki tud megélni, mi biztosan nem, úgyhogy nekem vissza kellett mennem dolgozni. Úgyhogy nem "élősködtem" az állam pénzén, nem vettem igénybe ezt az "óriási" juttatást...pedig tényleg járt volna a 3x-os gyes.

2012. okt. 1. 13:14
 5/17 anonim ***** válasza:
58%

Pedig nagyon iker-ellenes a kérdésed...

Tripla gyes nincs.

Amúgy én mint ikres anyuka, miért nem kaptam dupla gyedet? Mert hiába 2 gyerekem van, csak egy után kaptam. Ez igazságos???

Szerintem inkább azon hőbörögj, hogy a 3 gyerekes akkor is mindenre támogatást kap, ha milliomos. Ez nagyobb arcátlanság.

2012. okt. 1. 13:31
 6/17 anonim ***** válasza:
73%

Amúgy a "sorban jöttek a gyerekek" az egyéni döntés. Az ikrek nem.

Akinek meg kevés a szimpla gyes, az menjen a két gyerek között vissza dolgozni.

Ha meg megszűnik a munkahely, és problémás a megélhetés, akkor nem kell gyorsan összehozni még egy gyereket.

AZ ikrek az nem választás kérdése.

Nagyobb gondok is vannak ebben az országban a dupla gyesnél a szociális juttatások terén is.

2012. okt. 1. 13:45
 7/17 anonim ***** válasza:
88%
Azért mert te megszülöd az elsőt otthon vagy 2. évig gyesen majd megszületik a másik és ismét kapsz 2. évig gyest. Míg ezt az ikrek egyszerre kapják meg egyszerre születik két gyerek így nem 4 év alatt kap 2. gyest hanem 2 év alatt kap két gyest. Ebből a szempontból még te jársz jobban is hiszen te 4 évig vagy otthon min ő 2 évig.
2012. okt. 1. 14:11
 8/17 anonim ***** válasza:
31%

Mifée támogatás van 3 gyerekre? Mert rohadtul semmi!!!!!

Ha apuka nem keres fél milliót bruttóban, akkor semmi kedvezmény nincs a nagycsaládosoknak!!!!

A tankönyv, ovi féláron???? ugye viccelsz. Pitiáner összeges. Semmi kedvezmény nincs 3 gyerekre, csak gazdagéknál. A gazdagokat kell támogatni.

2012. okt. 1. 14:14
 9/17 anonim ***** válasza:
26%

Hát igen, én sem értettem, hogy 2 éves fiam mellé megszületett a kistestvér, akkor a nagyobbra miért vontak el minden pénzt? Miért nem jár rá legalább a gyes, hiszen otthon vagyok vele, pelenkás, eszik, iszik, öltözik.

És nem minden esetben van testvérek között öröklésre lehetőség fiú-lány, téli-nyári baba, .......

3 gyereknél is csak egy juttatás van, függetlenül, hogy kicsi a korkülönbség. Ovi sincs ingyen, sőőőt, havi 15 e ft, mert ebédpénz, csoportpénz, gyümölcspénz, festék, papír, ceruza, +ruhák......

De akkor a Kövér László ne pofázza azt, hogy a nők kötelessége a szülés és ők ezt támogatják. Mert rohadtul nem támogatják.

2012. okt. 1. 14:19
 10/17 anonim ***** válasza:
87%

Én nem szólnám ezt sem le mert két gyerekre 45.000 Ft könyvpénzt tudnám másra is költeni.

Nekem semmi bajom ezzel sem mert tudom, hogy három gyerek nem kis kiadás de sokszor írják, hogy persze ingyen tankönyv. Én annak is tudnék örülni.

Mintha valami sértés lenne, hogy ő ingyen kap. Pedig egyáltalán nem az.

2012. okt. 1. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!