Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 vagy több gyerekesek, ti is...

3 vagy több gyerekesek, ti is szoktatok kikapcsolódni?

Figyelt kérdés

Sok 1-2 gyerekes írja itt, hogy mama-papa, vagy megbízható valaki vigyáz a gyerekekre, ők kikapcsolónak, (akár 2 órára, akár 4 -5 napra vagy többre is). Ez még ok is, nagyszülők bírnak is általában még 1, vagy 2 gyerekkel. De akiknek 3 vagy több van, rá lehet e bízni őket nagyszülőkre? Arra gondolok főleg, mikor mindhárom kicsi. (nekem 4 év alattiak mindhárman még pl), de mondjuk legyen hogy mindegyik 8 év alatti.

Mi a véleményetek erről?

Mert ok hogy elvállalja a nagyi mondjuk, de csak te (mi) tudod (tudjuk) mennyit kell utánuk rohanni, milyen tud lenni egy-egy nap még a rutinunkkal is.

2012. szept. 30. 13:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem 4 kicsi gyerekem van. Mi abban állapodtunk az apjukkal anno, hogy mindkettőnknek van egy olyan napja a hónapban, amikor a másik vigyáz a gyerekekre. Ha más lehetőség nem is lenne, ez még működhet nálatok is. Én a nagyszülőket is igénybe veszem néha akár együtt is elviszik őket, egy hónapban egy alkalomba azért ők sem rokkannak bele :) Vagy megosztva a gyerekek. A kicsi (14 hós) az egyik helyre, a másik három (3-7 évesek) a másikra. Ha mennem kell valahova, akkor a barátnőim is elvállalják valamelyiket vagy többet, ahogy nálunk is jöhetnek az ők gyerekei.
2012. szept. 30. 14:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Most nézem, hogy több napos megoldást is kérdezted. Mi most voltunk a gyerekek születése óta először kettesben nyaralni a férjemmel egy hétre. A kicsire anyukámék vigyáztak, a másik három gyerekre anyósomék.
2012. szept. 30. 14:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy beleokoskodok, én nem vagyok többgyerekes, sőt, a szüleimnek is csak ketten voltunk öcsémmel, de amikor már ovisok voltunk, akkor minden nyáron mentünk egy hétre a nagymamámékhoz, de nem csak ketten, hanem plusz még a két unokatestvérem, így négyünk között átlagosan fél-fél év különbség volt, nagyobbik unokatesóm például csak két hónappal fiatalabb nálam, öcsém és a kisebbik unokatestvérem között meg egy év van.

Ez minden nyáron alap program volt, nagyszüleink pedig a legnagyobb örömmel nyaraltattak minket. Igaz, náluk annyiból jó volt a helyzet, hogy volt egy nagyobbacska hétvégi házuk, jó nagy udvarral, szóval nem egy kicsi lakásban kellett négy kisgyereket őrizniük :)

2012. szept. 30. 15:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Bár tudom, akkor más világ volt, de minket gyerekként nyáron mindig leadtak a nagyszülőknek: összesen volt, hogy 6 gyerek volt a mamánál (unokatestvérek, féltestvérek). Imádtuk, minden évben vártuk hogy mehessünk :-)

Mamám is jól bírta, most is emlegeti azokat az időket, meséli a lányomnak hogy miket csináltunk.

Szóval úgy gondolom, ha a nagyszülők rábólintanak akkor semmi akadálya :-)

2012. szept. 30. 16:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk 3 gyerek van, legkisebb 2 éves lesz, és a nagyszülők (nagyi + papa) bevállalják őket 1-1 napra vagy hétvégére. Sőt, nyáron elvitték őket nyaralni a Balcsira is 1 hétre.

A másik nagyi viszont nem vállalja be őket még pár órára sem.

2012. szept. 30. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!