Hány órát tölt az oviban, bölcsiben gyermeked?
Most még itthon vagyok szabadságon és fél 9-re viszem őket (1 ovis és 1 bölcsis) és fél 4-re megyek értük. Ez 7 óra. Eleinte csak délelőtt, később 3 műszakban fogok dolgozni.
Általában a férjem viszi majd őket kb 7-re. Ha 2-ig dolgozok, akkor se tudom őket sokkal hamarabb hozni, mert 3-kor uzsonnáznak, kb negyed 4-re fejezik be. Ez 8-8 és fél óra.
De ha 6-ig dolgozok, akkor a férjem tud kb fél 6-ra értük menni. Ez már 10 és fél. Elég sok, de ez kb havonta 2-3-szor fordulna elő. Természetesen ha éjszakázok, akkor tudom őket reggel később vinni, viszont akkor megint csak fél 6-ra tud értük menni a férjem. Ez 9 óra.
Szóval leggyakrabban 7-8, néha pedig 9-10 órát töltenének ott.
Csak azért kérdezem ,mert mindig elmondják szülőin, hogy 8 óránál többet ne nagyon legyen ott a gyerek.
Ja, igen. Azt elfelejtettem írni, hogy azért csak havi 2-3 eset lesz, hogy sokáig maradnak, mert a többi esetben anyukám értük tud menni. Csak ő is 3 műszakban dolgozik, ezért nagyon össze kell hangolni mindent.
Ebéd után azért nem akarom őket elhozni (még akkor se ha éppen szabadnapos vagyok) mert itthon egyik sem alszik és ilyenkor tudnék ügyeket intézni, nagytakarítást csinálni stb. Persze azért néha majd csinálunk olyat is, hogy ebéd után játszótér stb.
Szerintem nem az ott töltött idő hosszúsága a fő gond hanem a rendszertelenség. Fél 9-re, 7-re, negyed 4-ig, 6-ig, ebéd utánig. Anya visz, apa hoz, mama visz, anya hoz stb.
A pici gyerekeknek az ad biztonságérzetet ha tudják, hogy mi mi után jön, van egy napirend amit ismernek stb. Így szerintem folyton össze lesznek zavarodva...
Valami rendszert vinni kellene az életükbe valahogy.
Általában valamivel 8 előtt érünk oda az oviba, így én is beérek 8-ra, és 4-re megyek érte. A fiam le is szedné a fejem, ha négy előtt mennék, mert uzsi után fél 4-kor mennek ki az udvarra, és imád kint lenni :)
Olykor nekem is lenne olyan, hogy csak fél 6-ra érnék oda, de olyankor megy érte anyukám vagy apukám, máshogy nem is igazán tudnám megoldani, mert 5-ig van csak nyitva az ovi.
az én fiamat nem zavarta meg,hogy változó,hogy mikor visszük,hozzuk.én 12 órázok,egyik nap 07-19,másnap 19-07 és van két szabadnapom.az apja 07-17-ig dolgozik minden nap.így amikor pihenős vagyok,meg éjszakás előtt,akkor fél kilenctől fél négyig van.ha nappalos vagyok,akkor 06.30-16.30-ig van.éjszakás után 06.30-15.30-ig van.már összeszámoltam,heti szinten így kevesebbet van oviban,mint az a gyerek,aki menden nap bent van 7-16.30-17-ig.
és mint írtam,őt nem zavarja,hogy így van,megérti,hogy össze-vissza dolgozok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!