Szót fogad a gyermeked? Valami jó tipp, hogyan lehet engedelmes gyermeket nevelni?
Következetességgel. Ha mindig az történik, amit megígérsz, az már egy jó alap. Akkor is ha jó, és akkor is, ha nem. Ha azt mondod, ne csináld mert ... akkor tartsd is be! De ne ígérj olyat, illetve ne fenyegess olyasmivel, amit nem tartasz be.
A tiltás előtt mindig legyen egy figyelmeztetés. Másodszorra jöjjenek a következmények. Soha ne változtass, adj engedményt ilyenkor, és ami még fontos: ami ma tilos, az holnap is az, és amit ma szabad, azt máskor is. Ne zavard össze, legyenek egyértelműek a szabályok. Új helyre érkezés előtt érdemes ezeket előre tisztázni. Ha nem egyedül neveled, akkor a szabályokat együtt hozzátok meg, ne egymás ellen dolgozzatok. Ha pedig bármelyikőtök olyat mondott, amivel a másik nem ért egyet, akkor is ahhoz alkalmazkodtok a gyerek előtt, a későbbiekben négyszemközt tisztázzátok, hogy mit nem helyeseltek, hogyan kell reagálni legközelebb. Szerintem a szülőség csapatmunka és fontos, hogy ti biztosan tudjátok mire-mit akartok reagálni és tartsátok is be. Eleinte át kell gondolni egy csomó mindent és tök tudatosan csinálni, de néhány hét-hónap alatt reflexesen menni fog, és a gyerekek is valahogy lenyugszanak. Baráti párnál láttam a változtatások eredményét, remekül sikerült. Csak a kezdet nehéz.
Én bevezettem a sarokba állítást!
Ha rossz, 3 x szólok, ha akkor is folytatja, megy a sarokba, addig ki nem jöhet, míg bocsánatot nem kér!
Ha kijön, vissza viszem a sarokba ha még nem kért bocsánatot!
Ez bevált, most már elég csak szólnom ha nem hagyod abba mész a sarokba!
Na meg néha szoktam 'zsarolni' kap cukorkát ha valahol vagyunk, de már únja magát és rendetlenkedik. Pl. Bankban ki kell várni a sorunkat, akkor megígérem nemi ha jó lesz kap 1 Pez cukorkát, akkor ha már jön megy unja magát, akkor megmondom neki ha rossz vagy nincs cukorka, ül is vissza, és haza felé megvesszük, vagy itthon is van már tartalékban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!