Mi így tettük le a cumit. Érdekel a tipp?
sziasztok! tudom, hogy cumis gyerekek anyukáinak ez komoly agyalás, elvegyük, ne vegyük, mikor és hogyan.
én is ezen tipródtam sokat, ezért leírom a mi tapasztalatainkat, hátha valakinek segít.
A fiam elmúlt 2,5 éves, a cumijáhöz következetesen ragaszkodott alvásnál és ha épp eszébe jutott. volt, hogy nappal sem tudtuk kikönyörögni a szájából. megfigyeltem, hogy néhány alkalommal cumi nélkül aludt el, tulajdonképp csak megszokásból vitte az ágyba.
elkezdtem neki mesélni, hogy az álom manók lehet egyszer elviszik a cumit, mert kell a kicsi baba manóknak (minden este mesélek neki a manókról, akik szép álmokat hoznak neki). egyik este, amikor elfelejtkezett a cumiról, eldugtam és reggelre ajándékot tettünk az ágy mellé (apával előre beszereztetve). nagyon örült neki.
kereste néhányszor a cumit, de sosem volt érte igazán hiszti, vagy sírás - inkább emlegette, amikor nagyon fáradt volt.
most telt le a 3. cuminélküli hét, pár napja nem is hozza szóba. kezdem úgy érezni, ez a feladat kipipálva. persze még van gondunk a szobatisztasággal és az önálló evéssel :D úgy gondolom, magától ő nem mondott volna le a cumiról, de ez a módszer kemény és kímélő is volt.
remélem, másnak is ilyen könnyen sikerül a cumi-ügy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!