Mi tévő legyek? Elszomorít nagyon!
Van egy nagyfiam 5éves. Születtet egy huga,aki lassan 6 hónapos már. És semmit de semmit (szószerint) nem érdekli,nem foglalkoztatja a fiamat!
Nagynéha kap egy puszit,de akárhogy is akarom a mindennapi dolgaunkba bevonni,nem érdekli. Hőzöng,hogy ő minek legyen ott egy pelusozásnál,se fürdetés nem érdekli,semmi semmi :(
Nagyon elvagyok keseredve,hisz amíg pocakban volt várta ő is nagyon,de ahogy kibújt nem érdekli. Azt hittem ez max 1-2 hónapon belül elmúlik,de a kicsi maholnap már fél éves.
ja igen ami még fontos lehet "csak" féltestvérek.
Mi tehetek? Volt már valaki ilyen szituban?
Nem kell tenned semmit, miért lenne az baj, hogy egy ötéves fiút (vagy akár lányt) nem érdekelnek a kisbabák? Majd ha már tudnak együtt játszani, biztos jól ellesznek, vagy éppen csepülik egymást, minden normális testvérpár :o)
Szerintem ennek semmi köze ahhoz, hogy féltestvérek.
Ne erőltesd,ha nem akarja!! Valóban,semmi köze a féltestvérséghez a fiad viselkedésének! Ő már "nagy fiú",ezért csinálja. Semmi gond nincs ezzel! Bár most ilyen elhúzódó,de amikor a lányodnak szüksége lesz a bátyjára,akkor nem hagyja cserben!! :-)
Jó babázást!! :-)
Üdv: 3 lányos,21hkm
Ne erőltesd, ne akard erőszakkal bevonni a kicsi körüli teendőkbe!
Majd ha már elkezd mászni, lépegetni akkor szerintem javulni fog a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!