Szerintetek az normális hogy az óvónő rámszól az 1 hete ovis gyerekem miatt hogy nem alszik meg sokat futkoz? Azt mondja beszéljek vele mert nem hagyja nyugton őket mikor a többiek alszanak.
Azért nem kell kivenni. A többieknek igazuk van, de lehet, hogy egy kicsit durván fogalmaztak.
Az ovi jót tesz neki, szocializálódik, megtanulja a szabályokat.
A lányom 4 hete kezdte a bölcsit. Sokkal szófogadóbb lett, elpakol maga után, és rájött, hogy "hol a helye". (persze vezető pozícióba van)
Én elbeszélgetnék az óvónővel, hogy oldják meg ők a feladatot, gondolom nem ő az első gyerek, aki 1 hét után nem alszik el. Szóljanak rá, hogyha nem is alszik, akkor csöndben feküdjön, ne zavarja a többieket. Persze ehhez az is kell, hogy az óvónő türelmes legyen, ne akarja, hogy az első naptól rendben menjen minden.
Nálunk a Dadus néninek nem az a fő feladata, hogy vigyázzon a gyerekekre. Ő intézi a reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát, takarítást, gyerek átöltöztetését, ha bepisil pl, kimos stb.
Alvás idő alatt lehet, hogy Ő is ebédelne, plusz eltakarítja a gyerekek ebédjét, és előkészíti az uzsonnát. Nem igazán ér rá egy zajongó gyereket lefoglalni. Az óvónéni meg az alvókkal van.
Az én egyik lányom is csak ritkán alszik el, de sosem zajong, csöndben fekszik. Most középsős, de kiscsoportban is ez volt.
AZ óvónénire is van 15 (nálunk 25) másik gyerek, akikkel foglalkozni kell, nem szólhat az egész nap 1 rakoncátlan kisfiúról.
De szerintem nem lesz gond. Megszokja hamar a rendszert a kisfiad, és az óvónénik és a dadus is kiismerik majd, tudni fogják mi válik be nála, hogy fegyelmezzék.
De neked is beszélgetni kell vele sokat, hogy mit lehet és mit nem. És előbb-utóbb beérik a dolog.
Hát akkor mikor akarod elkezdeni a világra nevelését? Nem bántásból, hanem tényleg kérdezem...szerinted akkor mikor érett meg arra hogy alkalmazkodjon bizonyos szabályokhoz?
Sajnos előbb utóbb muszáj lesz neki...
Elképesztő a hozzáállásod. Mégis hogyan "nevelted/neveled" a gyerekedet?
Ismerek egy ilyesmi kisfiút, pedagógus az anyja, hát 1 hónap alatt nem szokott be, örjöng, tajtékzik, teljesen antiszociális.
Játszótéren mindenki kerüli, mert egy agresszív, önző, akaratos gyerek. 3,5 éves.
Anyja szerint így kell "nevelni", hagyni szabadon. Na ez lett belőle. Tök gáz.
Vidd szakemberhez a gyerekedet, s ne az óvónéniket szidd!
Honnan a fenéből veszed, hogy JÓ, ha hiperaktív egy gyerek????
Szabályok mindenhol vannak. Már a bölcsődékben is igazodni kell az intézmény szabályaihoz, és nem az intézmény alkalmazkodik csoportonként 10-20 gyerek eltérő igényeihez. Óvodába ez sokkal határozottabban jelen van.
Ha nem kezded el nevelni a gyereket, pár év múlva lesz egy antiszociális, szabályokat elutasító, alkalmazkodni képtelen gyereked.
Te választottad az ovit, nyilván tudatában voltál annak, hogy alvás időben aludni kell, vagy legalább is csöndben lenni.
Vidd el Waldorf oviba, ott nincs alvás, és 1-kor el kell hozni a gyerekeket, ebéd után, mert ott meg ez a szabály.
Speciális igényekhez speciális intézmény kell.
hát nem 3 évesen,persze most is nevelem bizonyos dolgokra de azok inkább a viselkedésre vonatkoznak és a mindennapi dolgokban való hozzáállásra.de soha nem erőltetnék rá olyat ami ha nem történik meg akkor sincs semmi,csak azért mert hogy nekem kényelmesebb legyen.az a lényeg ha nem alszik akkor nem alszik,nincs mit tenni,itthon sem tudtuk soha rávenni hogy aludjon,oviban sem nagyon fog menni szerintem.
TOVÁBBI VÁLASZOKAT nem kérek eleget "segitettetek" eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!