Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek az normális hogy...

Szerintetek az normális hogy az óvónő rámszól az 1 hete ovis gyerekem miatt hogy nem alszik meg sokat futkoz? Azt mondja beszéljek vele mert nem hagyja nyugton őket mikor a többiek alszanak.

Figyelt kérdés
amúgy eddig sem aludt csal elvétve és az tny hogy energikus de egy gyereknek szerintem ez a dolga.a dadának meg az hogy vele legyen és vigyázza,nem az hogy sírjon hogy nem alszik a gyerek.egyébként egy nő mondta hogy őt már hivták fel telefonon hogy vigye haza a gyereket mert nem alszik.
2012. szept. 26. 07:52
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem kell kivenni. A többieknek igazuk van, de lehet, hogy egy kicsit durván fogalmaztak.

Az ovi jót tesz neki, szocializálódik, megtanulja a szabályokat.

A lányom 4 hete kezdte a bölcsit. Sokkal szófogadóbb lett, elpakol maga után, és rájött, hogy "hol a helye". (persze vezető pozícióba van)

Én elbeszélgetnék az óvónővel, hogy oldják meg ők a feladatot, gondolom nem ő az első gyerek, aki 1 hét után nem alszik el. Szóljanak rá, hogyha nem is alszik, akkor csöndben feküdjön, ne zavarja a többieket. Persze ehhez az is kell, hogy az óvónő türelmes legyen, ne akarja, hogy az első naptól rendben menjen minden.

2012. szept. 26. 08:37
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a Dadus néninek nem az a fő feladata, hogy vigyázzon a gyerekekre. Ő intézi a reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát, takarítást, gyerek átöltöztetését, ha bepisil pl, kimos stb.

Alvás idő alatt lehet, hogy Ő is ebédelne, plusz eltakarítja a gyerekek ebédjét, és előkészíti az uzsonnát. Nem igazán ér rá egy zajongó gyereket lefoglalni. Az óvónéni meg az alvókkal van.

Az én egyik lányom is csak ritkán alszik el, de sosem zajong, csöndben fekszik. Most középsős, de kiscsoportban is ez volt.

AZ óvónénire is van 15 (nálunk 25) másik gyerek, akikkel foglalkozni kell, nem szólhat az egész nap 1 rakoncátlan kisfiúról.

De szerintem nem lesz gond. Megszokja hamar a rendszert a kisfiad, és az óvónénik és a dadus is kiismerik majd, tudni fogják mi válik be nála, hogy fegyelmezzék.

De neked is beszélgetni kell vele sokat, hogy mit lehet és mit nem. És előbb-utóbb beérik a dolog.

2012. szept. 26. 08:57
 13/32 A kérdező kommentje:
ti nagyon másképp látjátok a dolgokat mint én.a nagy mozgásigényt nem kezelni kell hanem örülni neki.az meg hogy egy 3 éves gyerekre ráeröltssem a felnőtt világ szabályait az egy vicc.én nem igy szeretném nevelni a lányomat.és én itthon nem tudom arra nevelni hogy csendben legyen pihanőidőben,mert az csak az oviban lehet megoldani.de több gyerek van aki nem alszik és 3 óvónő van 15 gyerekre.egyikük simán kimehetne az udvarra a nem alvókkal míg a többiek pihennek.De ahogy látom ebben az oviban többet számit a dadák kényelme mint a gyerekek igényei.amúgy semmi gond nincs a lánnyal csak ő egyszerűen nem alszik délután,és mozgékony.
2012. szept. 26. 08:58
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor mikor akarod elkezdeni a világra nevelését? Nem bántásból, hanem tényleg kérdezem...szerinted akkor mikor érett meg arra hogy alkalmazkodjon bizonyos szabályokhoz?

Sajnos előbb utóbb muszáj lesz neki...

2012. szept. 26. 09:05
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Elképesztő a hozzáállásod. Mégis hogyan "nevelted/neveled" a gyerekedet?

Ismerek egy ilyesmi kisfiút, pedagógus az anyja, hát 1 hónap alatt nem szokott be, örjöng, tajtékzik, teljesen antiszociális.

Játszótéren mindenki kerüli, mert egy agresszív, önző, akaratos gyerek. 3,5 éves.

Anyja szerint így kell "nevelni", hagyni szabadon. Na ez lett belőle. Tök gáz.

2012. szept. 26. 09:09
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Vidd szakemberhez a gyerekedet, s ne az óvónéniket szidd!

Honnan a fenéből veszed, hogy JÓ, ha hiperaktív egy gyerek????

2012. szept. 26. 09:12
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Te csak a saját gyerekedre gondolsz, másra nem.... Ez nem volna baj egyébként, de ebben az esetben az. Mert ha nem alszik és nem is halkan fekszik a helyén, hanem zajong meg nem hagyja a többi gyereket pihenni, akkor igenis elvárható, hogy megtanulja azt a szabályt, hogy tekintettel kell lenni más gyerekre is. Szocializálódni kell a gyereknek, nem mindig az van, hogy teljesen azt csinál, amit akar. Különben mi lesz később???? Később már nem lehet ezekre rászoktatni. 4,5 éves kislány anyukája.
2012. szept. 26. 09:13
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Szabályok mindenhol vannak. Már a bölcsődékben is igazodni kell az intézmény szabályaihoz, és nem az intézmény alkalmazkodik csoportonként 10-20 gyerek eltérő igényeihez. Óvodába ez sokkal határozottabban jelen van.

Ha nem kezded el nevelni a gyereket, pár év múlva lesz egy antiszociális, szabályokat elutasító, alkalmazkodni képtelen gyereked.

Te választottad az ovit, nyilván tudatában voltál annak, hogy alvás időben aludni kell, vagy legalább is csöndben lenni.

Vidd el Waldorf oviba, ott nincs alvás, és 1-kor el kell hozni a gyerekeket, ebéd után, mert ott meg ez a szabály.

Speciális igényekhez speciális intézmény kell.

2012. szept. 26. 09:14
 19/32 A kérdező kommentje:

hát nem 3 évesen,persze most is nevelem bizonyos dolgokra de azok inkább a viselkedésre vonatkoznak és a mindennapi dolgokban való hozzáállásra.de soha nem erőltetnék rá olyat ami ha nem történik meg akkor sincs semmi,csak azért mert hogy nekem kényelmesebb legyen.az a lényeg ha nem alszik akkor nem alszik,nincs mit tenni,itthon sem tudtuk soha rávenni hogy aludjon,oviban sem nagyon fog menni szerintem.

TOVÁBBI VÁLASZOKAT nem kérek eleget "segitettetek" eddig.

2012. szept. 26. 09:14
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem kéred a válaszainkat? Azért mert nem "bólogató János" módjára adunk igazat? Talán el kéne gondolkodnod azon, hogy ha ennyien egyféleképpen gondoljuk és ez más, mint a te elképzelésed, akkor talán te nem csinálod jót. De persze az óvónőket könnyebb szidni, mint neked aktívan közreműködni, hogy egy együttműködő gyereked legyen! Részemről befejezve!
2012. szept. 26. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!