Szerintetek az normális hogy az óvónő rámszól az 1 hete ovis gyerekem miatt hogy nem alszik meg sokat futkoz? Azt mondja beszéljek vele mert nem hagyja nyugton őket mikor a többiek alszanak.
Mekkora a gyereked egyébként? Nálunk másért szólnak, pl: beszélgessünk el a 3 éves gyerekkel ha csúnyán beszél vagy csúnyán viselkedik, mert ők nem tűrik a csúnya beszédet (ez oké, de azonkívül hogy elmondom ezt az alig 3 évesemnek, lehet hogy másnap is megpróbálkozik majd a csúnya beszéddel pl. és ezut OTT HELYBEN kell kezelni szerintem nem a nap végén "hegyi beszédben".
Hozzátenném én se tartom helyesnek nyilván a csúnya beszédet de az én gyerekem most pont abban a korban van hogy csúnya szavakat mondogat és lesi a hatást, szerintem nem ő az egyetlen aki ilyen.
És nem tőlem tanulja a csúnyaságokat hanem a rokon kisfiúktól. Tehát nm arról van szó hogy nálunk ez bevett szokás és nekem kéne valamin változtatnom.
Na szóval nekem ez a nem alszik és szólunk a szülőnek ugyanez a kategória. Könyörgöm ő van ott, oldja meg! Nem igaz hogy nem lehet egy normális gyereket lekötni alvásidőben.
Érdekes mód a nagyobbik gyerekem ovis csoportjában még a hiperaktív meg gyógyped gondozásra szoruló 2-3 valóban nagyon rossz kisfiút is le tudták kötni az óvónénik alvásidőben, érdekes mód egyszer nem szóltak a szülőknek hogy netalán vigyék haza mert nem alszik,.,..
Mégis hogy gondolod, hogy a dada 20-30 gyereket EGYSZERRE tudna dajkálni? Az óvodában a gyerekeket elkezdik nevelni (mivel sok szülö ezt nem teszi meg otthon), meg kell tanulniuk betartani bizonyos szabályokat.
Ha a te gyereket alvás helyett rohangál meg hangoskodik, akkor a több nem tud pihenni. A gyereknek NEM az a dolga, hogy másokat zavarjon, meg ne fogadjon szót. Ha emiatt hazakülödik a gyereket, az jogos, a többi gyerek érdekében.
Mellékesen a legtöbb óvodában AZ nem baj, ha nem alszik a gyerek, de csendben van, hanem ha rosszalkodik.
Az óvodai szabályokat nem lehet otthon megtanulni, sajnos azt az óvodában kell, jelentkezzen már aki "jól elbeszélgetett" otthon a 3 évesével és az ettől rögtön tudta mit kell az óvodában csinálni? Nekem csak ezzel a hozzáállással van bajom hogy beszélgess el vele otthon, oké, persze megteszi a szülő de attól ott abban a helyzetben nem biztos hogy úgy is fog cselekedni...
1 voltam
az első vagyok, egyébként de a csendes pihenő pont ilyen. Hiába eleven ezt igenis rá kell erőltetni, mint ahogy a nyugodtan egy helyben ebédelést vagy a nem pacsálva kézmosást, az igényesen odafigyelve wc-zést stb. nem állhatsz így hozzá hogy mert elevenebb ne kényszerítsenek rá ezt azt mert az életben mindig rá lesz "kényszerülve" hogy másokhoz alkalmazkodjon.
A 3 évesen nagy része bizony elfárad pláne az oviban ahol annyi minden történik, és aki aludni szeretne azt nagyon fogja zavarni a fiad ha hangoskodik.
Eleven vagy nem eleven valahogy le kell kötni.
Az én nagyfiam is eleven volt mégis csendes foglalkozást kellett válasszon arra a másfél-2 órára.
Én az első és utána következő válaszomat nem erre írtam hogy KELL E MEGFELELNI az ovis kívánalmaknak (mert nyilván hogy KELL) hanem erre hogy "beszélgessen el vele a szülő" ez az amit én nem mindig tartok célravezetőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!